osmifinále - odvety
10.03.2015 20:45 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Schalke nastřílelo v Madridu čtyři branky, postupují ale domácí

Nádherná a emotivní podívaná plná šancí a gólů, ve kterém favorit zaslouženě prohrál, ale přesto postoupil. Tak by se dalo shrnout utkání Realu Madrid se Schalke. Německý tým sice vyhrál, ale na postup ani čtyři branky nestačily.

Real Madrid hrál o hodně. Ztrácející se reputace týmu, který aktuálně přišel o ligové vedení, nutně potřebovala vzpruhu. I proto trenér Carlo Ancelotti nasadil obávanou trojici zvanou "BBC" - Bale, Benzema, Cristiano. V obraně domácích působili Varane a Pepe, které měl prověřit Choupo-Moting, Klaas-Jan Huntelaar nebo Max Meyer. Do obrany se postavilo duo Benedikt Höwedes a Matija Nastašić.

Real hned v první minutě předvedl skvělou akci, kterou Gareth Bale prodloužil na Isca. Mladý hráč patičkou prodlužoval vpřed, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel. Na opačné straně mířil za míčem Höger, který ale centrem nabíhajícího Klaase-Jana Huntelaara nenašel. Obrana hostí měla velké potíže s odvracením míčů a když se to obraně opět nepovedlo, Benzema posouval míč na Isca. Ten ale narazil jen do prvního obránce.

Utkání se hrálo v obrovském tempu a Schalke rozhodně chtělo více než bránit. Sázelo při tom na rychlé protiútoky, například když se po devíti minutách dostal míč na polovinu Realu, kam dosprintoval Meyer a předkládal míč před bránu. Tam se zjevil Choupo-Moting a Casillas se jen ohlížel! Stejný hráč pálil na Casillase také o chvíli později, ale minul. O chvíli později se ve vápně Realu Madrid objevil Klaas-Jan Huntelaar, ale plány na vstřelení první branky utkání mu pokazil Toni Kroos.

Ve dvacáté minutě slavný stadion Santiago Bernabéu ztichl. Utišila ho hodně povedená akce uvnitř pokutového území Bílého baletu. Po rychlé kombinaci hostí se snesl míč do vápna, kde se po vtipném přenechání míče dostal balon k úplně volnému Christianu Fuchsovi. Ten si jej zpracoval a krásnou ranou prostřelil špatně zasahujícího brankáře Casillase - 0:1.

Odpověď Realu, který je poslední dobou pod palbou kritiky za své výkony, na sebe nenechala dlouho čekat. Právě Fuchs odvrátil akci Realu na rohový kop a k míči se postavil Toni Kroos. Německý záložník má skvělou kopací techniku a skvěle to provedl také tentokrát, když našel krásným pasem Cristiana Ronalda a ten hlavou srovnal!

Schalke se ale nevzdalo a dál útočilo. K ráně se na hranici pokutového území dostal Klaas-Jan Huntelaar, ale jeho krásný projektil byl zastaven spojnicí! Schalke se ale přesto dočkalo. Obrana Realu Madrid opět zaspala a do šance se hnal Max Meyer. Jeho ránu ještě Casillas vyrazil, ale před ním se objevil opět nizozemský kanonýr a ten už se nemýlil!

Poslední minuty první půle nabídly množství povedených akcí a oba týmy se předváděly v tom nejlepším slova smyslu. Real Madrid neodcházel do šaten jako poražený, protože svůj gól číslo 76 vstřelil Cristiano Ronaldo! Portugalská superstar si naběhla do vápna, předvedla skvělé zrychlení a krásnou hlavičkou umístil míč do brány - 2:2.

Poločasový stav nebyl pro hosty příliš spravedlivý, ale sympatické od nich bylo, že si vedení chtěli vzít zpět. Doplatili ale na "faktor Benzema". Francouzský střelec si osm minut po změně stran vzal míč pod patronát, narazil si s Fabiem Coentraem a obešel k tomu ještě další dva protihráče! Tím se dostal na zadní tyč a pohodlně skóroval. Brankář Wellenreuther se sice natahoval, ale ani to nestačilo!

Ani tato branka ale německého soupeře nezlomila. Divoká přestřelka pokračovala a byl u toho talentovaný Leroy Sané. Devatenáctiletý mladík dostal míč od Fuchse a krásnou ranou k tyči překonal bezmocného brankáře Casillase - 3:3.

Trenér Carlo Ancelotti uznal, že nastal čas pro změnu a pískotem nechal vyprovázet Samiho Khediru. Radostný potlesk naopak vítal uzdraveného Luku Modriće. V dresu Königsblauen se na hřišti představil mladík Goretzka. Brankáře Wellenreuthera vyzkoušel krásnou ranou z první Toni Kroos, kterému nabil Isco. Kroos ale nechal vyniknout muže s rukavicemi. Po dlouhé odmlce se emoce dostaly na maximum a fanoušci Realu se museli obávat.

Klaas-Jan Huntelaar, někdejší hráč Realu Madrid, si totiž naběhl do vápna, dostal skvělou nahrávku od Saného a s přispěním břevna propálil brankáře Casillase! Schalke se i do konce utkání snažilo a bylo hodně blízko, ale také ránu Saného brankář Casillas zlikvidoval. Schalke bylo lepší, nastřílelo více branek a Real opět ztratil kousek svého sebevědomí. Přesto postoupil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1299)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele