základní skupiny - skupina G, 6. kolo
07.12.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Bruggy podlehly Kodani a ve skupině G zůstali bez bodu

Hráči Kodané potvrdili úlohu mírného favorita na půdě belgických Brugg a odvezli si cenné tři body po vítězství 2:0, ovšem ani tento výsledek jim k postupu do osmifinále Ligy mistrů nestačil. V souběžné hraném duelu totiž zvítězilo Porto nad Leicesterem 5:0 a místo dánského výběru postoupilo mezi šestnáctku nejlepších. Kodaň obsadila ve skupině solidní třetí místo s devíti body a na jaře ji čeká Evropská liga.

Bruggy jako jeden ze dvou celků celé skupinové fáze nezískaly ani bod a se skóre 2:14 skončily na jasně posledním čtvrtém místě, jejich pouť letošní pohárovou Evropou tedy končí. Hosté rozhodli o svém vítězství již v úvodní čtvrthodině, kde vsítili obě branky, ve zbývajícím průběhu si proti bezradnému soupeři náskok pohlídali. Přitom do utkání lépe vstoupil belgický celek a již ve druhé minutě se mohl dostat do vedení.

Mbombo posunul balón na van Rhijna a ten vypálil prudce k tyči, ovšem gólman Olsen dokázal jeho pokus skvěle odvrátit na rohový kop. O šest minut později šla do vedení Kodaň, do vlastní sítě totiž zamířil Brandon Mechele. Po přímém volném kopu Augustinssona z pravé strany prodlužoval hlavou Delaney a Mechele jemnou tečí nešťastně umístil míč k bližší tyči za zkoprněného gólmana Butelleho.

Za dalších sedm minut to vypadalo s nadějemi domácího výběru ještě hůře. Po rohovém kopu z pravého křídla od Augustinssona se dostal k hlavičce Mathias Jørgensen a skóroval doprostřed branky, Butelle vůbec neodhadl dráhu míče. Hosté mohli navýšit svůj náskok po necelé půlhodině hry. Po zpětné přihrávce od Toutouha pálil z osmnácti metrů aktivní Delaney a pravou tyč minul svým přízemním pokusem vskutku jen o pár decimetrů.

Ve 39. minutě měl na hlavě branku Pavlovič a po dobrém pasu Augustinssona dokonce překonal Butelleho, jenže toho zastoupil na brankové čáře jeden z bránících spoluhráčů. Ve druhém poločase se hrálo z obou stran opatrněji a gólové možnosti byly k vidění až v samém závěru. Nejprve v 85. minutě zlikvidoval Oslen střelu Wesleyho z dvaceti metrů, o dvě minuty později hlavičkoval Delaney a Butelle s vypětím všech sil odvracel na roh, nic dalšího se už nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rád by som videl Kodaň v ďalšej fáze,sympatický mančaft.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
Pyroman

škoda, že doma to Porto neurvali

Reagovat
Shevchenko

Škoda Kodaň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele