základní skupiny - skupina F, 2. kolo
27.09.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting potvrdil roli favorita a porazil varšavskou Legii

Hráči portugalského Sportingu dokázali potvrdit úlohu favorita proti polské Legii Varšava a v základní skupině si na konto připsali svůj premiérový tříbodový zisk po výsledku 2:0. V tabulce jsou na třetí pozici se třemi body o bod za favorizovaným Dortmundem a Realem Madrid. Hosté naopak utrpěli druhou porážku v řadě a se skóre 0:8 se jasně krčí na poslední čtvrté příčce. Domácí rozhodli o své výhře dvěma brankami v úvodním dějství.

V tom na trávníku jasně dominovali, soupeře přehrávali ve všech směrech a dostali se do mnoha gólových příležitostí, ve druhém poločase už bez větších problémů kontrolovali dostatečný náskok. Do první vážnější příležitosti se dostal Sporting po necelých deseti minutách hry, kdy po stříleném centru do pokutového území lehce lízl hlavou balón nabíhající Jefferson a mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

Do další příležitosti se dostal favorit tohoto střetnutí v 19. minutě. Po rohovém kopu z levé strany od Gelsona Martinse a následné prodloužené hlavičce na zadní tyč střílel ze tří metrů úplně osamocený Jefferson, ale do své střely dal příliš razance, proto orazítkoval pouze horní tyčku. O dvě minuty později po rychlé kombinaci na levém křídle vznikl v šestnáctce polského mistra zmatek, nicméně hlavička ani následná sražená střela se mezi tři tyče nevešly.

Sporting se dostal do zaslouženého vedení po necelé půl hodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany nadzvedl hostující Radovič hlavou nešťastně míč na zadní tyč a tam ho nabíhající Bryan Ruiz pohotově poslal kolem bezmocného brankáře Malarze, opět se jednalo o velké pochybení defenzívy Legie. Domácí pojistili svůj náskok ve 37. minutě, autorem druhého a posledního gólu úterního střetnutí byl Bas Dost.

Ten využil nádherného pasu za obranu varšavského výběru od Adriena Silvy a z voleje z deseti metrů napálil míč doprostřed branky do protipohybu Malarze. Ještě do poločasu mohl zvýšit vedení portugalského giganta Coates, který se po pasu z levého křídla dostal k prudké hlavičce z deseti metrů. Nicméně tentokráte se s famózním zákrokem vytáhl Malarz a jednoruč odvrátil balón na rohový kop.

Ve druhém poločase tempo hry výrazně opadlo a ani jeden výběr se do vyložených šancí nedostával. Sporting v poklidu tvořil hru a soupeři balón téměř nepůjčoval. Legia spálila svou největší příležitost večera v 69. minutě, kdy po rychlém přečíslení a následné zpětné přihrávce pálil zcela osamocený Radovič, jeho přízemní pokus ze čtrnácti metrů těsně minul pravou tyč. V hostujícím dresu nastoupil v základní sestavě český krajánek Adam Hloušek a odehrál celý duel.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ZB 07

3:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
dextroza_m

5:0 Legia se stane nejhorším účastníkem LM všech dob...

Reagovat
Noustress

bruggy zatial hravo konkurujú

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

Gelson Martins se minimálně jednou trefí, SCP vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nehnevajte sa, ale to studio je nechutne sedliacke. Typicky cechizmus, vysmievanie sa Legii za prehru, siroke usmevy, zavist, neprajnost... Hlavne ten bradaty plesoun.

Reagovat
smazaný uživatel

zavist

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se vysmíváš plešatým lidem z jakého důvodu? A definuj cechizmus ty pomatenej Slováku. Proč čumíš na českou televizi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele