základní skupiny - skupina A, 3. kolo
21.10.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Utkání mezi PSG a Realem Madrid branku nepřineslo

Čtyřicet zápasů v řadě dokázal Real Madrid během skupinové fáze Ligy mistrů pokaždé alespoň jednou skórovat. Nyní je však jeho série u konce, neboť Bílý balet v Paříži pouze remizoval 0:0. Přestože z pohledu hostí nejde vůbec o špatný výsledek, zvláště s přihlédnutím k celé řadě zranění, jde již o třetí bezbrankový zápas za jedenáct utkání pod taktovkou Rafaela Beníteze...

Měl to být souboj těžkých vah, který výrazně napoví o tom, kdo opanuje skupinu A. Místo toho jsme se dočkali neduživého střetnutí, jemuž dominovaly defenzivy a po dělbě bodů mají oba kluby k výhodnějšímu prvnímu místu stejně daleko. Spokojenější však může být přeci jen Real, který zápasu herně dominoval a nyní jej s PSG čeká domácí odveta na stadionu Santiaga Bérnabeua.

První slibná šance večera připadla v šestadvacáté minutě Jesému po výtečné kolmici Toniho Kroose, ovšem přízemní rána mladého útočníka Realu si na Kevina Trappa v brance domácích nepřišla. Deset minut nato přišla série hlavičkových pokusů hlavní hvězdy madridského celku Cristiana Ronalda, jenž opakovaně testoval Trappovu pozornost, jenže letní posila PSG nepřipustila žádné zaváhání a tak se šlo v poločase do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran přece jen konečně procitli i doposud mátožní Pařížané a vytvořili si záhy svou první velkou šanci. Edinson Cavani však zblízka Mottův centr usměrnil zblízka jen vedle přední tyče Keylora Navase, uruguayský útočník ani zdaleka neprožil vyvedený večer. Osmnáct minut před koncem mohl strhnout zápas na stranu hostí Ronaldo, jenže jeho rána levačkou z hloubi pokutového území prosvištěla těsně vedle Trappovy branky.

Nic víc si už ani jeden z týmů do konce utkání nevytvořil, a tak očekávání krásné podívané plné gólů Ronalda, Ibrahimoviče a dalších slavných jmen vystřídala pozápasová otupělost a rozčarování. Rafael Benítez však může být alespoň spokojen s defenzivou svého mužstva, které udrželo hvězdný útok PSG s naprostým přehledem na uzdě takřka po celý zápas. A zatímco řada hráčů si středeční výkon za rámeček nedá, v případě Toniho Kroose šlo o jedno z nejpovedenějších představení v celé dosavadní sezoně...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (574)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele