základní skupiny - skupina C, 2. kolo
28.09.2016 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona 1:2

I bez zraněného Lionela Messiho se fotbalistům Barcelony podařilo otočit nepříznivý poločasový stav a sebrali na půdě Mönchengladbachu nakonec všechny tři body. Zatímco hosté zůstávají ve skupině stoprocentní, domácí se bez jediného úspěchu nacházejí poslední. A to přitom zásluhou Thorgana Hazard vedli, jenže soupeř díky Ardovi Turanovi a Gerardovi Piquému odpověděl.

Do první větší příležitosti se dostala Barca po sedmi minutách hry. Jordi Alba z levé strany našel dobře postaveného Neymara, který dokázal vystřelit směrem na brankáře Sommera, ten mu ovšem jeho pokus zlikvidoval. O pár chvil později nezkušený Elvedi chyboval v obraně, jeho kolega Christensen následně uklouzl, takže pálit mohl Luis Suárez, nicméně zamířil jen mimo.

Hostující celek byl i nadále aktivnějším mužstvem, ve 23. minutě vyprodukoval Rakitič přízemní pokus směrující mezi tři tyče zhruba z pětadvaceti metrů, nicméně Sommer znovu zasáhl. Jedenáct minut před obrátkou naopak ze své ojedinělé šance udeřila Borussia. Byla to poměrně krutá rána pro FCB, který do té doby v Borussia-Parku působil sebevědomějším dojmem.

Raffael připravil ve středu pole o balón laxního Sergia Busquetse, následně Dahoud načasoval přihrávku z levé strany do středu na nabíhajícího Hazarda přímo fantasticky a jeho spoluhráč neměl před gólmanem ter Stegenem žádný problém zacílit. O pár chvil později mohlo být po Rakitičově přihrávce vyrovnáno, avšak ani tentokráte Luis Suárez na Sommera nevyzrál.

Barcelonský trenér Luis Enrique v průběhu druhého dějství poslal na hřiště Rafinhu a Turana a ve finále se mu tenhle tah vyplatil. Mönchengladbach se soustředil na bránění nejtěsnějšího možného vedení a první čtvrthodinu se mu úspěšně dařilo. Jen trochu zahrozil v 57. minutě stále neúnavný Rakitič, ovšem se svou střelou do středu branky na Sommera logicky nepochodil.

O pár chvil později už se Bacelona přece dočkala zasloužené odměny. Sergio Busquets přesunul hru do středu pole, odkud Nemyar krásným pasem našel Turana, jenž svou pumelici poslal nechytatelně pod břevno. A v 75. minutě Enriqueho tým strhl vítězství na svou stranu, když Sommer neudržel v náruči míč po zakončení Luise Suáreze a Gerard Piqué ho doklepl za brankovou čáru.

Ve zbývajícím čase se Die Fohlen na nějaký zvrat již nezmohli. Výhru jejich soupeř celkem v klidu hlídal, přitom například Turan mohl náskok ještě navýšit, nebýt fantastického zákroku Sommera. Domácí všudy všeho vystřelili nebezpečně jen jednou, a to zásluhou náhradníka Hahna, nicméně ten z dálky kýžený prostor netrefil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (458)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele