základní skupiny - skupina C, 2. kolo
30.09.2015 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Astana - Galatasaray SK 2:2

Fotbalisté Kazašské Astany dosáhli při své premiérové účasti v základní skupině Ligy mistrů na svůj první bod, když s favorizovaným tureckým Galatasarayem remizovali v domácím prostředí v poměru 2:2. Hosté sice hned dvakrát vedli, ovšem soupeř se pokaždé dokázal dotáhnout. Především turecký výběr si výrazně zkomplikoval postup do osmifinále, v konkurenci španělského Atlética a portugalské Benficy je bod proti Astaně určitě málo.

Utkání bylo specifické hlavně z jednoho důvodu. Padly v něm totiž hned tři vlastní branky a všechny v závěrečné čtvrthodině. Poprvé zahrozili domácí už ve 4. minutě, nicméně obrovský závar v pokutovém území hostů dokázal vyřešit brankář Muslera. O minutu později vypálil na opačné straně Sneijder z dvaceti metrů a gólman Erič odvrátil balón famózním zákrokem na rohový kop. Stejný hráč pálil ve 13. minutě z hranice šestnáctky těsně vedle levé tyčky.

Ihned na to se s brilantním zákrokem musel poprvé v utkání vytasit také Muslera. Hostující obrana odvrátila míč pouze k Žukovovi, který dobře mířil do pravého dolního rohu a strážce turecké svatyně vyrazil míč konečky prstů na rohový kop. Galatasaray se dostal do vedení krátce po odehrané půlhodině zásluhou Bilala Kisy. Ten vypálil z dobrých třiceti metrů a jeho kroucený pokus krásně zapadl k levé tyči, Erič se po míči natahoval marně.

Pět minut po přestávce mohl navýšit vedení hostů Bulut, nicméně jeho ránu z bezprostřední blízkosti dokázal Erič zlikvidovat. Po hodině hry přidala Astana na tempu a začala se dostávat do obrovských možností. Nejprve v 64. minutě odvrátil Lionel Carole nešťastně míč na nohu volného Džolčijeva, jenže ten doslova na brankové čáře míč do sítě neprocpal. O dvě minuty později založili domácí rychlou akci, kterou zakončil Kéthévoama z hranice brankového území trestuhodně vedle.

Kazašský výběr se dočkal vyrovnání v 77. minutě. Přízemní centr Kabanangi z levé strany vyrazil Muslera pouze do nohy dobíhajícího Hakana Balty a míč pak následně skončil v brance. Vzápětí na druhé straně zahrozil Bulut, jenže v tváří tvář proti Eričovi neuspěl. V 83. minutě překonal Musleru aktivní Kabananga, ovšem kvůli ofsajdu nemohl být gól uznán. Za další tři minuty šli hosté podruhé do vedení po velké chybě Eriče.

Z levé strany vyslal střílený centr střídající Gümüs a strážce Astany nešťastně přizvedl balón nad sebe, ten se pak dokutálel za brankovou čáru. Domácí však ještě zmobilizovali všechny své síly a za další tři minuty srovnali na konečných 2:2. Po pasu z levé strany vyboxoval míč na hranici šestnáctky Muslera a tam se do něho opřel hlavou Cañas. Míč směřující do branky se pokusil odkopnout Carole, jenže zamířil jen do horní síťky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Switchback

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eden_h

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Bulut

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

budu vulgarni, protoze mam vsazeno na Gala. Muslera je tezky kokot. Nejdriv srazi balon na Hakana Baltu a ten si da vlastni gol. Ve 2.puli totalne marni a kazasi meli jednu sanci za druhou, no chvilku pred koncem dali turci gol na 1-2. Jenze Muslera si rekl, ze nechce vyhrat, a zacal zbytecne centry boxovat misto aby je chytal. A treti vybocovany mic behem 3 minut se mu vymstil, protoze si na to skocil rybicku a vyboxoval to pred velke vapno primo na hlavu kazacha, ktery dal do prazdne brany. Jeste to mohl vykopnout z cary obrance, ale ten byl asi taky trochu retardovany dokazal to kopnout jen pod brevno...

Reagovat
smazaný uživatel

Astana nedělá ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Astana měla vyhrát ...

Reagovat
smazaný uživatel

tvl to sou šupáci, astana jim daruje výhru a oni to poserou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele