základní skupiny - skupina F, 4. kolo
05.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - APOEL Nikósie 1:0

58 vteřin stačilo Pařížanům k tomu, aby doma proti APOELu potvrdili roli favorita a urvali všechny tři body. Brzký gól Edinsona Cavaniho pojistil francouzskému mistrovi místo v čele tabulky skupiny E.

Diváci se v ochozech Parku Princů ještě ani nestačili pohodlně usadit, a domácí už vedli - pravý bek Gregory Van der Wiel vyslal skvělý pas na Cavaniho, který okamžitě otevřel skóre. PSG se poté snažilo hubený náskok pojistit, avšak kyperský soupeř už další trefu ve své síti nepřipustil.

Ne snad že by APOEL zpočátku hrál vyloženě druhé housle - Georgios Efrem v dobré šanci pálil mimo, hlavičku Franka Viniciuse zase zlikvidoval pozorný gólman Sirigu. Další vývoj utkání však byl už plně v režii francouzského celku. Svěřenci Laurenta Blanka stupňovali svůj tlak a aktivní Cavani dokonce trefil v 17. minutě tyč, krátce předtím, než hostující gólman Urka vyrážel Lucasovu střelu mimo nebezpečí. V další dobré akci po Lavezziho rohu hlavičkoval Cavani těsně mimo.

Pouze špatná koncovka Pařížanů nakonec zabránila rozhodnout v zápase, v němž de facto existoval jediný tým. Ještě před pauzou se nedokázali prosadit znovu Lucas a Lavezzi, a domácí tlak pokračoval i po změně stran - Cavani takto trefil pouze břevno. Šanci Javiera Pastoreho zase zblokoval výborný Urzo, a když si mladý Argentinec vyměnil míč s mužem zápasu Cavanim, mířila výsledná střela mimo tři tyče.

APOEL se k vyrovnání pořádně nikdy nedostal. Jedinou otázkou byla výše konečného skóre - tak suverénně Pařížané na hřišti působili. V samém závěru se neprosadili ještě Yohan Cabaye a Jean-Christophe Bahébeck; střelu druhého jmenovaného na poslední chvíli zblokoval Nicholas Ioannou. Když pak těsně před koncem pálil mimo i Blaise Matuidi, bylo rozhodnuto - Pařížané kyperského soka udolali nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Dominik Zezula / skysports.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, snad Ibra naskočí do hry!!!

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
guzman

5:0

Reagovat
robbik

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
robbik

škoda, že jsem nevsadil...

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
mastakillah

Van der Wiel je borec. Jednou bych ho bral do Neapole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele