základní skupiny - skupina C, 2. kolo
30.09.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Benfica veze body z Madridu a posouvá se na čelo skupiny C

Takhle si Atlético Madrid přípravu na velké madridské derby nepředstavovalo... Svěřenci Diega Simeoneho nezvládli v domácím prostředí proti Benfice roli favorita a překvapivě svému portugalskému soupeři podlehli 2:1, přestože se zprvu sami ujali vedení. Mužem zápasu se stal Nicolas Gaitán, jenž nejprve vyrovnal a poté asistoval u Guedesova obratu skóre.

Benfica se díky tomuto cennému triumfu nejen usadila v čele skupiny C, ale také zlomila dlouholeté prokletí venkovních zápasů na španělské půdě, kde nezvítězila od roku 1982. Ani tentokrát to s lisabonským klubem na úvod vypadalo bledě, když Ángel Correa v třiadvacáté minutě přetavil pas Griezmanna v první gól utkání, ovšem ještě do poločasu hosté zvládli vyrovnat, po změně stran ukořistit vedení a v závěru i přečkat masivní tlak Atlética. Postup do osmifinále tak mají Portugalci nečekaně blízko již po dvou kolech - v tom prvním si poradili s kazašskou Astanou.

Diego Simeone před zápasem během hodnocení úterního soupeře označil za největší hrozbu Nicolase Gaitána, a tak musel být po zápase patřičně zklamán, že právě argentinský záložník dostal prostor k vyrovnání i perfektní asistenci Guedesova vítězného zásahu. Zmínku si rovněž zaslouží Julio César, jenž především v závěru vytasil několik povedených zákroků a přičinil se tak teprve o čtvrtou porážku madridského klubu z jeho posledních pětadvaceti domácích zápasů v evropských pohárech.

Již samotný úvod utkání naznačil, že bezbranková remíza rozhodně nehrozí. Hostující útočník Jonas lehce obalamutil hned trio bránících hráčů a v šesté minutě nebyl se svou ranou daleko od protrhnutí skóre. Tiagova gólová střela chvíli nato na opačné straně kvůli teči zapadla jen těsně vedle. Pak znovu zahrozili hosté, kdy Guedes předstihl brankáře Oblaka a zakončoval již do odkryté brány, jenže Felipe Luis ještě dokázal míč na poslední chvíli vykopnout.

Přesto se ujali vedení domácí. Antoine Griezmann potvrdil svou výtečnou formu a lahůdkovou přihrávkou vyzval k zakončení Correu, jenž zblízka bez rozpaků propálil míč kolem Césara. Dost možná klíčová chvíle zápasu přišla nedlouho poté, když Jackson Martínez napálil smolně jen brankovou konstrukci. Atlético bylo v tu chvíli na koni, a kdyby přidalo zásah číslo dvě, na obrat hostů by nejspíše vůbec nedošlo.

Skórovat se však nabité ofenzivě domácích už nepodařilo a devět minut před koncem první půle za to náležitě pykali. Samarisův centr prosvištěl celým pokutovým územím až na zadní tyč, kde jej nabíhající Gaitán suverénně napálil do sítě, aniž by si míč musel zpracovávat. Do šaten se tak v poločase šlo za remízového stavu. Po změně stran znovu Atlético vyběhlo ze startovních bloků na plné obrátky, jenže výtečný Gaitán jim připravil tvrdý direkt číslo dvě: jeho úprk po levé straně následoval přesný pas na Guedese a mládežnický portugalský reprezentant ranou na zadní tyč zařídil Benfice nečekané vedení.

Ve zbytku zápasu se již hrálo především na polovině hostí, jenže ani střídání Fernanda Torrese madridskou ofenzivu nenakoplo k vyrovnání. Brankář César se předvedl zvláště dvojitým zákrokem po ranách Martíneze s Correou, a když už se zdálo, že bude překonán, zastoupil jej umným blokem stoper Luisao. Benfica tak vyloupila stadion Vicenteho Calderóna a míří za postupem, možná i z prvního místa. Atlético má naopak co napravovat.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1 ... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Griezmann 2x,Torres - Gaitán

Reagovat
Gedofrey

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe; Tiago, Gabi, Óliver Torres; Griezmann, Correa y Jackson Martínez.

Reagovat
smazaný uživatel

benficaaa

Reagovat
Elliasson

Boha jeho...

Reagovat
vanGomm

Tak takové výsledky mají sázkovy rády Ony dobře vědí,že těch kurzů 6,00 a víc se 99 % sázejících lekne.A to 1% to stejně dá za pár korun,takže o tom to celé je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele