základní skupiny - skupina H, 4. kolo
05.11.2014 20:45 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - BATE Borisov 5:0

Fotbalisté ukrajinského Šachtaru předvedli znovu perfektní ofenzivní výkon proti běloruskému BATE Borisov a tentokráte ho na ukrajinské půdě ve Lvově deklasovali po výsledku 5:0. Ve dvojzápase tak svého protivníka přehráli neskutečným poměrem 12:0 a díky výhře portugalského Porta na půdě Athleticu po výsledku 2:0 se výrazně přiblížili postupu do osmifinále. V tuto chvíli jsou na druhém místě s osmi body, Borisov je třetí se třemi body.

O výhru Šachtaru se opět výraznou měrou postaral Luiz Adriano, který v podstatě zařídil všech pět branek Doněcku. U dvou úvodních gólů asistoval a následně během pětatřiceti minut zkompletoval svůj hattrick. Ve dvou zápasech s BATE tak skóroval osmkrát a může se považovat za opravdového hrdinu svého týmu. Domácí byli od samého začátku mnohem lepším výběrem a za vysokým vítězstvím vykročili od úvodního hvizdu.

Hned ve 3. minutě zahrával přímý volný kop Costa a vyslal prudkou střelu k pravé tyči, ovšem gólman Černik zareagoval včas a dokázal jeho pokus zlikvidovat. Šachtar se dostal do vedení po necelých dvaceti minutách hry. Po centru z levé strany prodlužoval Adriano hlavou za sebe a do balónu se opřel z voleje Darijo Srna, který zamířil do horní poloviny branky a nedal brankáři Černikovi žádnou šanci na úspěch.

Ihned na to byl Adriano znovu hodně vidět. Nejprve místo střely volil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče a tomu chyběl k zakončení krok, poté se dostal ke střele z hranice pokutového území a hostující svatyni přestřelil. V dalších minutách Alex Teixiera nedokázal úspěšně zakončit své sólo a minutu před poločasovou přestávkou ho fantasticky vychytal Černik. Hosté výrazněji zahrozili v první nastavené minutě úvodního dějství.

Po centru Mladenoviče střílel Jablonsky a velmi dobrý úvodní zásah si připsal Pjatov. Neuběhla minuta a na druhé straně selhal v obrovské tutovce znovu Teixeira, který po přímém volném kopu vypálil z hranice brankového území a famózní Černik zasáhl na brankové čáře. Ve třetí nastavené minutě dostal žlutou kartu Chaguš, který se postrkoval s Adrianem. Při odchodu do šaten si následně neodpustil další řečnění a po druhé žluté musel o přestávce v kabině už zůstat.

A ihned po přestávce dokázali domácí zvýšit svůj náskok. Po kolmé přihrávce Srny nechal projít míč za sebe v ofsajdu stojící Adriano a Teixeira z první zakončil k levé tyči - 2:0. Adriano poprvé skóroval po necelé hodině hry, kdy se trefil z pokutového kopu přímo k levé tyči. V 83. minutě zvýšil Adriano náskok už na rozdíl čtyř branek po parádním centru Costy a následném akrobatickém zakončení z hranice brankového území do horní poloviny branky.

Adriano měl poslední slovo ve třetí nastavené minutě, kdy využil parádní přízemní kombinace až do pokutového území a po rychlé přihrávce skóroval do protipohybu Černika po zemi, zcela zaslouženě tak dokonal svůj hattrick. V příštím zápase přivítá Šachtar doma Athletic a dá se očekávat, že si již po tomto duelu zajistí postup, Borisov bude bojovat o body doma proti favorizovanému Portu, které si již s předstihem zajistilo postup.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

BATE hraje doma výborně. Asi výhra, tip BATE 2 - 1 Doněck.

Reagovat
smazaný uživatel

*venku

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HullCity

Ty tipy pro BATE to je nějaký vtip?Viděli jste je hrál proti nám minule?!Je mi jasný,že nebudeme hrát tak úplně doma,ale pořád jsme jim schopni opět dát minimálně 3 goly...3:0!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to spíše jenom přání než tip ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem BATE viděl hrát hodněkrát, i naživo. Šachťor to snad podcení, a prohraje jako Bilbao... :)

Reagovat
Robochelsea

Ako si sa dostal k fandeniu BATE?

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem běloruské národnosti

Reagovat
HullCity

Tak co,užil sis zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Užil, díky za optání.

Reagovat
HullCity

A co sis na tom jako fanda BATE mohl tak asi užít?To,že do LM nepatříte?

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
guzman

3:0

Reagovat
Bayernista18

6 : 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele