základní skupiny - skupina E, 1. kolo
16.09.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Řím díky krásné střele Florenziho remizoval s Barcelonou

Domácí AS dokázalo zastavit Barcelonu a remizovat s ní! Hosté ze Katalánska byly samozřejmě mnohem aktivnější a dostali se do vedení díky hlavičce Suáreze, ale domácí srovnali životní trefou Alessandra Florenziho.

Napjatě očekávaný šlágr středečního programu bájné Ligy mistrů ve Věčném městě svedl dohromady domácí AS Řím s hostujícím favoritem. Barcelona se opět mohla spoléhat na superofenzivní jednotku Messi-Neymar-Suárez, kterou zásobovali záložníci Iniesta, Busquets a Rakitić. Před brankářem ter Stegenem nastoupili Piqué, Mascherano, Roberto a Alba.

Domácí nastoupili pod dohledem sudího Björna Kuiperse s ofenzivním tridentem v podání Džeka, Salaha a Falqueho, který má na Barcelonu velmi emotivní vzpomínky. V záloze nastoupil Daniele De Rossi s někdejším hráčem Barcy Keitou a Nainggolanem. Před Szczesným se objevili Florenzi, Manolas, Rüdiger a Digne.

AS mělo na Barcelonu poměrně negativní vzpomínky, protože při posledním setkání v rámci trofeje Joana Gampera Giallorossi prohráli vysoko 3:0. Navíc se jim v Lize mistrů proti velkoklubů nedaří. Slova jako Manchester United či Bayern Mnichov jsou v hlavním městě dosti ošemetná hesla. Se snahou vyvarovat se dalšího debaklu nastoupili domácí s velkou chutí, aby Barceloně oděné dnes do světlemodré znesnadnili život.

Domácí působili v prvních minutách trochu zakřiknutým dojmem a Daniele De Rossi dokonce musel faulovat pronikajícího Luise Suáreze. Hosté ihned spustili svou klasikou hru častých a kreativních přihrávek, kterou každý soupeř zná, ale žádný nedokáže zastavit. Urodila se z ní krásná rána Messiho, jenž pálil těsně nad břevno!

Hráči AS vyčkávali na šanci a hrozili z rychlých protiútoků, jakým bylo tažení Mohameda Salaha. Hráč, který je označován jako "Egyptský Messi" a o němž trenér Sousa řekl, že by mohl v běhu soutěžit i s Boltem, vedl rychlý útok, jenže se zamotal do vlastních kliček ještě před vápnem. Míč si vzal pod patronát také Edin Džeko, který sice předběhl svého soka, ale jeho nahrávka na Salaha postrádala přesnost, načasování i rychlost. Dvakrát se dostával k míči ve vápně AS Lionel Messi, dvakrát mu padl pod nohy kapitán De Rossi.

Dlouho ale AS vzdorovat nedokázalo. Lionel Messi poslal k zemi Digneho, ale akce pokračovala. Po centru Rakitiće si před bránou našel míč Luis Suárez a poslal Barcelonu do vedení!

Po kontaktu s brankářem Szczesným upadl v pokutovém území Luis Suárez, ale sudí Kuipers penaltu nepískal. Pískal naopak srovnávací branku, která opravdu stála za to! Alessandro Florenzi se chopil míče u svého vápna, postupoval s ním směrem ke středu hřiště a místo centru na nabíhajícího Džeka vypálil z poloviny hřiště. Překvapený brankář ter Stegen nestačil reagovat a Olimpico vybuchlo nadšením! Ter Stegen daroval AS srovnání neskutečnou chybou...

Vzápětí pronikl do vápna Lionel Messi a dvakrát pálil na Szczesného, ale ten dvakrát míč vyrazil! Ke konci první půle spustili Giallorossi napadání rozehrávky Barcelony, od Keity se postupně do boje zapojili i Nainggolan a Falque. Střelu mladého Belgičana vyrazil ter Stegen, Falque byl v ofsajdu. Druhý poločas lákal na zajímavý fotbal a ten jsme také dostali. Hned zkraje druhé půle se do vápna hrnul Messi a jen vynikající Szczesny jej mohl zastavit.

Problém pro AS nastal ve chvíli, kdy se zranil do té doby skvělý brankář Wojciech Szczesny a do brány musel veterán Morgan De Sanctis. Následující minuty se nesly v jednotném scénáři: Barcelona neustále kombinovala a pohybovala se kolem pokutového území AS; to svědomitě bránilo. Na hřiště se dostal mladý záložník Rafinha, jenže hry si moc neužil. Byl totiž faulován Nainggolanem a musel ihned střídat! Ve vápně Barcelony upadl Nainggolan po kontaktu s nováčkem na hřišti Mascheranem, ale sudí Kuipers přání fanoušků AS nevyslyšel.

Vlci se dostali do útoku patnáct minut před koncem, jenže Florenzi svou krásnou střelu z první půle nenapodobil a pálil hodně vysoko nad. Tlak Barcelony narůstal a Vlky dokonce zachránilo břevno. Messi totiž využil zaváhání obránce Rüdigera a pálil do horní součásti brány! Iniestovu ránu z úhlu vyrazil Morgan De Sanctis, ale víc jej Barcelona nevyzkoušela. Když Messi našel Albu, zaskočil za svého - již překonaného brankáře - pohotový Manolas. Překvapivě tak Barcelona remizuje ve Věčném městě 1:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (744)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele