základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Benfica porazila Galatasaray a posunula se na čelo skupiny

Benfica Lisabon si připsala důležité tři body na cestě za postupem ze skupiny C Ligy mistrů, když před svými fanoušky udolala Galataray Istanbul 2:1. O domácí výhru se zasloužili v druhé půli Jonas s Luisãem. Jedinou branku tureckého celku zaznamenal v 58. minutě Podolski. Díky zaváhání Atlética se Lisabonští posunuli do čela skupiny, Glatasaray drží třetí příčku.

Zápas začala lépe domácí Benfica, která svého soupeře v touze za odplatou za poslední vzájemný zápas přehrávala. Už ve 3. minutě předvedl nádherný průnik do vápna Galatasaraye Gaitán, jenž obehrál Denayera, obtočil se okolo Balty, ovšem jeho střelu nakonec dokázal zblokovat obránce Chedjou. Před brankou Muslery bylo opět horko v 5. minutě. Gaitán pěknou přihrávkou uvolnil nabíhajícího Jiméneze, jehož ránu z levé strany Muslera vyrazil a sám Gaitán mohl dorážet do odkryté branky, ale přestřelil!

Úvodní tlak portugalského celku postupně opadl, a přestože byli domácí stále dominantní na míči, vyložených šancí ubylo. Ve 21. minutě se do první nebezpečné akce dostal Galatasaray, ale Podolski se ke střele nedostal a spíše založil nebezpečný protiútok domácích, který ovšem domácí hráči nedokázali zakončit. První zákrok si domácí gólman César připsal teprve ve 26. minutě, ale pokus Sneijdera mu příliš starostí nenadělal.

Konec první půle byl ve znamení mnoha nepřesných střel z obou stran a množství standardních situací, jelikož se před přestávkou na hřišti čím dál více přiostřovalo. Sudí Mažič musel hráče v posledních patnácti minutách umravňovat hned čtyřmi žlutými kartami. Jediným trestaným hráčem Istanbulských byl v této fázi utkání Burak Yilmaz, jenž si tak nezahraje v dalším utkání na půdě Atlética. První poločas tedy branku nepřinesl, do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhá půle bavila diváky o poznání více. Benfica pokračovala v mírném tlaku i po změně stran a zaslouženého úspěchu se dočkala v 52. minutě. Přetažený centr na zadní tyči hlavičkoval zpět do ohně před Muslerovou svatyní Jiménez, Luisão sklepl balón Jonasovi a ten následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0! Galatasaray však v žádném případě nesložil zbraně a vzápětí dokázal vyrovnat. Psala se 58. minuta, když Kisa přihrál ve vápně domácích Podolskimu a německý útočník s polskými kořeny přízemní střelou nekompromisně překonal překvapeného Césara - 1:1!

Lisabonští se tak dostali zase na začátek a museli zahájit obléhání Istanbulské branky nanovo. V 62. minutě to zkoušel povedenou ranou z velké dálky Jiménez a prudký míč proletěl jen těsně okolo Muslerovy branky. O poznání lépe si hráči Benficy počínali v 67. minutě. Jiménez vyslal do vápna Turků nenápadný centr z levé strany, který si ukázkově zpracoval Luisão, a zkušený brazilský obránce pak krásnou střelou pod břevno vrátil svému klubu vedení - 2:1!

V 72. minutě zahrával nebezpečnou standardní situaci z poza velkého vápna domácí Gaitán, jenž zvolil střelu pod zdí a Muslera se musel hodně natáhnout, aby míč vyrazil, nicméně pohotový gólman Galatasaraye si pak poradil i s následnou Jiménezovou dorážkou! I ve zbývajících minutách byla Benfica lepším týmem. Zoufalé snahy o útok Turků mohl v 84. minutě potrestat po rychlém protiútoku Jiménez, jemuž patičkou posunul míč Gaitán. Mexický forvard ale opět tváří v tvář Muslerovi ztroskotal!

Drobnou komplikací bylo pro domácí vyloučení Gaitána v 85. minutě. Ten se po zbytečném faulu zezadu ve středu hřiště musel poroučet do sprch kvůli druhé žluté kartě. Ze hřiště jej však vyprovázel potlesk zaplněných tribun. Galatasary vycítil šanci a v posledních minutách se tlačil před branku. V druhé minutě nastavení měl dokonce na kopačce vyrovnání Bulut, ale ztroskotal proti Césarovi. Následnou střelu Öztekina do zcela odkryté branky pak obětavým skluzem zblokoval domácí hrdina Luisão s Eliseem!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

01 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

popř. 2:2 věřím domácím

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

smělě bych Benfice radil vyhrát

Reagovat
cepinzcegamy

červená kartička už ale

Reagovat
Gedofrey

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je jasný tak 3:0

Reagovat
eden_h

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
blaugrana

Nechápem, ako je možné, že Gaitan už nehrá v nejakom veľkoklube.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
FC Porto FC

protože všichni neodchází. Viz Di Natale

Reagovat
FC Porto FC

Nechápu proč normálně hrává místo Jiméneze Mitroglou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele