základní skupiny - skupina D, 4. kolo
03.11.2015 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Manchester City míří za postupem, Sevillu přestřílel 3:1

Manchester City ofenzivní smrští z první půle rozstřílel Sevillu na její půdě 3:1 a zajistil si postup do osmifinále. V době, kdy do základní sestavy nenaskočily přední ofenzivní hvězdy jako Agüero, Silva či De Bruyne, zvládli převzít zodpovědnost jiní hráči, což může manažera Manuela Pellegriniho těšit obzvláště. Sevillští jsou naopak po další prohře téměř odkázáni pouze k boji o třetí místo.

Lepší vstup do zápasu si hosté nemohli představovat. Sevillu svým ofenzivním přístupem zcela zaskočili a díky výtečnému Fernandinhovi s Raheemem Sterlingem se brzy ujali pohodlného vedení 2:0. To pak záhy korigoval Benoit Trémoulinas, ovšem ještě do poločasu vrátil Citizens dvoubrankový náskok Wilfried Bony a pro Sevillu již nebylo návratu. Manchester tak momentálně kraluje své základní skupiny s devíti body, zatímco Sevilla zůstává třetí s jedinou výhrou na kontě.

Přestože úvodní gól padl již v sedmé minutě, vytvořili si hosté několik šancí i předtím. Fernandinho se nejprve dostal ke dvěma střeleckým pokusům a poté se také marně dožadoval zdánlivě opodstatněné penalty, když jej v pokutovém území srazil k zemi Grzegorz Krychowiak. Brazilský středopolař však na prvotní nezdary zareagoval nejlepším možným způsobem a přesnou přihrávkou připravil gól Raheemu Sterlingovi, jehož zakončení levačkou bylo na brankáře Rica příliš.

Oba aktéři prvního gólu si posléze prohodili role a znovu mocně udeřili. Sterling vybojoval míč na křídle, poslal jej do šance Bonymu, a přestože Rico zvládl ránu někdejšího útočníka Sparty vyrazit, připravený Fernandinho hlavou snadno poslal do sítě odražený míč. Jesús Navas, pro nějž šlo o návrat do bývalého působiště před přestupem do Manchesteru, poté málem přidal trefu číslo tři, avšak Rico předvedl výtečný zákrok a jeho ránu dokázal vytlačit na tyč.

Teprve pak se Sevilla zvládla oklepat a pustila se do marného stíhání brzkého manka. Fernando Llorente ještě se svým pokusem z krkolomné pozice neuspěl, zato Trémoulinas po Cokeho hezké individuální akci zakončené přesným centrem již hlavičkou snížil na 1:2. Joe Hart měl pak co dělat, aby hosté o svůj lehce nabytý náskok stejně tak lehce nepřišli, když zlikvidoval přízemní ránu Kolodziejczaka.

V závěru první půle však znovu udeřili hosté. Devět minut před odchodem do šaten se o položení sevillských do kolen postaral Bony, jenž přetavil v gól přesnou přihrávku Navase. Po změně stran sice Sevilla měla několikero šanci na zdramatizování utkání, ovšem žádnou nevyužila a nakonec mohla být i ráda, že City si v zakončení počínali podobně nepřesně. Když dvacet minut před koncem poslal Yaya Touré svou ránu těsně vedle, skončil zápas vítězstvím anglického vicemistra 3:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (120)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
diastan

Velmi těžký zápas.

Hlavně neprohrát a postup už bude blízko.

tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:3 popř. 1:1 těžký zápas jako prase i když může to být přesně naopak pro jeden tým bude velmi easy Věřím v ne.prohru CITIZENS a přeji určitě výhru

Reagovat
diastan

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máš namysli CITYZENS doufám...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

venku v LM hraje City vic uvolnene, nez doma , kde pod tlakem hraji v LM vzdy otresne, City vyhraje

Reagovat
vanGomm

Remíza utekla Seville v Anglii až v nastavení.A to ji staví do role,že v tomto utkání musí nutně vyhrát,tedy pokud chce v LM pokračovat i v OF.Tip 1X.Ale přece jen víc věřím remíze.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
KingMaster13

hmmm no zkusím 2:1

Reagovat
Messiáš

Sevilla !!!!!! Pojďme !!!

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
MCFC_8

Verim v neprehru a postup bude velmi blizko, von sa nam dari viac

Reagovat
Ketchup

1:3

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

neprohra domácích a aby Sevilla přežila v pohárech zimu

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase rozbor jak sviňa... "V posledním domácím zápase s Norwichem se pak Blues prali hlavně sami se sebou a outsidera porazili až díky pokutovému kopu Tourého v 89. minutě. Podobný výkon by na odhodlanou Sevillu určitě nestačil." Držení míče 72%, přes 20 střel a několik velkejch šancí. Navíc jedna neproměněná penalta. Norwich neměl jedinou šanci, gól dal jen díky neschopnosti Harta, kterej si ho do brány sklepl v podstatě sám po nepovedeným centru. Podobnej výkon by na Sevillu rozhodně stačil, minimálně na tu remízu. P. S.: Iheanacho není zraněnej - není na soupisce pro LM.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas taky jsem čumel když jsem tohle četl.

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna 1 a klidne si tipnu i vysledek 3:1

Reagovat
Lorcan

s Konoplyankou v základu by to mohlo klapnout

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si prišiel na jasnú 1?

Reagovat
smazaný uživatel

ono se to z tech poslednich vysledku moc nezda, ale Sevilla se herne hrozne zvedla. v Manchesteru ji ty body utekly jen diky nepromenovani sanci, jinak City hlavne v druhym polocase k nicemu nepustila. nasledne doma znicila do te doby skvele hrajici Getafe, nacez trochu nestastne prohrala na Villarrealu, kde by tomu taky slusela remiza.

tedka sevillsti hrajou doma pred buracejicim Pizjuanem, budou muset hrat o postup, motivace jak krava. navic, jak kolega nahore naznacil, Konoplyanka je tedka skvostnej a jestli nastoupi, tak tam toho Kolarova umuci

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Konop hra predsa zľava

Reagovat
Lorcan

střídá to

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem mu dat trochu rovnocennejsiho soupere, nez je Clichy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 City postup z 1. miesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro je zraněn a toto utkani vynechá...tak nevím proč ho maji v základu. A Konoplyanka taky není jistej. Tím se všechno měni a opravdu si vítěze nedokažu tipnout, ale v tom případě vidím remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://www.breathechelsea.com/news/all-is-revealed.html

The treatment of Fearn and Carnerio bemused the majority of the players. It is understood that the first team squad had an exceptional relationship with the pair and they felt Mourinho had crossed the line by publicly humiliating them.

The players were already disgruntled as the post-season tour to Australia- which took place because of the new sponsorship with Yokohama- meant that pre-season started a week later then expected, leaving the players feeling un-prepared for the start of the season.

It is understood that the players felt like they were playing catch up with their rivals and the preparation was not sufficiant enough for the long season ahead.

Like Jose, the team expected re-infocements, but were found wanting as the Club appeared to be more interested in the development of Stamford Bridge then brining in top quality players.

Combined, this has caused a massive divide within the club and some players have become extremely vocal in their criticism of not only Jose Mourinho but the club as a whole.

There are players that respect Mourinho and buy into his philosophy, however there are a number of players that would like to play more expansive football and feel that the shackles Mourinho places on them removes their desire for the game.

Our information reveals that it is Oscar and Hazard that are the most vocal about this. While they understand the need to contribute defensively, when Chelsea are in attack mode, they would like more freedom to express themselves.

This has caused a huge split within the team. On one side you have the players who are loyal to Mourinho and buy into his methods and on the other side you have those loyal to expansive football.

To make matters worse, John Terry’s relationship with the special one has deteriorated and while the clubs captain remains loyal to Jose Mourinho, the special one believes that the time has come for Terry to take a back seat and make way for fresh blood (hence the Stones bid).

Again this has caused divisions in the camp, John Terry as you will all know is a well respected member of the first team squad and a huge favourite of Chelsea chairmen Bruce Buck. With Roman Ambramovich backing Mourinho and Buck backing Terry, frictions at the top level of the club have developed.

Amidst the chaos, some players have now broken away from the pack and formed their own mutiny of sorts. Are you with us so far?

We now have four groups of players- Those loyal to Mourinho, those loyal to John Terry, those who just want to get on with the job and those that want Mourinho gone.

A report surfaced on Sunday by the BBC, it claimed that there was one player in particular was wanting Mourinho out. This player is believed to have said “I would rather lose then win for him” (Meaning Mourinho).

Allthough we are not 100% sure of the player in question, we have consulted a number of reliable sources who claim Cesc Fabregas was the player who made the remarks on Mourinho, despite the fact his girlfriend Daniella Semaan re-tweeted what appeared to be supportive tweets for Mourinho post Liverpool game. It is highly important that until we can clarify this as being fact, that we remain behind Fabregas and anyone else who is accused of making such comments. They shall remain innocent until proven guilty.

Reagovat
BrainBlender

Vymyslena snůška bulváru..

Reagovat
arsavin

To může dopadnout jakkoliv.. Asi čekám remízu

Reagovat
t0mmy33MCFC

v zari jsem u toho stadionu byl, z venku by clovek nepoznal ze to je stadion , cekal jsem naky gigant a nakonec nebyt te mozaiky u hlavniho vstupu, by to clovek ani prehledl, ve fanshopu bohuzel tehda nemeli saly na zapas se city, tehda tam byl Gladbach... tak jsem koupil mini balon FC Sevilla za 10€ - nejlepsi suvenyr z dovolene

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď dnes 1 bez ohľadu na priebeh

Reagovat
Uwe háže buly

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsechny fanousky fotbalu,

jsem studentem Fakulty telesne vychovy a sportu Univerzity Karlovy a v soucasne dobe vypracovavam diplomovou praci, s kterou je spojeny dotaznik tykajici se kopacek. Je urcen komukoliv, kdo rad hraje fotbal, a to na jakekoli urovni. Zabere max. 5 minut.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/vyzkum-pro-fotbalisty/

Dekuju moc za vypomoc s vyplnenim!

Reagovat
cepinzcegamy

pan kostička říká 4:0, ale bude to 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasná dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

Vaham co vsadit jestli oba gol nebo 02

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež sa pripájam k názoru, že to bude remis..Sevilla je poharové mužstvo a City doma neboli lepší. Na ihriskách superov to City v LM ale vie (viz zápas o všetko s AS), teda očakávam podobný zápas ako ManU, zabezpečená obrana a rýchle brejky. Takžký zápas na horúcej španielskej pode ale verím, že to zvládneme tak, aby sme sa priblížili postupu. Pelle to však na tiskovke zhodnotil krásne - Ak idete do zápasu s tým, že stačí remis tak vacšinou prehráte, teda som na to zvedavý, čo tam ideme predviest s Bonym vpredu..strášna škoda, že Kelechi nemohol by na supiske pre LM, toho by som tam videl radsej, no nedivil by som sa keby to postavil bez Bonyho, s Kevinom pred Yayom,Fernadom a Fernandinhom..C´mon City!

Reagovat
Gedofrey

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k absencim city a povinnosti domácích vyhrát to vidim tak 2:0

....nakonec se bojim aby mi vůbec vyšlo oba gól

Reagovat
lucius6

Dneska to bude destrukce. Ideální by ještě bylo zlomit nějakýmu zmrdovi ze Sevilly nohu za to co jejich rádoby fans předvedli včera večer.

Reagovat
smazaný uživatel

čo predviedli?

Reagovat
lucius6

fanoušci City seděli v hospodě, pak tam naběhla skupina zakuklenců a začali je řezat, pár fanoušků zranili a nakonec utekli pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto incidenty odsudzujem, celkovo. Ak si to dohodnú 2 skupiny, ktoré sa toho dobrovoľne chcú zúčastniť, OK. Ale že sa napadajú ľudia, kt. o podobné akcie nemajú záujem a netušia o čo ide, tak to je strašné.....človek aby už ani nenosil radšej klubové suveníry, lebo ťa zarežú lebo fandíš niekomu inému. Choré

Reagovat
lucius6

Přesně tak, když se dohodnou a zajdou si někam do postranní uličky a tam se porvou s tim, že nikdo nepřijde k těžkému zranění, tak to je prostě v pohodě, ale tohle je odporný, nejenom, že je to prostě trestnej čin. navíc tím trpí i lidé jako maiitelé restaurace a to tam údajně byli i děti a ženský, prostě to chce hnát okamžitě k soudu podle mě.

Reagovat
Switchback

1:2/1:3

Reagovat
eden_h

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mario23

Chybí De Bruyne a Aguero, takže remíza 1:1.

Reagovat
t0mmy33MCFC

KDB chybi v zakladu... neznamena ze nemuze rozhodnout z lavky

Reagovat
smazaný uživatel

Hart; Sagna, Otamendi, Kompany, Kolarov; Fernando, Fernandinho, Toure, Navas, Sterling y; Bony

Rico; Coke, Rami, Kolo, Tremoulinas; Krychowiak, Iborra; Vitolo, banega, Konoplyanka y; Llorente.

Reagovat
smazaný uživatel

On to nikto nedava ?!

Reagovat
smazaný uživatel

linky ? vdakaa :)

Reagovat
t0mmy33MCFC
Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
t0mmy33MCFC
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
diastan

Steeeerliiinggg

Reagovat
diastan

tak toto jsem iopravdu necekal parada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

a mohlo byt 3 či 4 :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Otamendi, Navas? hmmm

Reagovat
diastan

snad ta Navasova tyč nebude mrzet

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne

Víc bude mrzet to jeho nedostoupení..

Reagovat
smazaný uživatel

A vida Naštěstí tam je Hart

Reagovat
diastan

Bony

Reagovat
smazaný uživatel

Bony se solidně rozstřílel v době absence Aguera, snad mu to vydrží

Reagovat
Counter

Konečně to v Evropě začínají zvládat, navíc bez Silvy s Kunem... Jen tak dál City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No City dopredu výborne aj keď Sevilla je slabý súper a ich obrana je smiešna. To ale treba dodať aj k hosťom, ten Otamendi pri góle na 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

No a osobitne chválim Sterlinga, môžu si z neho uťahovať koľko chcú ale ten chalan je famózny.

Reagovat
smazaný uživatel

Už mohl dát tři góly, nebýt jeho několikanásobného naznačování

Reagovat
smazaný uživatel

A bez neho by nešli do 0-2 za 11 minút.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, já neříkám že hraje špatně, dneska je opravdu dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem kto to je ten stopér domácich, ale robí si z neho slalomovú bránku.

Reagovat
smazaný uživatel

za rok za dva bude mat sezonu jak sa patri

Reagovat
t0mmy33MCFC

to sou akce

Reagovat
smazaný uživatel

Vitolo chtěl asi zavěsit, ale s tímhle by Hart neměl mít problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Krychna má dostat červenou, to je hroznej *****

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Úžasnej výkon dneska

Reagovat
t0mmy33MCFC

postup ted vybojovat 1. misto

Reagovat
diastan

Tak nakonec postup v suchým triku na to, že někteří experti po 1. zapase už věštili konec ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa predpokladov jasný postup. Ale treba ísť z prvého miesta a Juve vonku vzhľadom na kvalitu oboch tímov sa má poraziť.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší výkon City v LM vôbec, Sevilla ma sklamala, najlepší hráč bol brankár Rico, City ju prekvapili tou ofenzívnou taktikou. Sevilla už len o EL, ktorú by zase mohli obhájiť

Reagovat
smazaný uživatel

Ostáva len dúfať že Liverpool pod Kloppom zoberie EL vážne a trochu to Seville sťaží. Aj keď si nemyslím že by mali na to dať tretíkrát, pri takom Neapole napr.

Reagovat
Miguel19

Paráda City

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes opat najhorsi Yaya, tolko nezaujmu, lenivosti a neochote pomoct ci spravit krok naviac som uz dlho nevidel. Prosim, nedajme mu k narodeninam ziadnu tortu, nech sa rozplace a vydupe si priestor inam. Byval to velky hrac, za to co dokazal ma moj respekt, ale to co predvadza v poslednej dobe je velmi zle. Navyse, prave on je jedna z nasich najvacsich slabin, dovod preco nas lepsi superi prehravaju v strede pola.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď dnes hral parádne. Defenzívne skvelý aj keď tam na to boli primárne dve F tak ich vyučoval. Dopredu skvele zrýchľoval hru a keď naopak trebalo seknúť tempo a nezblázniť sa v tom tempe, tak to skúsene urobil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se ti dnes nelíbil Yaya, tak si ho asi neviděl minulou sezonu, kterou byl teprve na odstřel. Dneska to bylo hrozný až ke konci. Naštěstí měl pod sebou F&F, tak nám to neuškodilo. Ale co si budem, pod Mourinhem by si nekopl

Reagovat
smazaný uživatel

Videl neboj sa nic, dokonca som bol za aby sa predal po tej 20 golovej majstrovskej sezone, pretoze to bol jeho vrchol. Minulu sezonu bol este horsi to je pravda, ale teraz k tomu pridal aj to spravanie a pride mi cim dalej lenivejsi. Nie nadarmo vela expertov tvrdi ze so stredovou dvojkou Ferndinho-Fernando alebo Delph-Fernandinho by sme hrali v ovela vacsom klude a superi by nas neprecislovali. A dnes to bolo paradne vidiet, konecne hral jediny defenzivny zaloznik ktoreho mame, Fernando. Dufam ze sa po tych minulorocnych zdravotnych problemoch vrati do formy, v ktorej k nam prichadzal

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se Fernando nezranil před sezonou, tak bychom hráli 4-3-3, právě s Fernandem na DM, škoda že to nevyšlo, já se na to těšil, právě kvůli tomu přístupu Yayi..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
eder

Premier League>La Liga

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný zápas ze strany Citizens, působili strašně sebejistě a po zásluze vstřelili rychle dvě branky a nevybouchly, když Sevilla dala kontaktní gól!

City přidalo "pojistku" na 1:3 a od té doby byla jen kontrola.... Sterling, Fernandinho, J. Navas, Sagna u mě dobrý výkon!

Naopak obrana Sevilly byla totálně (v prvním poločase) v rozkladu za což také zaplatili. Trenér pak velmi dobře (strategicky) střídal a nechal nás trochu zatáhlé

Postup je na dosah a byl to absolutně jiný zápas oproti prvnímu (proti Seville).

Reagovat
MCFC_8

Postup uz mame v kapse po vcerajsku sme s Realom 1.postupujuci len teraz by to chcelo 1.miesto v skupine, mame na to!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Ta akcia pred druhým golom super

Reagovat
miezto

prvni anglicky postupici, a Sevilla hura opet vyhrat EL :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele