základní skupiny - skupina G, 5. kolo
21.11.2017 20:45 CET
1 : 4
(1:4)

Reportáž

Monaco v Lize mistrů končí, zostudilo ho Lipsko

Monaco v tomto souboji potřebovalo nutně vyhrát, aby si reálně uchovalo naděje na postup do osmifinále, utrpělo však v Lize mistrů jeden z nejkrutějších debaklů za poslední léta a dokonce i ztratilo možnost proklouznout do jarní části Evropské ligy. Lipsko zabralo v opravdu pravý čas, bodově se v tabulce dotáhlo na Porto a v posledním kole se popere o druhou příčku.

Domácí se na poslední chvíli dozvěděli, že nebudou moci počítat s útočníkem Stevanem Jovetičem, v sestavě ho tak nahradil očekávaně Keita Baldé, jenže ofenzíva tentokráte nebyl ten největší problém knížecího klubu. Protože hlavně hrubé individuální chyby a zcela nesourodá obranná hra nakonec znamenaly totální kolaps v tomto klíčovém střetnutí.

Semifinalista loňského ročníku milionářské soutěže tak tento ročník zcela určitě nebude hodnotit pozitivně. Ve vyrovnané konkurenci sice venku neprohrál, ale před vlastními fanoušky padl ve všech třech případech. V posledním zápase na půdě Porta mu tak půjde o čest, slávu, peníze a body do národního koeficientu, zatímco jeho soupeř bude hrát proti Besiktasi o šestnáctku nejlepších.

Vstup do utkání se ASM opravdu hrubě nevydařil. Kampl uvolnil na pravé straně rozeběhnutého Sabitzera, který svým pasem hledal v šestnáctce své spoluhráče, to se mu sice nepodařilo, avšak našel hned na bližší tyčce stopera Jemersona, jenž zamířil smolně do vlastní sítě. Sotva se mužstvo kouče Leonarda Jardima z téhle rány oklepalo, za tři minuty inkasovalo další.

Úplně mizerně rozehrál zřejmě zcela vystresovaný Jemerson, přihrávku zachytil Kampl, jehož nedokázal zastavit ani skluzující Fabinho, Slovinec následně kolmicí uvolnil do pokutového území Wernera, a ten snadno skóroval. A po půlhodině hry bylo vlastně o vítězi rozhodnuto. Protože po Forsbergově rohovém kopu fauloval Falcao ve vápně protihráče Orbana.

Španělský sudí Alberto Undiano se jal ukázat na bílý puntík a nařízený pokutový kop hravě proměnil Werner, jenž svou dělovku usměrnil sice doprostřed brány, ale nechytatelně přesně pod břevno. A to ve 39. minutě mohl německý forvard zkompletovat hattrick. Monacká defenzíva i nadále hořela jako papír, nicméně Werner ze slušné pozice netrefil pravačkou kýžený cíl.

Závěr první půle pak nabídl v rychlém sledu další dvě branky. Nejprve se podařilo korigovat Falcaovi, jenž byl u centru ze standardky od Ronyho Lopese o malinkou chvilku dříve než vyběhnuvší gólman Gulácsi a hlavou zacílil. Avšak o dvě minuty později Lipsko udeřilo gólově počtvrté. Halstenberg přenechal balón Keïtovi a ten po jednoduché a účelné kličce zamířil ke vzdálenější tyčce.

Druhý poločas se poté dohrával prakticky jen z povinnosti. Domácí neměli absolutně žádnou sílu utkání zvrátit ve svůj prospěch, hosté naopak bez větších problémů svůj náskok hlídali. V 54. minutě napřáhl Baldé, ale svůj pokus nasměroval jen mimo, jeho spoluhráč Joao Moutinho v 77. minutě z přímého kopu rovněž neuspěl a Diakhaby se za Les Monégasques taktéž neprosadil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, ze na fotce je Lecjaks.

Reagovat
delfin

Ja zase ze Mahmutovic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FiX

Já viděl Fenina

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
mayday

Reagovat
delfin

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji neprohru RB Leipzig s konečným stavem 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Langi

Konaco zkusene furt nejsou v krizi jo? Skoda ze budou mit ted az moc sil na ligu...letos je to brutalni propad

Reagovat
Bastaron

No když jim odešly všechny opory, tak se to dalo čekat.

Reagovat
Langi

to sice jo, nicméně kádr mají stále dost dobrý na to, aby dostávali doma čtyřku od Lipska...hrubě nezvládli obměnu kádru, byť měli prachů dost...a teď doplácí na totální závislost na jenom hráči...jenže, to je těžký, když byli schopni vzít i hráče, který byl nechtěný v "horším" Lyonu

Reagovat
Spalovač šancí

Ještě pořád je Subašič tak vysmátej?

Reagovat
smazaný uživatel

V lize budou rádi, když uhlídají druhý flek před rozjetym lyonem.

Reagovat
Langi

to budou no...nicméně Lyon i Marseille budou hrát na jaře "bohužel" ještě EL a oba umí docela slušně poztrácet body...pro Monaco ted defakto skončila sezóna...na ligu jim i tahle neforma stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon má letos skvělej ofenzivni tým. Pokud se v lednu udrží vsichni hráči tak je vidim nejhůř do 3. místa.

Reagovat
Josifek

Moc nechápu, co se s tim Monakem stalo..na začátku pro me bylo favoritem skupiny a nakonec jsou outsider

Reagovat
ttopi

Stalo se to, že jsi je tak vnímal pod tíhou loňských úspěchů. Když ale odejdou klíčoví hráči, nemůže to dopadnout jinak. Doma to ještě stačí, v Evropě už ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelze hrat, kdyz ti vykoupi vsechny klicove hrace. Uplbe stejne jak v CR, kdyz vyhral titul Liberec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten propad musel prijit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobre vam tak, nemate vsechno hned prodat bez nahrad.

Reagovat
Miguel19

Jsme je zničili. Bakayoko chybí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele