základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dynamo Kyjev jednoznačně vyhrálo na hřišti Maccabi

Hráči Dynama Kyjev potvrdili úlohu favorita na půdě izraelského Maccabi Tel Aviv a díky brankám v úvodu obou poločasů získali do tabulky velmi cenné tři body, výrazně tak oživli svou šanci na postup do osmifinále. Ukrajinský celek se rázem dostal na vedoucí pozici skupiny G se ziskem čtyř bodů o skóre před portugalské Porto, izraelský výběr je beznadějně poslední s nulovým ziskem a s velmi špatným skóre 0:6.

Hosté se dostali do vedení už ve 4. minutě ze své první vážnější šance. Nádherný pas za obranu vyslal González a míč převzal Andrij Jarmolenko, který v tváří tvář proti brankáři Rajkovičovi nezaváhal a uklidil balón k levé tyči. Domácí odpověděli záhy o pět minut později, ovšem Zahaviho branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdu. V dalších minutách tvořili hru domácí, ovšem stříleli hlavně hosté.

Po čtvrthodině hry vypálil Antunes, nicméně jeho pokus byl velmi nepřesný. O pár minut později to zkusil aktivní González z hranice pokutového území, s jeho slabou střelou neměl brankář Rajkovič větší problémy. Následně pálil mimo Júnior Moraes, poté na druhé straně poprvé vážněji zasahoval Šovkovskyj, který odvrátil pokus Zahaviho na rohový kop. Ve 32. minutě prověřil Rajkoviče znovu Júnior Moares, domácí mohli vyrovnat ve 37. minutě.

Po dobře načasovaném stříleném centru Dasy z pravého křídla se do zakončení dostával Ben Basat, nicméně měl to přeci jen na dlouhou nohu a mezi tři tyče nezamířil. Do konce úvodního dějství se hrálo nahoru dolů, Kyjev se snažil hrozit ze střední vzdálenosti a domácí naopak posílali do pokutového území jeden centr za druhým. Dynamo odrazilo odpor soupeře v 50. minutě, kdy se dostalo do dvoubrankového vedení.

González prošel až do pokutového území a předal balón Moraesovi, který si udělal místo mezi dvěma protihráči a zamířil přímo k pravé tyčce. Do konce utkání byl v domácím dresu nejvíce vidět Zahavi, hosté se neustále snažili střílet a Rajkovič si na konto připsal pár dobrých zákroku. Nicméně Maccabi na pevnou defenzívu soupeře recept nenašlo, Dynamo si pohodlný náskok s přehledem pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Maccabi po reprezentační pauze zavítá na půdu silného Porta a pokusí se vybojovat senzační body, Kyjev doma přivítá vysoce favorizovaného londýnského giganta z Chelsea.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm 1:4

Reagovat
eden_h

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2x Jarmulka,Kravec.

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Switchback

1:1

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
HullCity

Hráči Dynama odchodili celý zápas,ale i tak to na největší omyl letošní sezony stačilo.Bylo mi líto fanoušků,dělali tam pěknou atmosféru...jinak Porto tou výhrou proti Chelsea pěkně motá skupinu...

Reagovat
Elliasson

To není optimistický popis. S tou Chelsea bude muset vybojovat Dynamo aspoň bod, aby byla vůbec šance na postup.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Realita

Nevíte, proč hráli v haifě, když maj v TA svůj stadion?

Reagovat
smazaný uživatel

židi

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele