základní skupiny - skupina A, 5. kolo
23.11.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Po remíze Lodogorce s Basilejí je souboj o třetí příčku skupiny A otevřený

Ludogorec dokázal v důležitém souboji o třetí místo uhrát s Basilejí bezbrankovou remízu, čímž před posledním kolem získal výhodu lepších vzájemných zápasů. Pokud tak švýcarský celek neuhraje na závěr více bodů než jeho soupeř, s evropskými poháry se pro letošek rozloučí. Proti Arsenalu bude muset uhrát minimálně plichtu.

Svěřenci kouče Urse Fischera ještě nemusejí smutnit, matematicky pořád není nic ztraceno a Evropská liga je k dispozici. Anglické Gunners přece jenom přivítají před vlastními fanoušky, zatímco jejich bulharský sok bude muset na půdu silného PSG. Každopádně je pro FCB velká škoda, že některé své tutové šance v nynějším duelu neproměnil.

Hlavně díky skvělému výkonu brankáře Stojanova domácí odolali. Úplně pohledná fotbalová podívaní se v Sofii neodehrála, nicméně nebezpečnějším a aktivnějším týmem byla určitě Basilej, v sestavě s českými reprezentanty Vaclíkem a Suchým, která se v průběhu celého utkání pravidelně dostávala do velkých příležitostí.

Po pár minutách hry si zkusil vymodlit pokutový kop Misidjan, sudí Atkinson si však velmi správně všiml, že nizozemský útočník spíše naběhl v šestnáctce do hostujícího obránce Édera Álvareze a celku z Razgradu radost nedopřál. Tohle byl vlastně na opravdu dlouhou dobu jediný slibnější moment mužstva kouče Georgiho Dermendžieva.

Na druhé straně se v 16. minutě poprvé výrazněji potil Stojanov. Suchý poslal nákop někam na hranici šestnáctky, kde Doumbia sklepl míč pro Bjarnasona, ten ho ještě posunul Zuffimu, jehož rána z voleje pořádně provětrala soupeřovy rukavice. Po půlhodině hry Stojanova zkusil z úhlu překvapit Matías Delgado, avšak jeho pokus zase skončil u bulharského gólmana.

V závěru poločasu hosté zahrozili ještě jednou. Ludogorec ve středu pole přišel o balón, Bjarnason ho tak posunul doprava na Langa, který v šestnáctce našel Zuffiho, jeho střelu z první však zase zlikvidoval skvělý Stojanov. I po přestávce se domácí mančaft prakticky jen bránil a čekal, co že to jeho soupeř vymyslí.

Čtvrthodinu před koncem spálil asi největší možnost zápasu Elyounoussi. Ten na hranici vápna ožebračil váhajícího beka Palomina, vnikl do vyložené pozice, jenže následně ztroskotal na fantastickém Stojanovovi. V závěru se ještě snažil z pravé strany přesně zacílit Matías Delgado, jeho pokus byl ovšem zablokovaný.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze je dame, v prvnim zapase meli stesti , tip 2:1

Reagovat
Eve95

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele