semifinále - 1. zápasy
25.04.2018 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real veze z Mnichova cennou výhru, rozhodl Asensio

S blížícím se závěrem první půle měl Bayern Mnichov první semifinále Ligy mistrů s madridským Realem výtečně rozehrané a po trefě Kimmicha se mu naskytlo i několik dalších dobrých možností k navýšení skóre. Místo toho však gólem do šatny srovnal Marcelo, krátce po změně stran nekompromisně využil chyby v rozehrávce Bayernu Marco Asensio a Real tak z Allianz Areny veze do odvety cennou výhru 2:1.

První půli z pohledu Bayernu poznamenala zranění. Již po sedmi minutách musel vinou svalových potíží opustit hřiště Arjen Robben, jehož krátce po půlhodině hry následoval z obdobného důvodu i Jerome Boateng. V té době již domácí vedli 1:0, neboť obrana Realu nestihla zareagovat na rychlý útok Bayernu po pravé straně, kde prchl Joshua Kimmich s podporou několika spoluhráčů. Německý reprezentant však zvolil místo očekávaného centru zakončení a překvapil všechny v čele s brankářem Navasem.

Real, který se právě v minutách před inkasovaným gólem začal více dostávat do hry, strávil zbytek poločasu především na vlastní polovině a musel ustát hned několik nebezpečných příležitostí soupeře. Ta vůbec nejlepší připadla Francku Ribérymu, jehož ale v rozhodující chvíli zradilo zpracování.

Když pak ze standardní situace neuspěl ani Hummels, přišly Mnichovany neproměněné šance pořádně draho. Minutu před koncem první půle totiž zdánlivě nevinný Carvajalův centr doskákal až k Marcelovi, jenž bez váhání vypálil z voleje a excelentní křížnou ranou k tyči srovnal na poločasových 1:1. Nic na tom nezměnila ani hlavička Roberta Lewandowského z nastavení, která zamířila přesně do prostoru, kde stál Keylor Navas.

Také po změně stran měli více ze hry domácí, jenže v 57. minutě se v rozehrávce na půli soupeře nevyvarovali zaváhání a krutě pykali. Rafinhova špatná zpětná přihrávka založila rychlý kontr Realu, který duo Vázquez, Asensio zvládlo na výbornou. Marco Asensio, jenž na trávník naskočil až v poločase za Isca, suverénně překonal Ulreicha a poslal hosty do vedení.

Ani ve zbytku utkání Bayern střelecká nemohoucnost neopouštěla a Müllerovi třeba kuriózně zabránil v doklepnutí míče do prázdné branky překážející Lewandowski. Na opačné straně o sobě dal dvacet minut před koncem vědět nepříliš výrazný Cristiano Ronaldo, jehož povedený gól sudí Kuipers správně neuznal kvůli zpracování rukou. Když pak neuspěl jak střídající Benzema, tak ani Lewandowski s Ribérym, skončilo první semifinále v Allianz Areně výhrou Realu, který si výsledkem 2:1 zajistil výtečnou pozici do odvety.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1305)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele