základní skupiny - skupina B, 1. kolo
13.09.2016 20:45 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Neapol díky Milikovi otočila utkání s Dynamem Kyjev

Dynamo Kyjev doma dobře začalo, ale nakonec si nenechalo ani jeden bod. O všechny tři jej totiž obrala nová posila Neapole Arkadiusz Milik, který nejprve srovnal a v závěru první půle přidal svou druhou branku.

Domácí Dynamo se chtělo vytáhnout a vstoupit do skupinové fáze milionářské Ligy mistrů co nejlepším způsobem. Mělo ale těžkého soupeře v podobě italské Neapole. Ta sice přišla o kanonýra Gonzala Higuaína, ale za utržené peníze zvládla přivést několik důležitých hráčů. Dynamo bylo přesvědčené, že má dostatek kvalit na poražení italského soupeře a odpovídala tomu také úvodní jedenáctka.

Do ní se vešli hráči jako Jarmolenko, Sydorčuk, Harmaš nebo Júnior Moraes starající se o útočení. Bránění měli na starosti například Makarenko, Vida nebo Antunes, kteří strážili brankáře Šovkovskiho. O jeho neustálé nepohodlí naopak usilovali hostující Milik, Mertens a Callejón. Velkou roli měl mít v záloze také hvězdný záložník Marek Hamšík, za kterým ještě působili Jorginho, Koulibaly nebo Albiol. Vše zezadu řídil španělský brankář Pepe Reina.

Hvězd zkrátka bylo více na straně hostí, což se dalo očekávat. Byli to ale domácí, kteří se dali do práce hned od první minuty. Sydorčuk si všiml, že je brankář Reina dost vzdálen od brankové čáry a příliš zaujat hrou, takže jej zkusil z větší vzdálenosti přehodit. Jenže zkušený brankář se stihl včas vrátit a míč konečky prstů poslat nad břevno! Celá událost nakonec brankou neskončila, ale ukázala hlavní prvek domácích - odvahu i nápaditost napadat silnějšího soka.

Dynamu se poměrně dobře dařilo neutralizovat největší zbraně soupeře a drželo míč v poklidné vzdálenosti od brankáře Šovkovskiho. Pokud se někdo musel strachovat, kdy se k němu dostane míč, pak to byl Španěl Reina v bráně Partenopei. Rybalkova rána se nakonec stočila vedle tyče, Jarmolenkův pokus vypadal hůř spíše před samotným kopem. Neapol je sice týmem, jehož herní projev je založen hlavně na kombinaci, ale za první půlhodinu hry v této disciplíně značně zaostávala za svým sokem.

Za svou snahu byli domácí odměněni. A děkovat mohou i svému soupeři. K míči se na straně dostal Andrij Jarmolenko, který po několika kličkách poslal krásný centr na zadní tyč. Tam si totiž všiml Cygankova, který vrátil míč před bránu. Obránci Neapole ale nešli po balonu nijak důrazně, takže se Denis Harmaš mohl otočit a z otočky jej poslat přesně k tyči!

Neapol vypadala šokovaně, ale stále se nemohla dostat k míči. To naopak nedělalo problémy dvojici Rybalka - Jarmolenko, jejímž nejčastějším místem pobytu se stal pásmo kolem pokutového území Neapole. Domácí trenér Rebrov sice několik dní před utkáním říkal, že Neapol bude jeho tým napadat prostřednictvím protiútoků, ale přesto se hosté tvářili překvapeně, že to Dynamu vychází.

Přijít do Neapole s pocitem, že máte nahradit oblíbeného a především úspěšného střelce, to je hodně těžká věc. Arkadiusz Milik si s tím ale hlavu nedělá a pomalu ukazuje, že by mohl být tou správnou volbou. První ligovou branku za Neapol má za sebou a dnes si odškrtl také další položku. Po centru Faouziho Ghoulama ze strany totiž našel místo a předskočil Domagoje Vidu! Neapol díky jeho umístěné hlavičce srovnala krok a další minuty získaly nový náboj.

Domácí se postupně začali vytrácet a kontrolu přebírala Neapol. A jak známo, té stačí ke vstřelení branky málo. Na počátku byl Hamšíkův pas. Ten pas si našel nohu nabíhajícího Callejóna. A ačkoli s prvním centrem si Vida poradil, hlavičkoval jej z brankové čáry jen k Milikovi. Polský útočník využil svých centimetrů a hlavičkou poslal míč pod břevno!

Do druhé půle vstoupily oba celky v podobném duchu. Pokud trenér Sarri čekal výrazné zlepšení svých oveček, nedočkal se. A proto po hodině hry poslal na hřiště polského záložníka Piotra Zielińskiho. Místo mu uvolnil unavený kapitán Marek Hamšík. Dries Mertens v lize válí, ale dnes mu to moc nešlo. Vše mohl napravit o chvíli později, když vyslal ze zákrytu krásnou ránu. Do cesty se jí však postavila tyč! Situace Dynama se stále horšila.

Zvláště poté, co se Sydorčuk pokoušel zapůsobit a při průniku do vápna Neapole teatrálně upadl. Po druhé žluté kartě viděl barvu, kterou fotbalisté nesnáší a opustil hrací plochu. Ani příchody Manola Gabbiadiniho na straně Neapole či Korzuna nebo Hladkije na skóre nic nezměnily, takže prvních tří bodů se dočkala Neapol. Trenér Rebrov musí s Dynamem ještě hodně pracovat, aby mohl myslet na postup do další fáze.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
HullCity

No pokud bude Dynamo hrát jako proti Šachtaru,tak jsou bez šance.Skupina je hratelná,loni to s postupem do osmifinále vypadalo hůř,problém je v tom,že tu není žádný slabý soupeř,takže podle papírových předpokladů to vypadá na boj s tureckým mistrem o 3.místo.Doufám v remízu 1:1...

Reagovat
HullCity

Jsem z tohoto výsledku opravdu hodně zklamaný.Opravdu jsem nečekal, že nám zápas prohraje nejzkušenější hráč na hřišti k tomu ještě kapitan Šovkovskij! 1.gól rozhodně jeho chyba, nejprve vybíhá pak si to rozmyslí a bum MIlik gól hlavou, protože ho hlídá Vida a ne Chačeridi.2. gól škoda slov.Nechat je odcentrovat na konci poločasu a k tomu opět nepochopitelné jednání Šovkiho na čáře a Milik tam kde mel by.V 2.poločase možná mohlo vše být jinak, ale přemotivovaný Sydorčuk svojí nechutnou simulací vše zhatil.Moc jsem si pak přál, aby druhý zápas skončil remízou,tak alespoň to vyšlo.Loni měli ve skupině po 6 zápasech jedinou porážku, letos ji už mají po 1. kole, což znamená,ze příští 2 domácí zápasy se musí vyhrávat jinak nemusí být ani 3.místo.

Reagovat
smazaný uživatel

ta červená bohužel ukončila zápas...

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

X (0:0)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
FuckT

AC sme porazili v 2 kole, v 1 kole sme remizovali 2:2 s Pescarou, kvoli comu aj mame z 3 zapasov 7 bodov...

Reagovat
Uwe háže buly

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka jak víno, avanti Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 čichám čichám nejhezčí zápas kola.

Reagovat
olis

DINAMO KIEV (4-3-3): Shovkovskiy; Makarenko, Vida, Khacheridi, Antunes; Rybalka, Garmash, Sydorchuk; Yarmolenko, Moraes, Tsygankov. All. Rebrov. A disposizione: Rudko, Fedorchuk, Buyalskiy, Gusev, Korzun, Morozyuk, Gladkiy

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Milik, Mertens. All. Sarri. A disposizione: Sepe, Maggio, Maksimovic, Zielinski, Diawara, Gabbiadini, Insigne

ARBITRO: William Collum (Scozia)

Forza Napoli!

Reagovat
FuckT

kde pozeras?

Reagovat
olis
Reagovat
Mořská vosa

3:2

Reagovat
didosh

To je kurwa blbý zápas... jinak Dynamo jaké dresy..

Reagovat
mastakillah

Milik

Reagovat
olis

kurva to je zatial poriadny trapas a hanba, Sarri ich musi cez prestavku poriadne zdrbat, Hamsik si tam strati loptu jak nejaky ziak, nevedia si poriadne prihrat, pressing nula bodov, boja sa toho a to velmi

este ze Koulibaly je zatial dobry lebo inak by sme uz dostali 2-3 kusy

Reagovat
Largo

Arek!!!!!

Ale jinak Neapol hrozně slabá, domácí ji válcujou....

Každopádně forza calcio!

Reagovat
Pipo123

Mertens je na facku, on jak hraje od začiatku zápasu tak hraje zle

Reagovat
olis

Mertens

Reagovat
mastakillah

Arek

Reagovat
Mishko

Miliiiiiiik

Reagovat
Pipo123

A potom že taliánske kluby nemajú štastie

Reagovat
olis

zatial mame stastie a nic viac, katastrofa, Sarri ich musi prebrat, boja sa toho neskutocne a skuseny hraci ktory by to mali potiahnut robia najvacsie chyby

Reagovat
Largo

Přesně. Hodně bojácný, nevyrovnaný výkon. Trochu jsem čekal, že na ně vlítnete, ale třeba je Sarri v poločase sjede...

Reagovat
mastakillah

bída, bída. Záloha je dneska slabá. Špatně ty hráče dostupuji a prohrávaji souboje. A Mertens on nej to je dneska taky bída.

Reagovat
Largo

V tý záloze vidím taky problém, páč Dynamo to ve středu hodně zahušťuje a Neapoli se nedostává hráčů....

Reagovat
smazaný uživatel

Sem na jiným fotbale ? Dyť Neapol je jasně lepší .

Reagovat
Pipo123

lepší ? Veď záloha domácich ich doslova prehráva, Yarmolenko im tam uteká kedy sa mu len zachce, Garmash to tam rozdáva skvele. Neapol vedie a má kus štastia, od tej 15 minuty domáci jasne dominovali

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu těžce fakt :D asi máte pravdu já vidím střely 4:9, držení míče mě překvapuje že je 50-50.Nevím sleduju dva zápasy najednou asi to nevnímám.

Reagovat
Pipo123

Tak strely Mertensa či Callejona na tribúnu to sa nepočíta

Reagovat
olis

nic sa nezmenilo

Reagovat
smazaný uživatel

Druhej poločas už vidím že Kyjev je lehce lepší, i držení míče už u nich stouplo.

Reagovat
Largo

Kdepak, jsou nervóznější, víc faulů, méně kombinace. Míč většinou u hráčů Neapole.

Reagovat
olis

rozhodca zatial

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Dneska snad ani jednu chybu, všechno správně a nenechal si kouskovat hru.

Reagovat
olis

branit sa aj v presile

Reagovat
olis

ani neviem povedat co bolo zle lebo nepomohla ani cervena karta a striedania, Dynamo bolo lepsie ale tesi ma ze sme to uhrali aj ked sme nedokazali presadit nasu hru, kazdopadne musime sa zlepsit lebo nabuduce taketo stastie mat nemusime

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Arek

Vyzerá to byť na úplne suprovú náhradu, tých 30 mega bude ešte bargain...

Reagovat
FuckT

Nehrali sme moc dobre, ale nevidel som tam ani nejak vela vylozenych sanci, ci uz na jednej alebo druhej strane. Mertens do konstrukcie, ine nic vazne si ani nepamatam okrem golov. Je pozitivne, ze sme to uhrali a dalsie 2 zapasy po sebe hrame doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda pro Dynamo, předváděli docela sympaticky bojovný výkon s hezkou rychlou kombinací po zemi, rozhodující byla bohužel ta červená, pak už Neapol pouze držela míč v obraně a natahovala čas (z jejich strany dost ubohé).

Do dalších zápasů by to ale nemuselo být špatné, rozhodně je na čem stavět . Nemyslím si, že by bylo od loňska Dynamo slabší, spíš naopak...

Reagovat
FuckT

Reina was jokingly asked who had the worst bleached hair-do, Lorenzo Insigne or Leo Messi?

"I am the last person who ought to be talking about hair!"

Reagovat
Largo

Reagovat
pawelFCB

Milil si opet namazal pochybovace na chleba...skvelej utocnik.

Reagovat
pawelFCB

Milik*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

krásná práce Neapol krásné 3 body na úvod a i body pro Calcio snad vás napodobí i Juve a další týmy v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Milik je uz ted lepsi nez Higuain a Lewandowski dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Trolle

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Cavani > Milik

Reagovat
KingMaster13

Přesně Milik akorát ví kam si stoupnout jinak jeho goly zatím neskutečné haluze

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele