základní skupiny - skupina A, 3. kolo
22.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus šokoval Starou dámu

Juventus Turín cestoval do řecké metropole jako favorit a pro tři body. Zároveň měl po fiasku římského AS nést zástavu italského calcia. Nakonec se mu to ale nepovedlo, protože s Olympiakosem prohrál.

Domácí tým už porazil několik favoritů, za což vděčil skvělému kolektivnímu výkonu a dechberoucí atmosféře. V minulosti zde ztroskotaly takové veličiny jako Atlético Madrid, Manchester United nebo portugalská Benfica. Dnes Olympiakos vsadil na schopnosti střelce Mitroglua, zatímco v základní sestavě Juventusu Turín se objevil Alvaro Morata s Carlosem Tévezem. Přesné pasy měl na starosti především veterán Andrea Pirlo.

Olympiakos Pireus nehodlal čekat, až se dostane pod tlak soupeře a namísto toho posílal před Gianluigiho Buffona jeden centr za druhým. Díky vysokému Chiellinimu ale zkušený brankář nemusel zasahovat příliš často. Mohl naopak sledovat, jak se do útočení pouští argentinský útočník Carlos Tévez, jemuž ale balon od nohy odebral Milivojević.

Fanoušci řeckého týmy hlasitě dávali najevo svou podporu týmu a hráči reagovali tak, jak se sluší a patří na Ligu mistrů - aktivitou. Starou dámu mohl potrestat Kasami, který ale nastřelil jen zeď před sebou. O něco lépe se vedlo Pirlovi, který hledal Moratu. Míč ale včas odvrátil Botía. Obránci domácího týmu si všeobecně velmi dobře hlídali Tévezovu techniku i centimetry Alvara Moraty. Oproti očekávání to byl ale menší z obou útočníků, kdo se prosadil hlavou. Naneštěstí pro italský celek se ale Argentinec nacházel v ofsajdu.

Olympiakos dělal radost svým fanouškům, kteří se těšili na ofenzivní hru a agresivní napadání. Po dalším průniku Masuaku hledal nabíhajícího Domíngueze, který napřáhl k ráně a pouze sledoval, jak míč míří těsně vedle tyče. Mnohem lépe se už vedlo zkušenému útočníkovi Mitrogluovi, který si naběhl do vápna, stáhl si míč pod sebe a nahrál jej lépe postavenému Kasamimu. Ten dlouho nepřemýšlel, co vlastně s balonem, a poslal pod břevno krásnou ránu!

Domácí tým načal lépe také druhou půli, protože Starou dámu nepouštěl do větších šancí. Několik standardních situací italského týmu obrana domácího Olympiakosu bez větších potíží odvrátila a snaha Juventusu k žádným problémům nevedla. Až si řekl dost obránce Stephan Lichtsteiner, který má velmi rychlé nohy a v nich skrývá téměř dynamit. Skvělá rána švýcarského reprezentanta nakonec jen těsně minula tyč. Ani Pirlův pas za obranu řeckého soupeře neprošel, takže trenér Allegri poslal namísto Pirla na hřiště čerstvého záložníka Marchisia.

Ani příchod zkušeného záložníka ale hru Juventusu v prvních momentech nijak výrazně neoživil. Větší šance si Stará dáma vypracovala až později, když právě Claudio Marchisio nacentroval před bránu, kam si naběhl Alvaro Morata, ale ke své smůle nastřelil jen dobře postaveného brankáře Roberta! Stejný duel byl k vidění také dvacet minut před koncem utkání, ale také v tomto případě se jako poslední smál brankář domácího týmu. Juventus ale nepolevoval a dostal svého soupeře pod velký tlak. Neustálý kolotoč nahrávek zakončil až Arturo Vidal, který velmi dobře vypálil. Když už se Tévez dostával na dostřel, zjevil se před ním Botía.

Brankář Roberto neměl v žádném případě odpracováno, protože ho k akci vyzval také Paul Pogba. Ani jeho centr ale v síti neskončil. Francouzský talent dostal krátce před koncem zápasu zajímavý míč do náběhu, ale nakonec jej balon neposlechl a Pogba o něj přišel. Závěrečný tlak Juventusu nevyšel, Kwadwo Asamoah nastřelil z dobré pozice jen zeď. Juventus čeká cesta domů bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (310)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele