základní skupiny - skupina B, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Ludogorec Razgrad 4:0

Úřadující evropští šampioni podle očekávání zvítězili i ve svém posledním vystoupení v základní skupině Ligy mistrů. Bílý balet přehrál Ludogorec Razgrad 4:0 a spolu s Basilejí míří do jarní části milionářské soutěže. Bulharský mistr hrál většinu zápasu v oslabení a ve skupině B končí se čtyřmi body poslední.

Real nastoupil do utkání se značně obměněnou sestavou. Benzema zůstal na lavičce a v útoku sekundoval Ronaldovi Javier Hernández. Ancelotti navíc nasadil úplně jinou obrannou čtveřici, než v posledním ligovém kole. Prostor před Navasem střežili Coentrão, Nacho, Varane a Arbeola.

Na nepříliš zaplněném Santiago Bernabéu diktovali tempo od první chvíle domácí. V 10. minutě hlavičkoval Nacho po rohovém kopu z nebezpečného prostoru, jenže se nedohodl s Ronaldem a míč proletěl mimo branku. Ve slušných střeleckých pozicích se poté ocitli rovněž Isco a Ronaldo, ovšem bez úspěchu. Na druhé straně zakončil jeden z mála povedených protiútoků Misidjan, nicméně Navas byl na svém místě.

Trpělivé obléhání bulharské pevnosti přineslo Madridským ovoce v 19. minutě. Po dalším rohovém kopu hlavičkoval Varane přesně k tyči, ale hostující Marcelinho vytáhl pohotový brankářský zákrok. Ke smůle třicetiletého Brazilce je však jeho místo v poli a zákroky rukou jsou mu odepřeny. Následovala tudíž automaticky červená karta a penalta pro Real. Tu bez potíží panenkovským stylem proměnil už rutinní exekutor Cristiano Ronaldo - 1:0! Pro portugalského kanonýra to byla v rámci Ligy mistrů branka číslo sedmdesát dva.

Oslabený Ludogorec se dostal do téměř neřešitelné situace, přesto nepřestával bojovat. V silách bulharského celku ale nebylo zadržet útoky Los Blancos. Ve 24. minutě napálil Kroos tyč a dorážející Ronaldo trefil pouze připraveného Stojanova. Brankář Ludogorce poté podržel svůj tým ještě několikrát, ale na Baleovu hlavičku po rohovém kopu Kroose v 38. minutě už byl krátký. Velšský reprezentant se krásně zavěsil do vzduchu a míč se od břevna odrazil až za brankovou čáru - 2:0!

Po změně strany už tempo hry výrazně opadlo. Real zápasu bez problému dominoval a bylo otázkou, jestli a kolik branek dnes ještě nastřílí. V 51. minutě měl po centru Coentrãa slušnou šanci ke skórování Arbeola, hlavou ale zamířil příliš vysoko. Ke slovu se občas dostali také hosté, ale nic lepšího než tečovanou střelu Djakova nevymysleli.

Bulharský celek byl směrem dopředu úplně bezzubý, v deseti lidech jednoduše na obhájce titulu nestačil. Hráči Realu hráli při svých útocích místy až okatě na Ronalda, jakoby mu chtěli všemi prostředky dopomoci ve stíhačce za rekordmanem Champions League Lionelem Messim. V opravdu dobré příležitosti se ale po chytrém pasu Isca ocitl Hernández, Stojanov vytáhl bravurní zákrok.

A když už se Ronaldo dostal do opravdu nebezpečné akce jako po centru Jesého v 73. minutě, sebral mu z hlavy míč Arbeola. Ke smůle domácích zazvonilo pouze břevno. Na třígólový rozdíl mohl o chvíli později zvýšit také Bale, avšak z bezprostřední blízkosti mířil vedle. O poznání úspěšnější už byl na začátku poslední desetiminutovky Arbeola, jenž dopravil za čáru nepovedenou hlavičku Ronalda. Stojanov sice výborně zasáhl, ale podle brankového rozhodčího už balón celým objemem čáru překročil, a proto okamžitě vyslal signál hlavnímu arbitrovi - 3:0!

V 83. minutě musel kvůli drobnému zranění v obličeji ze hry Bale, na jehož místo naskočil teprve dvacetiletý Álvaro Medrán. A mladý debutant v Lize mistrů se představil tím nejlepším možným způsobem. V 88. minutě totiž vyslal na Stojanova povedenou ránu, která po teči Abela zapadla přesně pod břevno - 4:0! Real tedy bez potíží dokráčel za devatenáctým soutěžním vítězstvím v řadě a stanovil tak nový španělský klubový rekord. Bulharský celek se pro tuto sezónu i přes statečný výkon v oslabení loučí s evropskými poháry porážkou.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (345)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele