základní skupiny - skupina A, 4. kolo
04.11.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético si ze Švédska veze povinnou výhru 2:0

Atlético Madrid sice ve Švédsku na půdě Malmö nijak neoslnilo, ale i tak potvrdilo vzrůstající formu. V každém poločase hosté zasáhli jednou a po brankách Kokeho a Raúla Garcíi si zpátky do Madridu odváží vítězství 2:0, díky čěmuž se nadále drží na čele skupiny A.

Malmö se však nemá vůbec za co stydět, švédští šampioni předvedli nebojácný výkon, kterému k bodovému zisku scházelo snad jen trochu více štěstí. Hned od počátku domácí celek testoval obranu favorita a brankář Miguel Moyá poprvé zasahoval v třinácté minutě po ráně Halstiho. Markus Rosenberg sedm minut nato pálil ještě z lepší pozice nepřesně a teprve pak se ke slovu začalo dostávat i Atlético. Byl to jmenovitě Raúl García, kdo hned dvakrát ohrozil gólmana Olsena, ale ani jednou si na něj nepřišel. Přesto již nebylo až takovým překvapením, když po půlhodině hry došlo k průlomu skóre a to na straně hostů.

Tvůrcem gólové akce se stal pravý bek Juanfran, jenž naběhl do šestnáctky soupeře a předložil krásnou přihrávku Kokemu, pro nějž již bylo snadné míč uklidit zblízka do sítě. Gól hostí byl zvláště pro příznivce Malmö těžkou ranou, ovšem málem fanoušky znovu rozradostnil Isaac Kiese Thelin, jenž sice dosáhl na Tinnerholmův centr, ale nedokázal jej již umístit na správnou stranu u levé tyče. Když pak neuspěl ani Rosenberg s Forsbergem, šlo se do kabin za stavu 1:0.

I po změně stran to byli domácí, kdo se chopil iniciativy a aktivním přístupem si vypracovával další a další šance, jenže bez úspěchu. V jednapadesáté minutě trefil Forsberg z hranice pokutového území jen Moyovu brankovou konstrukci a Tinnerholm pak z podobné vzdálenosti znovu favorita pořádně vystrašil, když jeho pokus nakonec zaplachtil na horní síťku branky.

Necelou čtvrthodinu před koncem však Malmö udělalo chybu, která jej stála jakýkoli pořádný závěrečný tlak. Znovu byl v zárodku celé akce Atlética Juanfran, jenž zprava poslal do soupeřova vápna centr, s nímž si švédská obrana poradila jen velmi ledabyle, čehož využil Raúl García k přesné ráně do levého dolního rohu. Atlético Madrid tak zvítězilo 2:0 a v příštím domácím zápase s Olympiakosem může definitivně stvrdit svůj postup mezi nejlepších šestnáct týmů Evropy.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético dá dva góly v 1. poločase a v závěru zápasu sníží Rosenberg - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Shevchenko

Ten kurz na Malmo, to se prostě musí.

Reagovat
Rarášek

Halsti?

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Shevchenko

Jinak ale Malmö nemá příliš mnoho důvodů k pozitivní náladě, protože se mu nedaří ani v domácí soutěži Allsvenskan

Nedaří no, akorát vyhráli titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Malmo aspoň gól

Reagovat
arsavin

1:3

Reagovat
ouninpohja

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se kdyby Malmö vyhrálo.. Tip 1:1 přání 2:1 ať je to ještě trochu zamotané.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele