základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mourinhovi návrat zhořkl, Chelsea v Portu prohrála 1:2

Šlágr úterního programu v Portu skončil lépe pro domácí hráče. Mourinhovi návrat na Estádio do Dragão nevyšel a s londýnskou Chelsea si neodváží ani bod. Zas a znovu ho zradily chyby v obraně, po kterých skórovali André André a Maicon; za hosty korigoval jen Willian z přímého kopu...

Chelsea byla zpočátku rozhodně nebezpečnějším týmem - a to přesto, že neměla míč u kopaček kdovíjakou porci času. Už v šesté minutě parádně napřáhl Cesc Fábregas, ale Iker Casillas se poprvé vyznamenal. Ještě lepší práci odvedl Casillas při stoprocentní šanci Pedra, který postupoval sám na bránu.

Postupem času se však Porto dostávalo do větších šancí, a zatímco Brahimi pálil těsně vedle, André André otevřel skóre. Když se Brahimi jako nůž máslem prosmýkl podél těžkopádného Ivanoviće a Pedra, zamezil ještě následné střele v cestě do sítě Begovićův skvělý zákrok. K dorážce se však dostal zmíněný André, jenž i přes veškerou snahu gólmana Chelsea dostal balón na místo určení.

Do kabin však odcházely oba celky ve velmi podobné náladě - v nastaveném čase prvního dějství totiž hosté dokázali vyrovnat. Postarali se o to oba dva spasitelé Chelsea z víkendového klání v Newcastlu - Ramires byl na hranici šestnáctky faulován a Willian přesně kopnutým přímým kopem překonal Casillase - 1:1.

Zkušení fotbaloví diváci byli zvyklí, že v zápasech Blues (dnes v černém) na hřištích soupeře moc gólů nepadá. Už deset minut po změně stran však snadno mohl gólový stav povyrůst na obou stranách. Více štěstí však tentokrát mělo Porto.

Nevesův rohový kop si na přední tyči našel stoper domácích Maicon, který se přehnal přes Ramirese a Begović podruhé kapituloval. Tentokrát ovšem čisté svědomí rozhodně mít nemůže - proč si ani k jedné tyčce nepostavil obránce, může být pro leckoho tajemstvím. O minutu později mohl odpovědět Diego Costa, ale jeho nádherná rána rozezvonilo pouze břevno.

José Mourinho už po hodině hry "vypustil" na trávník nejlepšího hráče loňské Premier League Edena Hazarda a ten se do první šance dostal po Fábregasově pasu už za pár vteřin. Z těžkého úhlu nicméně rozvlnil jen boční síť. Jenže zatímco Chelsea držela míč hlavně na své polovině, nebezpečné bylo Porto.

Největší přínos na tom měl fantasticky hrající Brahimi, který především z Ivanoviće dělal hlupáka ostudným způsobem. Begović tak musel zasahovat proti jeho ráně i následně proti střele Imbuly. Deset minut před koncem dokonce trefil po rohovém kopu Danilo tyč.

Až v závěrečné desetiminutovce získala Chelsea poměrně významnou převahu, jenže stopeři Porta Marcano s Maiconem odklízeli jeden centr do vápna za druhým. Jedinou nebezpečnou příležitost si Blues vytvořili na úplném sklonku zápasu, míč však prostor tří tyčí nezasáhl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (500)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele