osmifinále - odvety
08.03.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid porazil AS Řím i podruhé a těší se na čtvrtfinále

Dalším čtvrtfinalistou letošního ročníku Ligy mistrů se stal Real Madrid. Bílý balet před vlastními fanoušky podruhé zdolal AS Řím a naprosto po zásluze se raduje z postupu do dalšího kola nejprestižnější evropské klubové soutěže...

Římané dnes logicky spoléhali na rychlé brejky a tato taktika jim od začátku docela vycházela. Real staticky kombinoval a při ztrátě musel nahánět hbitého Salaha, El Shaarawyho aspol. Právě Mohamed Salah po čtvrthodině hry se štěstím prošel po pravém křídle, přihrál na druhou stranu Edinu Džekovi, bosenský útočník však potvrdil, že se nenachází v optimální střelecké formě, a tváří v tvář Navasovi zamířil vedle.

Wojciech Szczesny musel poprvé zasahovat ve 21. minutě, rána Luky Modriće zpoza vápna mu ale příliš problému nenadělala. Mnohem větší příležitost si za chvíli opět vytvořila Spallettiho družina. Hlavní rozhodčí Szymon Marciniak neodpískal jasný faul Digneho na Casemira, načež do otevřené obrany přihrál Džeko Mohamedu Salahovi, ten ovšem sám před Navasem rozvlnil síť pouze z boční strany.

V závěru úvodního dějství se více začali osmělovat také domácí, zejména pak Cristian Ronaldo. Největší hvězda Realu však dvakrát ztroskotala na brankáři Szczesnem, jenž zlikvidoval jeho nebezpečnou střelu po brilantním individuálním průniku i samosatný nájezd, do něhož Ronalda vysunul perfektním průnikovým pasem Gareth Bale. Druhý poločas začal ve velkém tempu, akce střídala akci. V 49. minutě došlo po spolupráci Ronalda s Marcelem k velkému závaru v šestnáctce AS, k přímému zakončení se ale dostal až James Rodríguez a Szczesny musel předvést další výborný zákrok. Zanedlouho důrazný Džeko předskočil Casemira, čímž vytvořil další tutovku pro Salaha, jenomže ten i tentokráte sám před bránou minul.

Bílý balet pak dvakrát výrazně podržel Keylor Navas. Nejprve pokryl dělovku Florenziho, z následného rohového kopu pak famózně zneškodnil i volej Kostase Manolase z bezprostřední blízkosti. Svěřenci Zinedina Zidaneho byli nejnebezpečnější ze střední vzdálenosti, v krátkém časovém sledu to zkoušeli Ronaldo i Modrić a mužstvo z Apeninského poloostrova neinkasovalo jen díky pozornému Szczesnemu respektive teči stopera Zukanoviće.

Skóre se poprvé měnilo v 64. minutě. Střídající Lucas Vázquez, který na trávníku nahradil Garetha Balea, chvilku po svém příchodu na hřiště na pravé straně obešel Digneho a střílený centr doklepl do sítě Cristiano Ronaldo. Jednatřicetiletý Portugalec pak stál u zrodu další gólové akce, když posunul míč na Jamese Rodrígueze a ten z hodně velkého úhlu překvapil Szczesneho přesnou ranou mezi nohy. Polský brankář, jenž v hlavním italském městě hostuje z Arsenalu, si tento moment určitě za rámeček nedá.

Od této chvíle bylo o postupujícím prakticky definitivně rozhodnuto a Real už utkání dohrával ve velké pohodě. Druhou trefu si mohl připsat Ronaldo, po rychlém brejku a krásné přihrávce Vázqueze ovšem ve stoprocentní pozici nezvykle minul. Římané do konce zápasu ohrozili Navase už jen jednou, Perotti pálil z voleje do tyče a skvěle chytající Kostaričan si tak zatím v Lize mistrů drží vynikající bilanci - osm utkání, nula obdržený branek. I díky němu se tak na celek ze Santiaga Bernabéua můžeme těšit i ve čtvrtfinále.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (992)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele