základní skupiny - skupina D, 5. kolo
25.11.2015 20:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Gólové hody zvládla lépe Borussia

Ačkoli to dlouho vypadalo na jednostrannou záležitost, v utkání Borussie Mönchengladbach se Sevillou se konaly gólové hody s nejedním překvapením! Ve druhé půli padlo rovnou pět branek a větší porci z nich si připsali domácí.

Sevilla chtěla navázat na první vzájemný duel, který jí vyšel parádně. Borussia Mönchengladbach zase chtěla vrátit španělskému soupeři debakl a nasadila poměrně ofenzivní sestavu. Před Sommerem působili Korb, Christensen, Nordtveit a Wendt, do zálohy se postavili Xhaka a Dahoud. O ofenzívu se starali především Raffael v roli jediného hrota a Traoré s Johnsonem.

Hosté z La Ligy se pořádně připravili a chtěli své fanoušky potěšit, protože v Primera Division se jim moc nedaří. Také trenér Unai Emery nasadil velmi silnou sestavu, která čítala jména jako Krychowiak, Rami, Coke, Vitolo, Banega nebo Gameiro.

Domácí se ihned chopili aktivity a sevřeli svého soka. O první zajímavou šanci se postaral domácí Johnson, který se nebál a vypálil z dvaceti metrů. Rico však zasáhl a podařilo se mu rovnou zneškodnit i šanci Traorého. Na opačné straně se do boje v pokutovém území zapojil i francouzský střelec Kevin Gameiro, který se prodral až do zakončení!

Domácí však museli řešit i jednu komplikaci, když se už po třinácti minutách zranil Traoré. Jeho místo na hřišti zaujal Josip Drmić. Po dvaceti odehraných minutách se do šance prodral Jevhen Konopljanka, který pokračoval do šance po přečíslení. Brankáře Sommera však překonat nedokázal. Raffael na druhé straně ještě nepálil přesně, ale Lars Stindl už ano.

Xhaka přihrával před branku, kde byl zcela volný Stindl. Ten už neměl moc pracnou úlohu a dopravil míč do brány - 1:0 pro domácí.

Do konce první půle se už skóre nijak nezměnilo a spokojenější odcházeli domácí hráči. Do druhé půle se oba celky musely zlepšit, protože příliš aktivity nepředváděly. I nadále to hráči obou celků zkoušeli především střelami z dálky. O první se zasloužil Wendt, druhou pak měl na svědomí hostující Banega. Brankář Rico musel likvidovat ještě šanci Xhaky a jen díky skvělému zákroku míč vytáhl mimo!

Dvakrát pak zahrozil Jevhen Konopljanka, který si užíval volnost pohybu a v rychlosti dělal s míčem skvělé kousky. Nejprve předkládal míč Gameirovi, pak si navedl míč na střelu a trefil boční síť! Skóre se měnilo, ale k radosti domácích. Po rychlé akci přihrál Korb na Fabiana Johnsona, který krásným a technickým pokusem prostřelil brankáře Rica!

Dvacet minut před koncem se do další šance prodral Raffael a porpvé neuspěl. O pár minut později se už ale radovat mohl, když Stindl poslal míč do šestnáctky a Raffael se štěstím prostřelil Rica - 3:0!

Nejzajímavější pasáž nás ale teprve čekala. Sedm minut před koncem totiž hosté snížili zásluhou Vitola. Ten krásným lobem překonal Sommera a schylovalo se k dramatu. To sice odmítl Lars Stindl, který o pouhé dvě minuty navýšil skóre na 4:1, jenže v závěru padl ještě jeden gól.

Nařízenou penaltu proměnil s úspěchem Ever Banega a do nastavení šla Sevilla hodně nabuzena. Jenže ani za tři minuty už nedokázala nic smysluplného vymyslet a po skvělém závěru z obou stran nakonec prohrála!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
KingMaster13

Snad Glandbach Juventusu pomůže a Sevillu si odvézt 3 body nenechá 1:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:3

Reagovat
Lorcan

neprohra hostů

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach by mohol konečne vyhrať, už v domácich zápasoch so City a Juve bol výborný. Mohlo by padnúť aj viacej gólov. Tip: 3:2 Rozdielový hráč: Xhaka

https://facebook.com/Betwithstrategy

Reagovat
Bayernista18

Hříbata budou lepší, ale nevyhrajou, Sevilla bude kopat penaltu.

Reagovat
arsavin

10

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak Gladbach snad konecne zabere, Sevilla je z formy, tip 2:1

Reagovat
Il Architetto

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Včera na ČT vraveli, že Gladbach už nemôže postúpiť. Nejak mi to nevychádzalo. Tak môže alebo nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Má horší vzájemné zápasy s Juve, takže asi měli pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak zápas vysiela ZDF, v ČR vám to furt začierňujú v TV počas LM?

Reagovat
db18

Doma mi ZDF jde, ale to je tím, že mám dvě družice a ZDF neberu přes skylink.

Reagovat
Jan Horáček

Ať žije Petr Kellner, nejbohatší Čech a geniální privatizátor, který přede mnou bezpříkladně a obětavě ochránil své zákazníky !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pozeráš to? Ja som nakoniec dal prednosť zápasu United - PSV

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Hokaido

Christensen má teprve 19? Já myslel, že mu je tak 23

Reagovat
Messiáš

To je marnost, Konoplyanka s Banegou jsou o parník lepší než zbytek Sevilly, Vitolo úplně mimo, hlavně v porovnání s loňskem je ten borec směšnej, Gameiro pálí, co může, Rico nejistý, obrana zoufalá. Chápu, že Carrico s Parejou chybí, teď i Andreolli, ale celkově hrůza... Krychowiak v pohodě, ale taky jsme byl namlsanej z loňska a letos měl takovej výkon snad jen proti Realu... škoda. Ta skupina byla samozřejmě složitá, jen mě překvapuje jak moc Sevilla vypadá v těch zápasech jako naprostý nováček na evropské scéně...

Reagovat
Hokaido

Snad to Gladbach udrží. Pak by jim k jistotě postupu stačila remíza na Etihadu.

Reagovat
Hokaido

že jsem nedržel hubu

Reagovat
Hokaido

ještě jeden

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
db18

Reagovat
OnderCZ

Dneska paráda Fakt škoda toho začátku sezonu a těch prvních dvou zápasů Neříkám, že by Hříbata získala 6 bodů, ale rozhodně to nemusely být dvě jednoznačné porážky a ještě by se dalo bojovat o postup. Tak snad aspoň klapne ta EL, přál bych jim to.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
KingMaster13

Paráda doufám že Sevilla přišla tímto o EL Taky chci aby měl někdo další šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Sevilla

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Lorcan

Sevilla už letos pár špatných zápasů předvedla, ale tohle byl z jejich strany nejhorší výkon podzimu Ty kiksy v obraně byli strašný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele