základní skupiny - skupina A, 6. kolo
06.12.2016 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

PSG vybojovalo proti Ludogoreci pouze bod za remízu 2:2

Pařížané přišli o vítězství ve skupině, protože před vlastními fanoušky nedokázali skolit Ludogorec, který si mimochodem díky remíze 2:2 na jaře zahraje alespoň Evropskou ligu. Arsenal totiž neměl problémy s Basilejí a udržel průběžné vedení. Domácí mohou být alespoň spokojení s tím, že Ángel Di María v nastavení druhé půle zachránil svůj tým od naprosté ostudy a srovnal stav.

Domácí si chuť po nevydařeném ligovém utkání v Montpellieru nespravili. Ačkoli byli na hřišti lepším týmem, drželi více míč na kopačkách a častěji se dostávali do šancí, vytěžili z nich jediné dva góly. Hosté byli prakticky stoprocentně produktivní, dařilo se jim držet soupeře na uzdě a v Parku princů nebyli daleko od senzace.

Do první možnosti se propracoval Edinson Cavani, nejlepší střelec PSG, nicméně z těžkého úhlu brankáře Stojanova překonat nedokázal. O pár chvil později se pokoušel hlavičkovat Marquinhos, ovšem svůj pokus nasměroval těsně vedle. Po čtvrthodině hry naopak udeřilo na druhé straně, když centr Natanaela z levé strany zužitkoval Misidjan.

Svěřence kouče Unaie Emeryho tohle inkasování nepoložilo a hnali se za vyrovnáním. Ve 20. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Lucas Moura, který vyslal střelu na bránu, tu tečoval Motta, jenže míč zase skončil jen vedle. Po půlhodině hry zakončoval Ángel Di María, jeho rána ale byla zablokována do zámezí.

Hodně aktivní byl během několika pařížských standardkách, především pak po rohových kopech, kapitán Thiago Silva. A zhruba deset minut před koncem prvního poločasu dokonce orazítkoval hlavou tyčku. Srovnání se PSG dočkal až po hodině hry, to když Edinson Cavani elegantními nůžkami překonal Stojanova.

Jenže jestli si Pařížané mysleli, že budou pouze hledat cestu za vedoucím gólem, pak museli znovu dohánět pouze ztrátu. V 69. minutě Jonathan Cafú přihrál dozadu za vápno na Wandersona, který uklidil balón přesně k tyčce, kam se gólman Aréola opravdu jen marně natahoval. Odpovědět mohl Ben Arfa, avšak jeho pokus byl zablokovaný.

Opravdu jen pár desítek vteřin chybělo Ludogorci k tomu, aby si z hlavní francouzské metropole odvezl plný počet bodů. Nicméně ve druhé minutě nastavení dokázal poslední branku zaznamenat Ángel Di María. Kurzawa přistrčil balón na svého spoluhráče blíže do středu a ten následně v koncovce nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

4:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

2:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam celkem velkou chybu. PSG nemusí doufat v zaváhání Arsenalu, aby skončilo ve skupině první. I přes horší skóre ve finále v případě rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy, které skončily sice oba remízou, ale PSG dalo víc gólů na hřišti Arsenalu, proto jim stačí k vítězství ve skupině poslední zápas vyhrát.

Reagovat
Nišimura

Reagovat
smazaný uživatel

A to samé Ludogorec s Basilejí. Ludogorec ma venku vstřelenou branku při remízách 0:0 a 1:1 ti musí uhrát stejný počet bodu jako Basel a postupují oni.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 překvápko

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani 2x

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2x Cavani, Di maría)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem z Bulharska tak drzim palce nasim. Staci aby Arsenal vyhral a mame postup do EL. jooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Našim? Tak to bude spíš z Brazílie, ne?

Reagovat
Kuchta

GOOOOOL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Emery špica.. Ještě že jsem zápas neviděl.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

škoda byli kousek kluci ale tak EL si zahrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Blanc chybí jako prase ! Psal jsem to hned, že Emery se do PSG nehodí a přijdou špatné výsledky... a již delší dobu hraje PSG velký prd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele