základní skupiny - skupina A, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Šachtar Doněck 2:0

Zápas mezi PSG a Šachtarem Doněck dopadl podle očekávání vítězstvím domácího favorita, který se ke svému prvenství dopracoval navzdory mátožnému výkonu. Lucasův gól krátce po změně stran doplnil v závěru utkání Zlatan Ibrahimović, ovšem na situaci ve skupině A to vůbec nic nezměnilo - PSG postupuje dále z druhého místa, Doněck udržel třetí místo díky lepším vzájemným zápasům se čtvrtým Malmö.

Doněcku tak k zisku třetího místa postačily pouhopouhé tři body za domácí výhru nad Malmö v poměru 4:0 a zbylých pět zápasů si ukrajinský celek "mohl dovolit" prohrát. PSG v zápase nešlo o nic jiného než o čest, potažmo přispění do francouzského národního koeficientu, přesto se v tréninkovém tempu Pařížané dokázali se svým soupeřem zkušeně vypořádat. Těžko odhadovat, nakolik měli hostující hráči povědomí o souběžně hraném zápasu Realu s Malmö, ovšem jejich výkon rozhodně nebyl jedním z těch nejzarputilejších...

Takřka jedinou možnou hrozbou hostí byla šance Eduarda, ovšem brazilský útočník nedokázal ve skluzu pořádně dosáhnout na střílený centr ze strany a stav zůstal bezbrankový. PSG, které nastoupilo s celou řadou změn v sestavě oproti obvyklé jedenáctce, jinak zápasu veskrze dominovalo a navzdory umírněné snaze si i dokázalo vytvářet šance. Zlatan Ibrahimović v nich však zprvu selhal, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Dvanáct minut po změně stran podnikli domácí rychlý protiútok, který s Ibrahimovićovým přispěním skončil u Lucase a brazilský křídelník ve slibné pozici nezaváhal. Jeho přesnou gólovou ránu záhy málem potvrdil také Blaise Matuidi se svým dalekonosným pokusem, avšak brankáře Kanibolockij si s touto ranou zvládl poradit. Ibrahimović pak v další výtečné tutovce po skvělé práci střídajícího Di Maríi překvapivě selhal, avšak čtyři minuty před koncem si své dosavadní trápení plně vynahradil. Lucasovo hlavičkové prodloužení za obranu poslalo švédského útočníka do samostatného úniku, který kanonýr PSG s ledovým klidem zakončil ranou na přední tyč a gólem na konečných 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 Ibra,Di maria,Kavani

Reagovat
Gedofrey

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se povede zápas uchránit před teroristama,když "říkali" že nám se nam postaraj o "hezky" Vanoce. Jinak 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Předběžná sestava: Trapp - Kurzawa, Luiz, Marquinhos, Van Der Wiel- Stambouli, Matuidi, Rabiot - Lavezzi, Ibrahimovic, Lucas

Reagovat
HullCity

Evropská liga taky liga...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele