základní skupiny - skupina F, 6. kolo
07.12.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Real proti Dortmundu znovu ztratil vedení a končí až druhý

Tak dlouho chodil Real Madrid v Lize mistrů se džbánem pro vodu, až se ucho utrhlo. Bílý balet stejně jako s Legií Varšava prohospodařil proti Borussii Dortmund dvoubrankový náskok a konečná remíza 2:2 tak znamená, že do osmifinálového losu půjde obhájce trofeje až z druhého místa, zatímco gól Marca Reuse dvě minuty před koncem zařídil Dortmundu skupinový triumf.

Z pohledu Realu ovšem druhé místo neznamená nutně žádnou pohromu, neboť v prvním kole vyřazovací fáze nemůže narazit na duo Barcelona - Atlético Madrid, a tak jej čeká jeden z pětice Arsenal, Leicester, Monako, Neapol a Juventus. Borussia pro změnu nemůže narazit na krajany z Bayernu Mnichov a Leverkusenu, kvůli čemuž ji prověří buď PSG, Benfica, Manchester City, Porto, anebo Sevilla.

Samotný zápas se zprvu vyvíjel jednoznačně ve prospěch domácích, kteří k ukořistění prvního místa potřebovali nutně zvítězit. Již v osmadvacáté minutě rozjásal stadion Santiaga Bérnabeua Karim Benzema, jenž snadno uklidil do sítě perfektní přízemní centr Carvajala. Real i nadále pokračoval v herní dominanci a Dortmund se za celou první půli zmohl pouze na přímý kop Schurrleho, s nímž si brankář Keylor Navas zvládl poradit.

Osm minut po změně stran bylo pro hosty ještě hůře. Benzema, jenž pouhých pár desítek vteřin předtím zahodil slibnou střeleckou příležitost, znovu obelstil obranu Dortmundu a zcela nehlídán uklidil na zadní tyči prudkou hlavičkou centr Jamese Rodrígueze za záda Romana Weidenfellera podruhé.

Další šance už ale hráči Realu zahodili a Dortmund trestal. Nejprve po krásné akci na jeden dotek snížil Pierre-Emerick Aubameyang, když mu přiťukl míč z levé strany Marcel Schmelzer, jehož náběh zachytil fantastickým kolmým pasem ze středu pole Julian Weigl. Velkou šanci na obnovení dvoubrankového náskoku měl jinak matný Cristiano Ronaldo, jenže pouze napálil brankovou konstrukci.

V osmaosmdesáté minutě tak Real přišel o vedení úplně. Bleskurychlý Aubameyang si počíhal na nákop za vysunutou obranu soupeře a předložil míč na stříbrném podnose střídajícímu Reusovi, jenž nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal na konečných 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (570)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele