čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester City uhrál v Paříži nadějnou remízu 2:2

Manchester City si vypracoval velice nadějnou výchozí pozici pro odvetu, neboť si z půdy Paris St. Germain veze remízu 2:2. Domácí měli sice více ze hry, ovšem i kvůli neproměněné penaltě Ibrahimoviće šli do vedení Citizens zásluhou De Bruyneho. Ibrahimović sice pak šťastně vyrovnal a po přestávce dokonal obrat Rabiot, poslední slovo měl však hostující Fernandinho.

Utkání šlo od začátku proti konvencím, od úvodních minut se hrálo v dobrém tempu a bylo k vidění spoustu zajímavých momentů na obou stranách. Ten první nastal již po pár desítkách vteřin, když David Luiz těsně před šestnáctkou fauloval unikajícího Sergia Agüero a sudí Milorad Mažić se neostýchal ihned tasit žlutou kartu, čímž brazilského stopera připravil o odvetu v Manchesteru.

V 7. minutě už ale zůstala píšťalka hlavního rozhodčího němá, ačkoliv Blaise Matuidiho, jehož do samostatného úniku vysunul Edinson Cavani, zezadu poslal k zemi Eliaquim Mangala. Penalty se Park princů dostal až o chvíli později, David Luiz si tentokráte došel pro faul od Otamendiho a Srb Mažič ukázal na značku pokutového kopu. Jenomže Zlatan Ibrahimović situaci nezvládl, naopak Joe Hart se stal hrdinou okamžiku.

Krátce nato si pak poradil i s Ibrahimovićovou hlavičkou a čisté konto držel i ve 24. minutě, kdy se na něj po chybě Otamendiho řítil švédský kanonýr úplně sám, mířil však hodně nepřesně. S góly se roztrhl pytel až v samém závěru prvního poločasu. Fernando výborným napadáním získal míč, skorojmenovec Fernandinho pak oslovil Kevina De Bruyneho a uzdravený Belgičan z úhlu propálil Kevina Trappa.

Z vedení se ovšem hosté neradovali příliš dlouho. Joe Hart rozehrál odkop od brány na krátko na Fernanda, ten se trochu ležérně pokusil rozehrát do strany, ale svou přihrávkou jen nastřelil do nohy dotírajícího Ibrahimoviće a míč se odrazil rovnou do sítě. PSG mělo v této situaci více štěstí než rozumu, každopádně do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Skóre se měnilo znovu po hodině hry. Nejprve si dal málem vlastní gól Mangala, z následného rohu už se Pařížané radovali. Na centr Ángela Di Márii si naběhl Cavani, Hart jeho hlavičku ještě perfektně vyrazil, dorážející Adrien Rabiot už ale neměl problém zblízka trefit prázdnou branku.

Druhá půle nabídla méně zajímavých momentů než dějství první, nicméně zaplněný stadion ještě jeden gól viděl. Jesús Navas posunul balón na Bacaryho Sagnu, kteréhož centr se se štěstím odrazil ke kopačkám Fernandinha a brazilský středopolař díky teči blokujících obránců propasíroval kulatý nesmysl až za záda bezmocného Trappa. Mírně favorizované PSG tak předpoklady nenaplnilo a na ostrovech bude muset bezpodmínečně skórovat.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (470)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele