základní skupiny - skupina D, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla porazila Juventus a jde do Evropské ligy

Sevilla si nakonec po dramatické bitvě plné spálených šancí poradila s Juventusem Turín a to znamená, že postupuje do jarní části Evropské ligy. Juventus již měl postup jistý, ale uniklo mu první místo ve skupině.

Juventus hrál o body do koeficientu a také první místo ve skupině. Dnes se proti Seville postavila na hrací plochu prakticky očekávaná sestava, v níž nechyběl brankář Gigi Buffon, dále pak osvědčení stopeři Barzagli, Bonucci a Chiellini. Do záložní řady nastoupili mimo jiné Pogba, Marchisio nebo Sturaro, zatímco o ofenzívu se měli starat Dybala a Morata.

Sevilla hrála ještě o Evropskou ligu, v níž poslední roky kraluje. Potřebovala k tomu ale velmi dobrý výkon. Ten měla domácímu celku zajistit mimo jiné i stará známá tvář v dresu Rojiblancos - Fernando Llorente. Vysokého útočníka podporovali Vítolo, Banega a Konopljanka. V bráně se opět představil brankář Rico.

Od prvních minut se hrál poměrně svižný fotbal. Stephan Lichtsteiner posílal do vápna soupeře zajímavý centr, ale obránci Sevilly si poradili. Po centru Claudia Marchisia se zastřeloval také mladík Alvaro Morata, který však nejprve pálil mimo a následně z ostrého úhlu neměl o mnoho více štěstí. Po patnácti minutách se ke krásné ráně protlačil hostující talent Paulo Dybala, jehož střela minula jen těsně tyč!

O pouhou minutu později Juventus málem vedl, když se k hlavičce dostal Sturaro. Jenže včas byl na místě Rico, který reflexivně vyrazil! Obrovskou šanci na osobní vendetu měl Fernando Llorente, který se s míčem obtočil ve vápně a pálil, jenže vychytal jej skvělý Buffon! Dorážka Jevhena Konopljanky už nebezpečí neznamenala.

Po pětadvaceti minutách vysunul Bonucci dlouhým pasem vpřed Paulita Dybalu, který sklepával míč pro Moratu. Ten však v obrovské šanci poslal míč z první vedle! A něco podobného se odehrálo také na opačné straně, kde čaroval Buffon. Ten po standardní situaci Konopljanky lapil pokus někdejšího spoluhráče Fernanda Llorenteho!

Poté tempo hry mírně opadlo a do velké šance se některý z týmů dostal až pět minut před koncem první půle. Tím šťastnějším byl hostující gigant. Paulo Dybala skvěle zahrál standardní situaci a přinutil brankáře Rica k pohotovému zákroku!

Rovněž nástup do druhé půle se povedl jasně lepšímu Juventusu. Turínský velkoklub zahájil druhou půli krásnou táhlou střelou mladíka Dybaly, kterou brankář Rico likvidoval jen s velkou dávkou mrštnosti a štěstí. Po centru Mariana hledal svůj prostor Llorente, ale k zakončení se nedostal. Po hodině hry pak ze svých kopaček vypustil dobrou ránu Ever Banega, ale brankář Buffon zasáhl.

Poté se od Juventusu odvrátilo štěstí a italský celek v Seville prohrával. Prosadil se právě hráč, kterého měli fanoušci hodně rádi. Fernando Llorente totiž po centru od rohového kopu předskočil obránce Barzagliho a umístil balon ke vzdálenější tyči Buffonovy brány!

Dalších patnáct minut se nic moc nedělo, ale deset minut před koncem se do míče znovu opřel dnes velmi nebezpečný Paulo Dybala a jeho výtečná rána skončila až na břevně Ricovy brány! Hodně dramatické momenty nás ale ještě čekaly! Nejprve dal Coke gól, jenže z ofsajdu. Pak si Pogba zpracoval míč a napálil jen Rica. Neuvěřitelnou šanci následně spálil Kevin Gameiro, který postupoval sám na Buffona a minul!

V poslední obrovské šanci utkání našel střídající Juan Cuadrado volného Moratu, který si mohl vybrat, kam pošle míč. Jenže zvolil špatně a famózní Rico jej vychytal! Sevilla se tak nakonec dostává do Evropské ligy, Juventus je o bod druhý za Manchesterem City!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (361)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele