základní skupiny - skupina C, 5. kolo
25.11.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético si poradilo s Galatasarayem a postupuje

Dvě branky Antoina Griezmanna stačily k tomu, aby se Atlético Madrid bez větších potíží vypořádalo s tureckým Galatasarayem v poměru 2:0. Svěřenci Diega Simeoneho tak již mají jistotu postupu do jarní vyřazovací fáze, ovšem v závěrečném kole mají stále o co hrát. S portugalskou Benfikou totiž mají shodně po deseti bodech a právě v Lisabonu se vzájemným zápasem rozhodne o tom, kdo ukořistí výhodnější první místo.

Stadion Vicenteho Calderóna viděl po jedné brance v každém poločase a domácí celek tak prodloužil svou aktuální neporazitelnost napříč všemi soutěžemi již na devět zápasů. Hned úvodní desetiminutovka naznačila, kdo bude pánem na hřišti, neboť Atlético svého tureckého soka zatlačilo hluboko na vlastní polovinu. Přesto se mohli (a měli) ujmout vedení právě hosté, kteří z první vážnější ofenzivní akce vytěžili únik Wesleyho Sneijdera, jehož dělil od gólové radosti jen brankář Jan Oblak. Slovinský brankář v tu chvíli dostál svým kvalitám a perfektním zákrokem udržel v klíčové chvíli čisté konto.

Hned minutu nato se potvrdilo otřepané pravidlo ‚Nedáš, dostaneš‘ - Griezmann totiž využil toho, že se ocitl v šestnáctce Galatasaraye nehlídaný a hlavou poslal Gabiho centr do sítě. V tu chvíli se Atlético do zklamaného soupeře pustilo ze všech sil a nechybělo mnoho k tomu, aby záhy turecký celek schytal poločasový debakl, jenže jak Griezmann, tak Koke s Godínem své šance těsně neproměnili. Frustraci domácích v neschopnosti navýšit hubený náskok potvrdil těsně před odchodem do kabin další spálenou šancí Felipe Luis.

Hostující brankář Fernando Muslera se musel hojně činit také po změně stran. Na Kokeho ránu ještě uruguayský gólman dosáhl, avšak pět minut po uplynutí hodiny hry již musel lovit míč ze sítě podruhé, když se jako přes kopírák prosadil Griezmann po další centrované přihrávce Gabiho. Na své si chtěl přijít i Fernando Torres, jenž sám již dlouhé týdny čeká na svůj jubilejní stý gól v červenobílém dresu, jenže jeho slibnou ránu dokázal Muslera vyrazit. Zápas tak skončil vítězstvím Atlética 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Phillipinho

V suchym triku . Skoda, ze nam souboj o prvni misto zkomplikoval ten hajzlik Jimenez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele