základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.11.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PSG si poradilo s Ajaxem a zůstává bez porážky

Paris St. Germain slaví pohodlné domácí vítězství 3:1 nad amsterdamským Ajaxem, díky němuž se i nadále drží na čele skupiny F před závěrečným klíčovým zápasem v Barceloně. Na Cavaniho úvodní gól sice dokázal odpovědět Klaassen, ovšem branky Ibrahimoviće s Cavaniho druhým zásahem večera již byly nad síly hostů z Nizozemska.

Zatímco PSG bude na Camp Nou usilovat o neprohru, a tím pádem udržení výhodnějšího prvního místa do jarního osmifinálového losu, Ajax zase v posledním zápase doma proti APOELu Nikósie čeká boj o třetí místo, zaručující kvalifikaci do Evropské ligy. Stejně jaké Pařížanům stačí amsterdamskému klubu proti Kypřanům neprohrát.

První ránu hosté v naději na překvapení v Parku princů utrpěli hned v desáté minutě, když se zranil Nicolai Boilesen po zákroku Gregoryho van der Wiela. PSG záhy rozhozené obrany soupeře dokonale využilo, když Ibrahimović poslal do samostatného úniku Lavezziho, ovšem argentinský útočník nedokázal Jaspera Cillessena překonat. Přesto pařížská ofenzivní trojka nedlouho poté předvedla další vydařenou kombinaci, která již spustila gólovou oslavu. Ibrahimović opět procpal míč k Lavezzimu, jenž tentokrát nezištně přihrál Cavanimu ke snadnému zakončení do prázdné brány.

Po úvodní brance jako by domácí poněkud zvolnili a umožnili tak Ajaxu dostat se zpět do zápasu. V průběhu druhé půle totiž Klaassen naběhl na Krishnův centr a prudkou hlavičkou do levého dolního rohu branky nedal Siriguovi šanci zasáhnout. Šlo o vůbec první přesnou střelu Ajaxu v celém zápase. PSG v tu chvíli muselo zabrat, neboť remíza by jej před závěrečným zápasem na barcelonské půdě uvrhla do nezáviděníhodné situace. Zodpovědnosti se podle očekávání zhostil Zlatan Ibrahimović.

Švédský kanonýr, jenž fotbalově vyrostl právě v Ajaxu, strhnul vedení zpět na stranu PSG, když si zády k brance zpracoval míč na hrudi a rovnou z otočky krásným volejem na zadní tyč překonal zaskočeného Cillessena i celou amsterdamskou obranu. Definitivní pojistku před potenciálním nervózním závěrem zápasu pak přidal Edinson Cavani, jenž vystihnul špatnou zpětnou přihrávku Zimlinga, obešel Cillessena a podruhé v zápase poslal míč snadno do odkryté branky. Desátého prosince tak potřebuje nutně vyhrát Barcelona, PSG má i díky úternímu úspěchu nahráno.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
arsavin

2:0

Reagovat
VanKun88

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Musí hrát Milík,neé Kolbein.Jinak bude spokojenost za bodík a dobrý nepřiposraný výkon

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu na Ibra gólovo exploduje, 2 až 4 goly očakávam od neho

Reagovat
VanKun88

2:2

Reagovat
mastakillah

Cavani !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele