základní skupiny - skupina D, 2. kolo
28.09.2016 20:45 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

FK Rostov - PSV Eindhoven 2:2

Fotbalisté Rostova dokázali v domácím prostředí uhrát bod s nizozemským PSV Eindhoven, všechny čtyři trefy se zrodily v prvním poločase. Domácí dvakrát vedli, ovšem mírný favorit tohoto střetnutí vždy okamžitě srovnal. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho byli ve druhém dějství lepší, dokonce neúspěšně zahrávali pokutový kop, jenže kýžený vítězný gól vsítit nedokázali. Naopak ruský výběr musí být vzhledem k průběhu s remízou spokojen.

Utkání mělo od samého začátku velký náboj a vysoké tempo, domácí se dostali do vedení ze své první vážnější akce už z 8. minuty. Po krásné kombinaci na jeden dotek našel Erochin svou přihrávkou Dmitrije Poloze, jenž převzal balón na hranici pokutového území a poté chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyči z dvanácti metrů, brankář Zoet byl bez šance. Ovšem PSV na sebe nenechalo s vyrovnáním dlouho čekat, skórovat dokázalo za šest minut.

Prosadit se dokázal Davy Pröpper, který využil sklepnutí Luuka de Jonga. Následně si ještě posunul míč hrudí dopředu a vystřelil z necelých dvaceti metrů. Jeho pokus tečoval jeden z bránících protihráčů a míč zapadl k levé tyči do sítě, plachtící brankář Džanajev se po této střele natahoval marně. Krátce po odehrané čtvrthodině po rohovém kopu vypálil z hranice šestnáctky ekvádorský krajánek Noboa a jeho pumelice těsně proletěla nad horní tyčkou.

Rostov se znovu dostal do vedení ve 37. minutě, svůj druhý gól dokázal vstřelit Poloz. Po dlouhém pasu z pravého křídla a následném vyhraném hlavičkovém souboji Azmouna vypálil z voleje z osmnácti metrů a jeho parádní rána se vešla přesně k levé tyči, gólman Zoet neměl šanci zasáhnout. Nicméně hosté i v tomto případě velmi rychle odpověděli a srovnali stav, v první nastavené minutě úvodního dějství se prosadil Luuk de Jong.

Po přihrávce na pravou stranu adresoval balón před branku Hendrix, ten se od jednoho z vracejících se hráčů odrazil od břevna přímo na hlavu hostujícího kanonýra a ten s přehledem zamířil do odkryté svatyně. Hosté mohli otočit vývoj středečního duelu deset minut po přestávce z pokutového kopu. Aktivní de Jong totiž upadl v obležení dvou protihráčů v šestnáctce soupeře a francouzský rozhodčí Turpin nařídil pokutový kop.

Míč si postavil Hendrix a tvrdě pálil k pravé tyči, jenomže Džanajev se vytáhl s fantastickým zákrokem a jednoruč vyrazil míč před sebe, napodruhé ho již ukryl ve svém náručí. Hosté s přibývajícím časem stále zvyšovali své tempo a dostali se ještě do dvou obrovských možností. Nejprve v 72. minutě vystřelil z hranice pokutového území Guardado a balón se od spodního okraje břevna odrazil přímo do rukavic Džanajeva.

O sedm minut později se mohl stát hrdinou de Jong, ale tentokráte jeho přízemní střelu výborně zkrotil Džanajev. Ve zbývajícím průběhu se hosté do gólovky nedostali a i přes převahu ve druhém dějství odjíždějí z Ruska s jedním bodem, který jim hodně komplikuje postup do osmifinále LM.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, psv.nl

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:2 do toho PSV

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Liquid

2:0 budu to sledovat na O2, nejzajímavější zápas dneška

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to rozestavení fakt nechápu, hrozná nakopávaná od nás

Reagovat
Stiksxx

Tak půle je za námi. Jako Rostov zatím fotbalovější. Dal dvě pěkný branky. Po našich chybách teda, protože když pět naších hráčů brání tři Rostova, tak je to prostě naše chyba. Rostov brání hodně nahoře, vyvíjí tlak na balon. Je lepší. My jsme dali oba góly skoro z ničeho. Musíme lépe bránit. Vždyť tam máme 7 defenzivních hráčů, když to vezmu obecně. A hrát trpělivě.

Reagovat
Stiksxx

Hmmm..čekal jsem, že Rostov přejedeme, ale překvapil mě. Výborně pohybově, i když v druhé půli jim síly asi došly. Druhou půli jsme odehráli fantasticky. Obrovské šance...Pröpper nedal penaltu, pak trefil břevno, Berwijn výbornou střelu a fantastický zákrok brankáře. Druhou půli jsme si 100% zasloužili vyhrát, ale vzhledem k tomu, jak jsme odehráli tu první půli, remízu beru.

Pochvala směřuje hlavně k Isimatovi, Guardadovi, Pröpperovi a Bergwijnovi, ten hrál těch pár minut výborně.

Jenom by mě zajímalo, kdo u nás bude kopat penaltu. Kdo jí už nedal Luuk de Jong, Locadia, Narsingh, Guardado, Pröpper. A dal jí zatím jen Pereiro, ale ten dnes seděl. tak by to chtělo potrénovat.

Reagovat
Stiksxx

Autora clanku prosím,aby ho co tyce šanci PSV cely predelal. Jmena absolutně nesedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele