základní skupiny - skupina B, 2. kolo
30.09.2015 20:45 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

CSKA Moskva - PSV Eindhoven 3:2

Hráči ruského klubu CSKA Moskva zvládli na naprostou jedničku první poločas v duelu s nizozemským PSV, když dokonce vedli 3:0. Hosté sice po hodině hry snížili zásluhou dvou branek elitního útočníka Maxima Lestienneho, nicméně v závěrečných deseti minutách hráli bez vyloučeného Santiaga Ariase a na vyrovnání se již nezmohli. Všechny celky ve skupině B mají na kontě shodný počet tří bodů a dá se očekávat vskutku napínavá bitva.

PSV tak nedokázalo navázat na překvapení proti Manchesteru United, CSKA naopak napravilo úvodní zaváhání s německým Wolfsburgem. Domácí se dostali do vedení již v 7. minutě zásluhou tradičního střelce Ahmeda Musy. Po rohovém kopu Tošiče z pravé strany se dostal k míči právě Musa a zhruba ze tří metrů dokázal procedit balón do sítě kolem gólmana Zoeta. CSKA zvýšilo své vedení po dvaceti minutách, kdy skóroval jiný šutér Seydou Doumbia.

Ten si naskočil na centr Fernandese z pravé strany a nikým nehlídán zamířil hlavou ke vzdálenější tyčce, gólman Zoet byl i tentokráte naprosto bezmocný. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku o necelou minutu později, kdy po parádní přihrávce Tošiče upaloval sám směrem k Zoetovi, nicméně jeho následný lob se mezi tři tyče nevešel. Moskva pojistila svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou z pokutového kopu.

Po narážečce s Tošičem byl totiž v pokutovém území faulován Dzagojev brankářem Zoetem a následnou penaltu s přehledem proměnil Doumbia, který poslal balón suverénně do pravého horního roku. Ve 39. minutě netrefil pravou tyč o decimetry Musa, moskevský celek kopal do poločasu ještě jeden pokutový kop. Arias totiž za žlutou kartu srazil v šestnáctce Doumbiu a ten mohl završit své úchvatné vystoupení hattrickem.

Nicméně tentokráte trefil balón velmi špatně a poslal ho vysoko nad horní tyčku. Ihned po přestávce zahrozil Tošič, Zoet si na konto připsal famózní zákrok. Ve 49. minutě hlavičkoval zcela sám na druhé straně Maher, jenže pouze do míst, kde byla připravena náruč gólmana Akinfejeva. Vzápětí předvedl technickou střelu hostující Narsingh, Akinfejev ji odvrátil do autu tygřím skokem.

Hostům svitla naděje na bodový zisk přesně po hodině hry. Po nádherné přízemní kombinaci přelstil ofsajdovou past Maher a na levé straně předložil míč zcela volnému Lestiennemu, který zblízka nemohl minout. CSKA se mohlo uklidnit o tři minuty později, jenže po velkém závaru před strážcem PSV nedopravil balón do sítě Dzagojev ani Doumbia. PSV ještě zvýšilo své naděje v 68. minutě, kdy se Lestienne trefil podruhé.

Tentokráte Maher přihrával z levé strany zpětně na hranici šestnáctky a odtud vypálil hostující útočník naprosto přesně do pravé šibenice. Od tohoto okamžiku ruský celek zavřel svou defenzívu a soupeře už do ničeho nepustil, hostům navíc zkomplikoval situaci Arias, který byl v 80. minutě vyloučen po druhé žluté kartě za zákrok na rozběhnutého Doumbiu. PSV do závěrečného hvizdu Akinfejeva neohrozilo a musí tak skousnout nepříjemnou porážku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, psv.nl, espnfc.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
KingMaster13

1:2 zkusím překvapení pojďme PSV

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Stiksxx

Na jednu stranu je velice citelná ztráta Luuk de Jong, který pomáhá v přechodu do útoku, tím že bojuje i v hloubi pole. Ale na druhou stranu to může být výhoda. Hra bez de Jonga může být odlišná, než mají CSKA nastudováno. Na jeho místě bude určitě Locadia, který je více brejkovým hráčem. Je rychlejší a silnější než de Jong a také umí hlavou. Takže vzhledem k tomu, že se budeme spíše spoléhat na brejky než na postupný přechod, je možné, že Locadia bude platnějším hráčem v tomto zápase než de Jong.

Co je ale 100% oslabení je Guardado. Ten je momentálně v našem týmu nenahraditelný. Hendrix je spíš zbrklý a chybí mu přehled ve hře a Schaar se zase pomalý a ještě ne zcela vyhraný.

O Willemsovi nemluvě. Doufám, že bude hrát nalevo Brenet a ne Poulsen. To byl opravdu přestup mimo mísu.

Přál bych si a tipoval bych výhru 1:2, ale vzhledem k okolnostem a k tomu, že na ruský týmy dlouhodobě neumíme to vidím na remízu 1:1 a to ještě bude potřeba kus štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Musa,Doumbia - Narsingh

Reagovat
Gedofrey

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 01

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ofenzíva CSKA je pecková

Reagovat
Stiksxx

Zatím nejhorší poločas snad všech dob co jsem viděl. Vepředu vůbec nic. Hráči CSKA včas přistupují a my nemáme čas si ani zpracovat balon. Sice tam jsou nějaké kombinace na jeden dotek, ale co z toho když ve vápně není ani noha. První centr do vápna přišel v 41. minutě. Ten střed drží CSKA dobře. Za to my vůbec. V defenzivě je to holomajzna největší.Tři naprosto darované goly. Po hrubých chybách. A to ještě Doumbia nedal druhou pecku. Doufám že Cocu jim dá pořádnej čoud a aspon ten vysledek zkorigujeme. A doufám, že se ty naší kokoti naučej, jak se hraje fotbal.

CSKA hraje výborně.

Reagovat
Stiksxx

To je škody. Druhej poločas jsme si s CSKA vyměnili role. Najednou to šlo. Náběhy do vápna,střílený centry. Balon rychle od nohy. Mnohem větší tempo hry. Cocu jistě něco hráčům řekl. Škoda, že jsme takhle nehráli od začátku. Ale je jasný, že CSKA se nechalo dost ukolébat náskokem a mělo i štěstí, že Maher úplně sám před brankářem střílel hlavou z penalty, místo aby si to pustil na nohu, když měl čas. A Locadia v závěru nezpracoval pas za obranu taky sám před Akifeyevem. Locadia mě tedy celkově zklamal. Vzhledem k tomu, že jsme většinu zápasu drželi balon by byl platnější de Jong.

První poločas byl teda ostudný. Druhý byl výborný. Možná, že bychom si ten bod zasloužili..Ale jsem rád, že to neskončilo nějakou blamáží a že jsme částečně ukázali charakter a vůli po vítězství. Zápas jsme si prohráli sami prvním poločasem.

Gratulace CSKA. Hrál se pohledný fotbal.

Reagovat
Stiksxx

*Akinfejevem

Reagovat
smazaný uživatel

To ten dřevák nemohl dávat góly v AS

Reagovat
Elliasson

Když ho do sestavy tolik García nedával a když CSKA prostě sedí.

Reagovat
Elliasson

Už 2.letošní proměněná penalta z 6 - začíná se to trochu lepšit.

Reagovat
Stiksxx

Tak u nás zas Arias letos udělal 3 penalty ze 4. Měl by se chlapec s tím trochu krotit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele