základní skupiny - skupina D, 2. kolo
30.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus jasně přehrál Sevillu a zůstává stoprocentní

Juventus po velmi dobře takticky zvládnutém výkonu porazil Sevillu 2:0, v Lize mistrů si připisuje druhou výhru a dostal se do čela skupiny D. O góly se postarali přesnou hlavičkou Álvaro Morata a tři minuty před koncem pak i střídající Simone Zaza.

Natěšené publikum na stadionu se v prvním poločase příliš nebavilo. Stará dáma měla více ze hry, brankář Sergio Rico ale příliš práce neměl. Poprvé ho vylekala až rána Paula Dybaly z 18. minuty, který po přiťuknutí Samiho Khediry pálil zpoza vápna těsně vedle. Khedira si dnes po zranění odbyl debut v sestavě svého nového zaměstnavatele a nachomýtl se i k další zajímavé akci, když si výborně zpracoval dalekonosný pas Bonucciho, jenomže jeho zpětnou přihrávku nedokázal zužitkovat Dybala.

Nemohoucnost domácích protrhl až Álvaro Morata, jeden z hlavních strůjců dva týdny starého vítězství v Manchesteru. Španělský reprezentant si naskočil na nadýchaný centr Barzagliho a navzdory přesile obránců dokázal umístit míč přesně k levé tyči a brankář Rico ze za balónem skákajícím do sítě jen ohlédl.

Krátce po přestávce se v další příležitosti zjevil Paulo Dybala, letní posila z Palerma ale sám před Ricem ztroskotal na hostujícím gólmanovi a stejným výsledkem dopadl i následný nebezpečný přímý kop z osmnácti metrů. Nicméně Sevilla Buffona neohrožovala vůbec, svěřenci Massimiliana Allegriho bez problému kontrolovali průběh utkání a kráčeli za dalšími třemi body.

A nejenže si bíločerní hlídali těsný náskok, v závěru navíc dokázali přidat i definitivní pojistku. Paulo Dybala odvedl výbornou práci ve středu pole, aby pak vyslal do samostatného úniku střídajícího Simoneho Zazu, jemuž absolutně nestačil stíhající zadák Kolodziejczak, bývalý hráč Sassuola svůj sprint zakončil střelou mezi nohama Sergia Rica a ke skórování mu tak stačilo sedm minut pobytu na hřišti.

Juventus opět prokázal, že na formu z domácí soutěže se v Lize mistrů nemůže hledět a na rozdíl od Serie A, kde se krčí na patnácté příčce, na evropské scéně pokračuje ve "skupině smrti" bez ztráty kytičky. Dnešní dominanci Staré dámy potvrzují i statistiky, v celém zápase Sevilla pouze jednou vystřelila mezi tři tyče, po změně stran hosté z Pyrenejského poloostrova se dokonce k zakončení vůbec nedostali a po zásluze odjíždějí s prázdnou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (462)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele