základní skupiny - skupina G, 1. kolo
17.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

NK Maribor - Sporting CP 1:1

Fotbalisté Mariboru předvedli solidní výkon ve svém prvním zápase Ligy mistrů a nakonec díky brance ve druhé nastavené minutě vybojovali proti favorizovanému portugalskému Sportingu velmi cenný bod. V tomto utkání se dlouho hrálo bez branek a hosté se dostali do vedení až deset minut před koncem zásluhou své největší hvězdy Naniho. Mariboru zařídil bod ve druhé nastavené minutě Luka Zahovič.

Hosté tak ve velmi těžké skupině v konkurenci Chelsea a Schalke ztratili dva důležité body a lehce se jim vzdálil postup do osmifinále. V celém utkání měli míč více na kopačkách a vyslali i více střel směrem ke gólmanovi Handanovičovi, na tříbodový zisk to však nestačilo. Slovinský celek se svého soupeře nezalekl a od samého začátku se tlačil do zakončení. Už v desáté minutě vypálil z rohu pokutového území Ibraimi a brankář Patrício musel dobrým zákrokem vyrazit jeho dělovku na rohový kop.

Po necelých dvaceti minutách zahrozil poprvé na druhé straně Sporting, nicméně po přímém volném kopu z pravé strany vyrazil balón na brankové čáře brankář Handanovič. Po necelé půl hodině hry se dostal před brankáře Mariboru Carillo a strážce slovinského celku se blýskl famózním zákrokem. Carillo se poté dostal k odraženému míči a jeho tečovaná střela skončila na břevně hostující svatyně.

Ihned na to vyběhl příliš daleko ze své branky Patrício a málem se mu to vymstilo, nakonec stačil balón zachytit ještě před brankovou čarou. Maribor neproměnil svou největší šanci úvodního dějství dvě minuty před přestávkou, kdy po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval zblízka Rajčevič, ale pouze orazítkoval vnější část levé tyče. Po změně stran mohl poslat hosty do vedení Slimani, jenže po přesně načasovaném pasu hlavičkoval jen do dobře postaveného Handanoviče.

Po hodině hry se probil až na hranici pokutového území domácí Tavares, jenže vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. O tři minuty později pálil na druhé straně z jasné pozice Nani, jeho skákavou ránu mířící pod břevno fantasticky vyrazil Handanovič nad horní tyčku. Sporting se dočkal přesně v 80. minutě, kdy zpoza vápna napřáhl Nani a jeho pokus z dobrých dvaceti metrů zapadl přímo k tyči. Nani mohl rozhodnout v 89. minutě, tentokráte ho však brankář Mariboru vychytal.

Slovinský nováček se dočkal vyrovnání po obrovské hrubce portugalské obrany. Po pasu za obranu nejprve jeden hráč Sportingu hlavičkoval jen za sebe a druhý nepovedeným odkopem vyzval ke skórování Zahoviče, který svou hlavičkou z jedenácti metrů poslal balón za bezmocného Patrícia. Maribor se v příštím kole pokusí o další překvapení na půdě německého Schalke, Sporting v domácím prostředí přivítá Chelsea.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Maribor je sympaticky tym a mohli by Portugalce potrapit...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Sporting je marnej ani bych se nedivil kdyby byla remiza nebo prohra

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
FC Porto FC

boooože. Prostě typickej Sporting

Reagovat
Han střelil první

Nebyli jsme schopni pohlídat dva hráče - zasloužená plichta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele