základní skupiny - skupina A, 5. kolo
25.11.2015 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

PSG si v Malmö zajistilo postup drtivou výhrou 5:0

Paris Saint-Germain neponechalo ve Švédsku nic náhodě a suverénně přehrálo domácí Malmö v poměru 5:0. Jedním zásahem se na debaklu podílel i Zlatan Ibrahimović, pro nějž šlo o speciální zápas, neboť se mohl znovu vrátit na stadion klubu, v němž svou bohatou kariéru nastartoval. Situace ve skupině A je tak jasná - PSG má již s předstihem jistý postup, avšak pouze z druhého místa za Realem Madrid. Malmö čeká v posledním kole těžký boj o Evropskou ligu právě na půdě španělského giganta.

V roce 2001 opustil mladičký Zlatan Ibrahimović pohodlí domácího Malmö výměnou za prestižní amsterdamskou adresu v podobě slavného Ajaxu. Od té doby se švédskému kanonýrovi ani jednou nepoštěstilo vrátit se na trávník svého rodného klubu, tedy až doteď. Pro čtyřiatřicetiletého útočníka šlo o tak význačnou událost, že se postaral, aby si utkání mohli užít i diváci, na něž vstupenky Swedbank Stadionu nezbyly - zaplatil totiž za vše potřebné, aby se celé utkání odvysílalo také na velkoplošné obrazovce na tamním náměstí Stortorget. Není tak divu, že se mu dostalo ohromné podpory fanoušků, přestože nastoupil v dresu soupeře.

Kromě Ibrahimovićova zmíněného gólu se také hned dvakrát prosadil znovuzrozený Ángel Di María, jehož doplnili po jedné trefě Adrien Rabiot a Lucas Moura. Domácí sice měli také řadu šancí na alespoň čestný úspěch, jenže všemi trestuhodně pohrdli, a tak se poroučí s debaklem 0:5. Na průlom skóre si diváci museli počkat jen do čtvrté minuty. Ibrahimović poslal do úniku krajního beka van der Wiela, jenž nacentroval přesně na hlavu mládežnického francouzského reprezentanta Rabiota, který se v zakončení nemýlil.

PSG se v posledních týdnech těší výtečné formě, kterou narušila pouze porážka na půdě Realu Madrid. V domácí soutěži pařížský velkoklub zvítězil již osmkrát v řadě a jeho ohromné sebevědomí bylo patrné i proti Malmö. Po vydařené přihrávce Matuidiho se prosadil Di María , Cavani napálil brankovou konstrukci a na průběžných 3:0 v jednapadesáté minutě upravil nejsledovanější muž na trávníku Zlatan Ibrahimović přesnou ranou po ztrátě Tinnerholma.

Jedinečnou možnost zapsat se do střelecké listiny dostal domácí útočník Markus Rosenberg poté, co Maxwell srazil ve vlastní šestnáctce Djurdjiće a rozhodčí nařídil pokutový kop. Rosenberg však trefil pouze tyč a úřadující francouzští šampioni přidali ještě další dvě branky. Oku lahodící akce mezi Di Maríou a Maxwellem vyústila v perfektní ránu argentinského záložníka a skóre zaoblil na kulatou pětku Lucas Moura z přímého kopu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
KingMaster13

že by Zlatan pomohl Malmo ke 3. místu? 1:1 zkusíme

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele