základní skupiny - skupina C, 4. kolo
04.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica těsně udolala Monaco a nadále doufá v postup

Prokletí Leonarda Jardima pokračuje. Mladý trenér ještě nikdy v kariéře Benficu neporazil a nepodařilo se mu to ani ve dvou zápasech s Monakem - po domácí bezbrankové remíze vyhráli lisabonští v odvetě 1:0 a oživili tak naděje na postup. O jediný gól utkání se postaral Anderson Talisca.

Diváci na Estádio da Luz byli svědky napínavého, bojovného střetnutí, které rozhodla až Taliscova rána z bezprostřední blízkosti osm minut před koncem; mladý Brazilec je letos zatím jednoznačně nejlepším hráčem Orlů a ukazuje, proč mu dokonce i sám José Mourinho předpovídá hvězdnou kariéru v některé z top lig. Výhra znamená, že Benfica má na kontě už čtyři body, stejně jako Zenit Petrohrad a pouze o jeden méně než její dnešní soupeř na druhém místě.

Monaco sice v prvních třech skupinových zápasech neinkasovalo ani gól, dnes však byli favoritem domácí, což hned v úvodu utkání málem potvrdil Eduardo Salvio; jeho zakončení po Taliscově přihrávce se však nepovedlo. Benfica dominovala na míči a zatlačila hostující tým do obrany, Jardim však své svěřence příkladně připravil a portugalský gigant se tak nedokázal přes pozornou defenzivu soupeře probít za celou první půli k jasnější šanci. Jakýsi náznak předvedl pouze ve 45. minutě Nicolás Gaitán, jeho střelu však zblokoval stoper Andrea Raggi.

Díky vysoko vytažené ofenzivní linii domácích zůstávalo Monaco déle než polovinu zápasu zatažené vzadu, hned první zajímavý brejk však málem vyústil v nečekané vedení - v 54. minutě se předvedl odborník na tuto disciplínu, levý bek Layvin Kurzawa, jehož hlavička po Fábinhově pasu však mířila mimo. Teprve po této šanci se musel poprvé vytáhnout jeden z gólmanů, konkrétně hostující Subašić, který robinzonádou zlikvidoval Taliskovu ránu do šibenice.

Pokud bychom měli vypíchnout některého z ofenzivních hráčů Monaka, bude to Yannick Ferreira-Carrasco, který potvrzoval vzrůstající formu a způsoboval Benfice občasné problémy; jeho hvězdným okamžikem mohlo být fantastické sólo, bohužel pro hosty zakončené střelou k bližší tyči, kterou zlikvidoval pohotovým zákrokem Julio César. Domácí strážce si poradil také s dalším pokusem Kurzawy ze 77. minuty.

Vypadalo to, že se oba celky rozejdou další bezbrankovou remízou; to by znamenalo, že Monaco bude mít po 4 zápasech na kontě 6 bodů při skóre 1:0. Talisca však byl jiného názoru. Enzo Pérez rozehrál v 82. minutě rohový kop, míč se dostal až k brazilskému forvardovi a Subašić se mohl pouze ohlédnout. Vyrovnané utkání tak nakonec ovládla Benfica a výrazně přiživila naděje na osmifinále.

Autor: Dominik Zezula / skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele