osmifinále - 1. zápasy
18.02.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Madrid je po výhře 2:0 jednou nohou ve čtvrtfinále

Real Madrid zvládl svou cestu za obhajobou titulu nejlepšího evropského celku na výbornou, když přehrál Schalke na jeho vlastní půdě 2:0. První branku vstřelil přesnou hlavičkou Cristiano Ronaldo a výchozí pozici madridského klubu do odvety ještě v závěru vylepšil úchvatnou střelou Marcelo. Schalke přitom jen chvíli předtím nastřelilo břevno, štěstí ve hře tentokrát nebylo na jeho straně.

Úvod zápasu probíhal přesně podle předpokladů. Real měl z drtivé většiny míč na svých kopačkách a snažil se prolomit zkonsolidovanou obranu Schalke. Bílý balet si však nic kloudného přesto nevytvořil a postupem času se směrem dopředu začali osmělovat i domácí. Nejprve ještě Aogo pálil bez přípravy příliš vysoko, ale Klaas Jan Huntelaar již pořádně protáhl brankáře Casillase.

A právě v tu chvíli, kdy se utkání zdálo být nejvíce vyrovnané, hosté nemilosrdně udeřili. Pravý bek Carvajal se místo sprintu po křídle rozhodl zaseknout míč do středu hřiště a poslal do šestnáctky nadýchaný centr přímo na hlavu nabíhajícího Ronalda, který bez potíží usměrnil míč do sítě a rázně ukončil svůj třízápasový půst bez vstřelené branky. Zjevně uklidněný Real málem záhy přidal trefu číslo dvě, avšak Benzema v úniku pozorného Wellenreuthera nepřekonal. Mladý brankář Schalke pak v minutě pětatřicáté musel kvalitně zasáhnout i proti prudké Ronaldově ráně z přímého kopu.

Další ranou pro domácí celek bylo vynucené střídání Klaase Jana Huntelaara, jehož nahradil Felix Platte. Šest minut před koncem první půle došlo na další souboj Wellenreuthera s Ronaldem, kdy gólman Schalke včasným vyběhnutím dostal portugalskou superhvězdu pod dostatečný tlak na to, aby se míč neškodně odkutálel mimo hřiště. Rozhození domácí již do konce poločasu nic kloudného nepředvedlo, úvodní pětačtyřicetiminutovka tak skončila 1:0 pro Real.

Také po změně stran se herní iniciativy chopili především hosté a několikrát podnikli do šestnáctky Schalke slibné průniky. Obrana německého týmu však pokaždé stihla zavčasu zasáhnout a znemožnit soupeři patřičné zakončení. Směrem dopředu si však svěřenci Roberta di Mattea počínali ještě žalostněji než madridský favorit, a tak se diváci na zcela zaplněných tribunách AufSchalke Areny dočkali pouze neškodných pokusů Boatenga z velké vzdálenosti. Ofenziva hostí o sobě dala znovu vědět po sedmdesáti odehraných minutách, kdy perfektní Baleovo prostrčení patičkou Isco přetavil pouze v příliš vysokou ránu nad břevno.

Šestnáct minut před koncem měl Real zničehonic namále. Dlouhý nákop na Uchidu zaskočil všechny kromě japonského beka samotného. Ten z prvního doteku sklepl míč jemně do cesty Plattemu, jehož pumelice z kraje pokutového území naneštěstí pro Schalke pouze tvrdě orazítkovala břevno a Uchidovu dorážku již pohodlně lapil Casillas do náruče.

Co nevyšlo Plattemu, to dokázal záhy na opačné straně Marcelo, a byl z toho náramný gól. Z velmi podobné pozice na hranici pokutového území po přihrávce Ronalda dokázal brazilský levý bek udržet svou ránu slabší nohou těsně pod horní brankovou konstrukcí, a tak míč skončil v pravém horním růžku branky. Místo stavu 1:1 tak vzniklo rázem vedení Realu 2:0 a ideální výchozí pozici do odvety.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (856)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele