základní skupiny - skupina G, 3. kolo
18.10.2016 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bruggy nestačily na Porto a postup se jim opět vzdálil

Hráči Porta nakonec potvrdili úlohu favorita na půdě belgických Brugg a do tabulky skupiny G si připsali velmi cenné tři body, se čtyřmi body se posunuli na třetí místo o skóre za dánskou Kodaň. Domácí sice dokázali vsítit první branku v této fázi, jenomže se skóre 1:9 a nulovým bodovým ziskem jsou jasně poslední. Bruggy vedly už po necelé čtvrthodině hry, pak ale Porto zabralo, srovnalo stav a zvítězilo 2:1 díky penaltě ve třetí nastavené minutě.

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří ze svého úvodního tlaku vytěžili také vedoucí branku. Nejprve v 8. minutě po faulu Otávia a následném přímém volném kopu pálil Jelle Vossen z pokutového území, ovšem brankář Casillas dokázal jeho pokus mířený do středu branky zlikvidovat. Za další dvě minuty vystřelil z dalšího přímého volného kopu van Rhijn a Casillas byl i tentokráte připraven, balón odvrátil na rohový kop.

Nicméně za další dvě minuty už španělský gólman portugalského výběru inkasoval, prosadit se dokázal aktivní Vossen. Po akci Limbombeho na levé straně a následné zblokované střele Vanakena ještě přiťukl Vormer míč stojícímu Vossenovi a ten z osmi metrů zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Domácí ještě v následujících minutách měli mírný tlak, pak už se dostalo do tempa Porto. Po dvaceti minutách hry hlavičkoval těsně nad horní tyčku hostující André Silva.

Ve 24. minutě vypálil ze středu hřiště Hector Herrera a brankář Butelle si na konto připsal první zákrok, povedenou střelu dokázal vyrazit. Následně zachytil přetažený centr na pravém křídle Miguel Layún a pak našel svým pasem v pokutovém území nabíhajícího Marcana, jehož hlavičku nadvakrát zlikvidoval Butelle. Až do konce úvodního dějství měli hosté mírný tlak, jenže branku belgického výběru ohrozit nedokázali.

Naopak do druhého dějství opět vstoupili lépe domácí a po zhruba pěti minutách mohli své vedení navýšit. Ke střele z osmnácti metrů se odhodlal Vormer, po zemi pálil těsně vedle. V 60. minutě minul Torres v jasné pozici balón, favorit tohoto duelu dokázal vyrovnat o osm minut později. Do listiny střelců se zapsal Layún, který vypálil po přihrávce Otávia a jeho skvěle mířený pokus nakonec zapadl do sítě.

Hru hostujícího výběru hodně oživil střídající Brahaimi, Porto nakonec otočilo vývoj v hodině dvanácté. Hosté v závěrečné čtvrthodině doslova mačkali svého protivníka ve vlastní šťávě, v poslední minutě zápasu po přihrávce Brahimiho lapil Butelle střelu Corony. Rozhodující moment byl k vidění v nastaveném čase, kdy nejprve Claudemir fauloval ve vlastní šestnáctce Coronu. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil André Silva, který poslal brankáře Butelleho na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (popř. 2:2)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Hiko

Doufám, že FCP zabere

Reagovat
FC Porto FC

DÍKY BOHU !!!!!!!!!!!!!!! Horší konec si představti nedokážu díky bohu že ta penalta nakonec byla proměněná jinak by se zápas hodnotil 100% jinak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele