základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2014 20:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympiakos porazil Malmö, přesto do vyřazovací fáze nepostupuje

Řecký Olympiakos potvrdil v domácím prostředí úlohu favorita v souboji se švédským Malmö a zvítězil v divokém výsledku 4:2, avšak kvůli remíze Juventusu s Madridem končí ve skupině na třetím místě se ziskem devíti bodů a do osmifinále se nepodívá. Malmö zakončilo svou premiérovou účast v Lize mistrů porážkou a se třemi body skončilo v základní skupině jasně poslední.

Hosté sice dvakrát dohnali manko soupeře, ovšem na bodový zisk to nakonec nestačilo. Řecký výběr postoupil do jarní fáze Evropské ligy.

Domácí podle očekávání vstoupili do utkání mnohem lépe a od samého začátku byli aktivnější. Do první vážnější příležitosti se dostali už po deseti minutách hry, kdy po centru Alejandra Domíngueze z pravé strany dokázal gólman Olsen vytěsnit míč jen před sebe k volnému Kasamimu, který ani na podruhé čaroděje švédského celku nepřekonal. O necelých deset minut později zahrozil řecký tým znovu.

Tentokráte se po dalším pasu Domíngueze položil do balónu Botía a zamířil jen těsně vedle tří tyčí. Nicméně Olymipacos se dočkal zaslouženého vedení přesně v polovině úvodního dějství. Po dobrém zpracování Kasamiho v pokutovém území a následném přistrčení hlavou získal balón David Fuster. Ten byl následně zasažen kopačkou do hlavy, ovšem i přes bolestivý úder rozvlnil síť a otevřel tak skóre tohoto duelu.

Domácí hrozili i nadále a zhruba deset minut před přestávkou mohl skórovat Konstantinos Mitroglu. Ten se probil na hranici pokutového území a vypálil, nicméně Olsen dokázal bez větších problémů jeho střelu chytit. Ihned po změně stran znovu zahrozil střelec prvního gólu Fuster, jenže po jeho průniku na pravé straně a následné přihrávce na volného Mitrogla brilantně zasáhl brankář Olsen, který po střele zblízka vyrazil míč na rohový kop.

Malmö dokázalo vyrovnat z ničeho nic ze své první vážnější šance utkání po necelé hodině hry. Simon Kroon nejprve vybojoval míč před hranici vlastního pokutového území, poté nahrál Fosbergovi a ten po rychlém protiútoku našel před brankou volného Kroona, který bez větších potíží skóroval - 1:1. Jenže neuběhly ani čtyři minuty a řecký výběr se znovu dostal do vedení, prosadil se aktivní Domínguez.

Po odraženém míči dokázal Domínguez zpracovat míč a poté vypálil po zemi z osmnácti metrů, brankář Olsen se po balónu natahoval marně. O pár minut později vystřelil z hranice pokutového území Mitroglu, ale jeho pokus letěl nad horní tyčku. V 73. minutě vystřelil na druhé straně z dobrých třiceti metrů Tinnerholm, avšak jeho rána skončila nad horní tyčkou. Malmö dokázalo vyrovnat deset minut před závěrečným hvizdem.

Na centr Tinnerholma z pravé strany si naskočil Markus Rosenberg a dobrou ranou překonal gólmana Roberta. Nicméně poslední slovo přeci jen měli domácí. V 87. minutě prolétl Domínguezův centr na zadní tyč a Mitroglu už neměl problém se zakončením - 3:2. V poslední minutě ještě navýšil náskok Olymipacosu Ibrahim Afellay, který využil krásné akce Kasamiho a pojistil výsledek svého týmu. Ve třetí nastavené minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Adu, tento moment na výhře řeckého týmu už nic nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiakos je doma silný soupeř a o tohle se budou chtít ještě poprat 3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Switchback

3:1

Reagovat
johnik

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele