osmifinále - 1. zápasy
15.02.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Madrid otočil utkání s Neapolí a vyhrál 3:1

Real Madrid nakonec dokázal doma vyzrát na Neapol a vstřelil jí tři branky. Hosté z Itálie spíše bránili a čekali na chyby Bílého baletu, jenže těch zase tak moc nebylo. Hosty popravily trefy Benzemy, Kroose a Casemira.

Italská Neapol měla před sebou jeden z nejdůležitějších a nejprestižnějších duelů novodobé éry a v jejích řadách vládl optimismus. Tým trenéra Maurizia Sarriho se prezentuje skvělým fotbalem, který přináší množství branek a akcí. A protože italský trenér nerad mění zavedené pořádky, i dnes se čekal podobný výkon. Na hrací plochu se od začátku samozřejmě dostali hráči jako Reina, Albiol, Hysaj nebo Zieliński, stejně jako Callejón s Hamšíkem a nejlepším střelcem Mertensem.

Real Madrid nebyl před zápasem tak optimisticky naladěn jako Neapol, ale dost možná se jednalo jen o taktiku. Trenér Zinedine Zidane nasadil obvyklou sestavu čítající jména jako Ronaldo, Benzema, Kroos, Modrić nebo Navas s Ramosem a Marcelem. Před samotným výkopem se držela uctivá minuta ticha za nedávno zesnulého prezidenta a Luise Gómeze Montejana.

Po slavné znělce italské zpěvačky Eddy Dell'Orso z filmu Tenkrát na Západě sudí Skomina spustil lavinu tolik očekávaných emocí. Jako první se málem prosadil Real, a to už po první minutě zápasu! Po nahrávce Ronalda na Karima Benzemu ale francouzský šutér pálil jen do připraveného Reiny! Neapol nečekala tak lehce hrající Bílý balet a velmi často mu svými chybami v rozehrávce míč nabízela.

O to větší šok zažil populární stadion ve chvíli, kdy po rychlém protiútoku Marek Hamšík lehce vysunul Lorenza Insigneho a ten využil svoji inteligenci. Všiml si, že je brankář Keylor Navas špatně postaven a krásným obstřelem poslal balon k tyči!

Real na nic nečekal a s odpovědí málem přispěchal Karim Benzema. Toho našel ve sporné pozici stojící Cristiano Ronaldo, jenže Karim Benzema netrefil míč hlavou ideálně! Domácí začali být lehce nervózní a agresivní - rychlé kombinace Neapole jim dělaly problémy. V 18. minutě ale přesto Real srovnal. Krásný pas šajtlí od Carvajala obránci Neapole podskočili, čímž dali prostor Karimu Benzemovi. Jeho hlavička byla na Reinu příliš - 1:1.

Došlo i na Ronalda, který se po rychlé kombinaci s Modrićem dostal do zakončení, ale na hraně vápna pálil vysoko nad! Po vcelku uspěchaném nástupu se tempo hry uklidnilo. Jako blesk z čisté oblohy mohl udeřit Karim Benzema, kterého do více než stoprocentní šance vyslal Cristiano Ronaldo, jenže Pepe Reina včas vyběhl a Benzemovi notně zmenšil střelecký úhel.

Vstup do druhé půle už se Partenopei nevydařil tak, jak si asi v šatně představovali. Real Madrid totiž hostující obranu během několika minut rozebral dvakrát! Nejprve těžil z toho, že Neapol ztratila míč při útoku, takže James Rodriguez rozběhl rychlý kontr. Na jeho konci byl průnik do vápna a krásná rána Toniho Kroose, který propálil vše před sebou.

A pokud by se snad Neapol náhodou chtěla rychle odvděčit podobným stylem, domácí ji hned usadili. Další skvostnou ránu totiž ze své kopačky vyloudil brazilský záložník Casemiro, který se dostal jako první k odraženému balonu a nechal brankáře Reinu bez šance - 3:1 pro Bílý balet.

Obrovskou šanci na korekci nepříznivého skóre měl Belgičan Dries Mertens, který obdržel po jednoduchém nákopu míč na penaltě, jenže ve velmi dobré pozici pálil zcela nad. Na opačné straně se něco podobného stalo mladíkovi Jamesovi, kterého zneškodnil Pepe Reina. A když José Callejón dal gól jen z ofsajdu, radoval se domácí Real. Zaslouženě, třebaže odveta bude ještě zajímavá.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (759)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele