základní skupiny - skupina F, 2. kolo
27.09.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Atraktivní zápas Dortmundu s Realem přinesl remízu 2:2

Největší tahák úterního programu Ligy mistrů rozhodně nezklamal. V Signal Iduna Parku byl k vidění skvělý fotbal a nakonec čtyři branky, z čehož rezultovala konečná remíza 2:2. Borussia byla dnes lepším týmem, přesto s Realem dvakrát prohrávala a alespoň bod v závěru zajistil parádní trefou André Schürrle.

Už od začátku se hrálo ve vysokém tempu a k vidění byly velmi brzo i první zajímavé příležitosti. Tu první měl Bílý balet, po ruce Gintera totiž zahrával pár metrů před šestnáctkou přímý kop Cristiano Ronaldo a Roman Bürki musel poprvé zasahovat. Za chvíli se takřka totožná situace opakovala na opačné straně, ze standardní situace tentokrát pálil Gonzalo Castro a předvést své schopnosti musel také Keylor Navas.

Kostarický brankář, který se do základní sestavy vrátil po operaci Achillovy paty, se musel mít na pozoru i proti nepříjemné skákavé ráně Aubameyanga. Ačkoliv v tu chvíli měla Borussie více ze hry, do vedení šel z čista jasna Real. James Rodríguez vysunul Garetha Balea, ten s trochou štěstí patičkou vrátil míč na Cristiana Ronalda a největší hvězda hostů nekompromisně otevřela skóre.

Tuchelova družina se nicméně nehodlala vzdát a vyrovnala ještě do přestávky. K přímému kopu se pro změnu postavil Raphaël Guerreiro, jehož projektil Keylor Navas chybně vyboxoval pouze před sebe do překvapeného spoluhráče Varaneho, od nějž se balón odrazil do vlastní brány. Míč ještě těsně před brankovou čárou zasáhl Pierre-Emerick Aubameyang, a proto byl tento kuriózní gól připsán právě jemu.

Zajímavý fotbal pokračoval i po změně stran. Ousmane Dembélé dnes několikrát motal hlavu Danilovi, po dvou zasekávačkách se opět dokázal uvolnit, branku ovšem stejně jako v prvním poločase minul. Zanedlouho zase střílel Aubameyang, Navas však balón vyrazil a tentokrát i do správných prostorů.

Po hodině hry se na nějakou dobu převzal iniciativu Real a to se Dortmundu nevyplatilo. Ronaldo sice ještě po pěkném Ramosově centru zamířil vedle, o chvíli později už se ale síť za Bürkim třepotala. Po rychle rozehraném rohu na krátko centroval Ronaldo na zadní tyč, kde číhal nikým nehlídaný Benzema, který sice ještě pouze rozezvučel brankovou konstrukci, dorážející Raphaël Varane už však neměl problém skórovat do odkryté svatyně.

O bleskovou odpověď se pokusil Raphaël Guerreiro, jenž se opřel do odraženého míče a Navas musel proti jeho tvrdé ráně hodně rychle na zem. Borussia se hnala za vyrovnáním a Zidaneho svěřenci se v závěrečné čtvrthodině zatáhli a soustředili se na udržení těsného náskoku. Své spoluhráče několikrát podržel také Keylor Navas a odčinil tak své zaváhání při prvním inkasovaném gólu. Jednička Realu se blýskla proti Schürllemu, střídajícímu Pulisicovi i Morovi.

Vyrovnání nicméně přece jenom přišlo. Tři minuty před koncem základní hrací doby propadl centr aktivního Pulisice až k Schürrlemu a německý reprezentant utěšenou střelou pod břevno uzavřel gólový výčet tohoto duelu. Vzhledem k průběhu utkání mohou být nakonec s dělbou bodů spokojeny oba celky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1132)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele