osmifinále - odvety
15.03.2016 20:45 CET
0 : 0
8:7 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Atlético zvládlo penalty a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů

Premiérové prodloužení i penaltový rozstřel nabídla letošní vyřazovací fáze Ligy mistrů. Velké drama zhlédli diváci na stadionu Vicente Calderóna, domácí Atlético Madrid mělo proti PSV Eindhoven sice více ze hry, skórovat se jim ale nepovedlo. Štěstí se k němu přiklonilo až v závěrečné loterii, kterou rozhodl ranou do břevna Narsingh respektive později úspěšný Juanfran.

Po opatrné čtvrthodince se konečně začaly dít věci před oběma brankami. Více ve střehu musel být rozhodně Jeroen Zoet, který pokračoval ve vynikajícím výkonu z úvodního duelu a první úspěšný zákrok si připsal proti Antoine Griezmannovi. Francouzský ofenzivní univerzál zakončoval po přihrávce Kokeho z malého vápna pouze do středu brány, z následného rohu pak Diego Godín hlavičkoval nad.

Boeren poprvé zahrozili ve 28. minutě, kdy dostal hodně prostoru v šestnáctce Marco van Ginkel, jehož přihrávku na Luuka De Jonga na poslední chvíli konečky prstů vyrazil pozorný Jan Oblak. O devět minut později se už zase musel činit Zoet - Gabiho přetažený centr sklepl Ferreira Carrasco na Griezmanna, ten ovšem znovu ztroskotal na výborném zákroku jedničky PSV.

Po přestávce byl velice blízko gólu hosté z Eindhovenu. Andreas Guardado rozehrál do strany na volného Jürgena Locadiu, dvaadvacetiletý křídelník si navedl balón do středu a Oblak jeho nepříjemný skákavý obstřel s vypětím všech sil vytěsnil na tyč. Zoeta na opačném konci hřiště rovněž zpoza vápna prověřil Filipe Luís a po nepříliš jistém zákroku nizozemského reprezentanta ještě dorážel Carrasco, avšak mířil vysoko nad.

V závěru základní hrací doby se několikrát pokusil strhnout postup na stranu Atlética střídající Fernando Torres, jenomže ikona místního klubu pálila buď nepřesně, nebo ho vychytal Zoet. Ani 180 minut tak fotbalistům obou celků nestačilo, aby vsítilo branku, proto se muselo prodlužovat. Nastavená půlhodinka příliš vzruchu před oběma brankami nenabídla, nejzajímavěji vypadal hlavička Lucase Hernándeze hned z 94. minuty po Kokeho centru od rohového praporku kousek vedle.

Stejně jako loni Atlético svého soupeře v osmifinále nejprestižnější evropské soutěže vyřadilo až v penaltovém rozstřelu. Všichni exekutoři byli dlouho bezchybní, ačkoliv oběma brankářům často k zlikvidování některé střely mnoho nechybělo. Až v osmé sérii zaváhal Luciano Narsingh, jenž chvilku před koncem prodloužení trochu překvapivě vystřídal Luuka De Jonga, a pouze rozezvučel břevno. Hrdinou se nakonec stal zkušený obránce Juanfran, na jehož přízemní ránu Zoet nedosáhl a Madrid tak bude mít mezi nejlepšími osmi kluby Evropy znovu dva zástupce.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (604)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele