základní skupiny - skupina G, 2. kolo
27.09.2016 20:45 CET
4 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň rozstřílela Bruggy a výrazně nakročila k postupu

Dva roky starou porážku a krutý debakl vrátila Kodaň svému soupeři se všemi úroky. Potvrdila velmi cennou remízu z minulého zápasu proti Portu a prodloužila svou sérii neporazitelnosti už na 21 utkání v řadě. Bruggy jedno z důležitých střetnutí skupiny absolutně nezvládly a se sedmi inkasovanými brankami se i nadále nacházejí na posledním místě tabulky.

Domácí byli už od začátku lepším týmem. Ve 12. minutě se do první vážnější situace dostal Cornelius, který hlavičkoval přes brankáře Butelleho, nicméně na brankové čáře vykopl míč na poslední chvíli do bezpečí obránce Poulain. Na druhé straně se po centru zprava mohl prosadit hlavou Claudemir, jenže svou střelu namířil pouze do rukavic gólmana Olsena.

Šest minut před přestávkou vyslal dobrý pokus z přímého kopu Ankersen, každopádně Butelle předvedl u tyčky povedený zákrok. Jestli první poločas nabídl jakžtakž vyrovnanou podívanou, pak druhé dějství se proměnilo v totální destrukci belgického celku. V 54. minutě inkasovaly Bruggy poprvé, a to dost nešťastným způsobem.

I nadále aktivní Ankersen se od pravé lajny snažil najít v šestnáctce někoho ze svých spoluhráčů, vracející se bek Denswil pořádně zazmatkoval a zbrkle, nepříliš tísněn protihráči, usměrnil balón jen do vlastní sítě. Po hodině hry mohlo být pro hosty ještě hůře, jelikož Denswil ve vápně zvedl svou nohu moc vysoko, trefil do hlavy Federica Santandera a kopala se penalta.

Butelle ovšem svůj tým podržel a špatně zahrávaný pokutový kop Augustinssona ve středu branky polapil. Ani tenhle moment však Blauw-Zwart nevybudil k lepším výkonům. Kodaň se tlačila za další pojišťovací trefou a dočkala se v 64. minutě. Verbič sklepl hlavou míč do středu pole pro Delaneyho, jehož táhlá rána skončila krásně v šibenici.

Lvi se do konce zápasu postarali ještě o dvě gólová vzrušení. Nejprve v 69. minutě Federico Santander zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Augustinssona a umístěnou střelou pod břevno zvýšil na tříbrankový rozdíl. V poslední minutě se domácí znovu prosadili po rohovém kopu, tentokráte Jörgensen dokázal Augustinssonův pas hlavou nasměrovat za Butelleho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
ZB 07

2:1

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
Pyroman

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohli proboha Bruggy skončit před Anderlechtem a Gentem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele