základní skupiny - skupina A, 5. kolo
23.11.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Arsenal s PSG remizoval a první místo už nemá ve svých rukou

Listopad zatím Arsenalu příliš nesvědčí. Londýnský celek sice po dalším matném výkonu proti Paris Saint-Germain znovu neprohrál, ovšem konečná remíza 2:2 nahrává hostům, kterým nyní k jistotě opanování skupiny A postačí porazit bulharský Ludogorec.

Zatímco v Paříži padl gól hned v první minutě, na Emirates Stadium se diváci dočkali notně ospalého úvodu. Až po čtvrthodině hry se o první vzruch postarali hosté z rohového kopu, když se míč odrazil od Thiaga Silvy směrem do brány, ovšem Kieran Gibbs jej ještě stihl na brankové čáře odkopnout do bezpečí. Tři minuty nato už ale laxní Arsenal přece jen inkasoval. Vše začalo perfektní Mottovou kolmici na nabíhajícího Blaise Matuidiho, jenž následně naservíroval přízemní centr Edinsonu Cavanimu, pro nějž už nebyl problém doklepnout míč do odkryté sítě.

Ani inkasovaný gól hru domácích nijak nevyburcoval a PSG tak nadále bez sebemenších potíží drželo svého soka v uctivé vzdálenosti od brány Alphonse Areoly, a to až do pětačtyřicáté minuty. Pak ovšem zničehonic udělal Grzegorz Krychowiak obrovskou hrubku v rozehrávce na vlastní polovině, kterou okamžitě potrestal Mesut Özil skvostnou přihrávkou volnému Alexisovi. Chilský forvard následně využil Krychowiakova zoufalého skluzu k nafilmovanému pádu a rozhodčí Felix Brych ukázal na značku pokutového kopu. Jedinečné příležitosti k vyrovnání se ujal Olivier Giroud a s přehledem ji také proměnil.

Hosté museli nerozhodný stav v poločase vnímat jako nezasloužený, ovšem měli i jistou porci štěstí, neboť rozhodčím unikl úder Edinsona Cavaniho směrem k Aaronu Ramseymu, který šlo snadno posoudit jako provinění hodné vyloučení. Arsenal na každý pád plynule navazoval na totožné herní trápení z ligového kola proti Manchesteru United, kdy rovněž prohrával a jedinou přesnou střelou Oliviera Girouda ukořistil remízu 1:1.

Po změně stran sice Kanonýři působili živěji, ovšem nebezpečnější byli i nadále hosté. V čtyřiapadesáté minutě se Lucas Moura nevěřícně chytal za hlavu, když jeho parádní přímý kop skončil za přihlížení všech na stadionu v čele s brankářem Ospinou jen na břevně. A smůly se hráči PSG nevyvarovali ani v šedesáté minutě. Kvalitní centr Jenkinsona skončil u Aarona Ramseyho, jehož chabou ránu zablokoval Marquinhos tak nešťastně, že se míč odrazil od bezmocného Marca Verratiho do sítě.

Třináct minut před koncem ale domácí štěstěna přece jen opustila. Ben Arfův roh na zadní tyč přistál na hlavě Lucase, jehož střelecký pokus by nejspíše David Ospina pohodlně lapil, nebýt drobné teče Alexe Iwobiho, který jako by se nemohl rozhodnout, zda míč odhlavičkovat do bezpečí, anebo jej přenechat brankáři. Výsledkem bylo vyrovnání PSG na 2:2, které Arsenal odsunulo na druhé místo ve skupině vinou horšího vzájemného zápasu.

Kanonýři tak museli vrhnout síly dopředu, čehož využíval především aktivní Lucas k rychlým protiútokům do otevřené obrany. Edinson Cavani však ani jednu z výtečných šancí vytvořených brazilským křídelníkem nedokázal využít. K jistotě opanování skupiny A tak družina Unaie Emeryho potřebuje v posledním kole proti Ludogorci uhrát alespoň tentýž počet bodů jako Arsenal v Basileji.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (508)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele