základní skupiny - skupina H, 3. kolo
18.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslabený Juventus díky Cuadradovi porazil Lyon

Juventus Turín sice musel hrát více než 30 minut bez vyloučeného Leminy, ale přesto dokázal vyhrát. Jedinou branku utkání měl na svědomí střídající Juan Cuadrado, velkou měrou však Stará dáma vděčí i brankáři Buffonovi, který podal výtečný výkon.

Lídr skupiny z Turína přicestoval do Lyonu s jasným úmyslem: chtěl nakročit k postupu i přesto, že měl kádr hodně oslabený. Mimo hru byli pro dnešní utkání hráči jako Pjaca, Marchisio, Mandžukić, Chiellini nebo Asamoah. Lyon naopak konečně oznámil dobrou zprávu. Od první minuty se na trávníku objevil dlouho zraněný útočník Alexandre Lacazette, který je hlavním tahounem ofenzívy Lyonu.

Lacazetta čekal hodně náročný úkol, protože pokud je Juventus v něčem opravdu dobrý, tak je to právě obranná řada. Do ní se dnes vměstnali Barzagli a Bonucci, trenér Allegri ale překvapil nasazením Evry místo Benatii. V útoku se pak skrývá další zbraň Juventusu - argentinské duo Dybala a Higuaín. Od první minuty okusil dobře známou atmosféru playmaker Miralem Pjanić, který právě v Lyonu fotbalově vyrostl. Kolem sebe měl například Leminu nebo Khediru.

Lyon se spoléhal na hbitou dvojici útočníků, vedle Lacazetta se postavil Nabil Fekir. Spojkou s pěti obránci bylo trio záložníků v podání Gonalonse, Dardera a Tolissa. Rozhodně nás čekal atraktivní duel, který měl na starosti zkušený sudí Szymon Marciniak. Příliš ale zasahovat nemusel, protože v prvních deseti minutách se tempo hry vleklo. Jako první se zastřeloval Gonzalo Higuaín, kterého našel Leonardo Bonucci dlouhým pasem. Higuaín ale přestřelil. Na druhé straně dostal lob za obranu Fekir, jenže nahrávku Tolissa nevyužil.

Gonzala Higuaína viděl také Miralem Pjanić, který sice má jisté nostalgické vzpomínky, ale již před utkáním říkal, že sem jede pro tři body. Po jeho krásné kolmici mohl ještě Higuaín nahrávat volnějšímu Khedirovi, ale rozhodl se střílet. Těsně vedle. V dresu Lyonu se opět blýskl mladík Diakhaby, který sváděl souboje s Dybalou i Higuaínem. Lyonu stačil jeden povedený centr, aby vzbudil nadšení svých fanoušků. Po rohovém kopu Leonardo Bonucci povalil k zemi Diakhabyho a sudí Marciniak mu udělil žlutou kartu. Především ale pískal penaltu! K ní se postavil Alexandre Lacazette, jenže brankář Buffon vystihl směr a jeho ránu vyrazil!

Předvedl se i brankář Anthony Lopes, který krátce před koncem první půle musel vytáhnout parádní reflexivní zákrok. Po centru od Alvese se totiž do hlavičky položil obávaný kanonýr Gonzalo Higuaín, který vůbec nemířil špatně! A v nastaveném čase první půle se do vzduchu pověsil i obránce Bonucci, který po vynikajícím centru od Daniho Alvese jen těsně minul tyč!

Po změně stran se opět hrálo dle vyrovnaných not a brankář Buffon stále dokazoval, že do starého železa rozhodně nepatří. Slabší chvíli si vybral Dani Alves, jehož chyby využil Tolisso. Mladý záložník nahrál Fekirovi, jehož dělovku Buffon vyrazil! Buffon na Hrad...

Aktivitu Juventusu ale hodně oslabil mladý záložník Lemina, který krátce před koncem první půle obdržel žlutou kartu a deset minut po příchodu ze šaten se musel poroučet zpět, protože zbytečně fauloval Gonalonse. Pro Juventus to byla velká rána, i když se stále museli příznivci Staré dámy uklidňovat přítomností brankáře Buffona. Jak se dalo očekávat, Lyon se trvale usadil kolem vápna Juventusu, ten naopak spoléhal spíše na protiútoky či faktor Dybala.

Když už se Stará dáma dostala do akce nebo zakončení, většinou si míč našel dnes téměř bezchybný mladík Diakhaby. Dvacet minut před koncem utkání musel veterán Buffon opět do akce, když obránci Bianconeri zapomněli pokrýt na zadní tyči číhajícího Corentina Tolissa. Italský reprezentant ale znovu čaroval. Čekal to asi málokdo, ale právě v té chvíli Juventus začal smrtící útok.

Unaveného Dybalu vystřídal Juan Cuadrado a jakkoli ho fanoušci Juve nemusí, po dnešní noci mu zřejmě budou líbat nohy. Cuadrado po pár minutách na hřišti předvedl s míčem taneček, obešel Morela a podíval se vpřed. Když viděl, že brankář Lopes nemá pokrytou bližší tyč, vyslal nechytatelnou ránu! Juventus, ač oslaben, vedl překvapivě 1:0!

Aby Juventus neinkasoval, byl na hřiště vyslán čerstvý stoper Mehdi Benatia, který vystřídal unaveného a nevýrazného Alvese. A protože v poslední akci Ghezzal těsně netrefil bránu, oslabený Juventus si odváží tři body!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (308)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele