základní skupiny - skupina B, 3. kolo
22.10.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ludogorec díky Minevovi skolil v nastavení Basilej

Už podruhé v základních skupinách Ligy mistrů se Ludogorec dokázal prosadit v nastavení a tentokráte pozdní branka Jordana Mineva znamenala historicky první vítězství bulharského klubu. Domácí se díky tomuto nečekanému úspěchu dokonce dostali na druhé místo za vedoucí Real, zatímco soupeř spadl na samotné dno.

Již v prvním utkání v Liverpoolu se mužstvu z malého městečka Razgradu podařilo skórovat za pět minut dvanáct, jenže tehdy branka Abala bodový zisk nakonec neznamenala. V pořadí třetí vstřelená branka ze strany svěřenců Georgie Dermendžijeva ale úspěch nakonec přinesla. A Basileji zbyly jen oči pro pláč.

Hosté v Sofii nehráli v plné sestavě, a především absence forvarda Marca Strellera, nejlepšího střelce týmu, byla znát na celkovém dojmu jejich ofenzivní fáze. A čím více se blížil konec utkání, tím bylo zřetelnější, že švýcarskému celku půjde hlavně o to uhrát proti pořádně nevyzpytatelnému soupeři nějaký ten bod.

Basilej si bohužel celé utkání zkomplikovala hned od začátku. Už v 19. minutě se totiž nechal vyloučit Die, který ač chtěl zasáhnout balón, přišlápl ošklivě kotník stoperovi Motimu, a německý sudí Aytekin tak musel vytáhnout vůbec svou první kartu, a to červené barvy. Prakticky od té chvíli bylo jasné, že získat tři body bude pro hosty velmi složité.

Ludogorec vlastně od té chvíle držel míč na svých kopačkách, do šancí se ovšem nedostával nijak často, jak by se proti oslabenému sokovi dalo čekat. Těsně před touto klíčovou situací se domácí mohli ujmout vedení, Fábio Espinho našel svým centrem hlavu Marcelinha, avšak gólman Vaclík předvedl povedený zákrok.

Na druhé straně pálil hodně nebezpečně González, avšak gólman Stojanov rovněž mezi třemi tyčemi nezaváhal. Výčet gólových příležitostí v rámci prvního poločasu můžeme v tuto chvíli utnout. A ani po obrátce se nijak ofenzivní podívaná nekonala. Zkraje druhého dějství musel Vaclík zasahovat jen proti pokusu Abala a poté i proti tomu od Fábia Espinha.

Basilej se směrem dopředu prakticky vůbec netlačila, až se nakonec domácím podařilo vsítit jedinou branku celého střetnutí. Minev napřáhl za vápnem, zamířil k pravé tyči Vaclíkovi svatyně a český brankář se po střele jen ohlédl. Dermendžijevo mužstvo tak svému soupeři oplatilo rok staré dvě porážky v rámci kvalifikace o milionářskou soutěž.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
KingMaster13

2:2 tohle bude divočina

Reagovat
smazaný uživatel

jsme bez Marca Strellera takze hodně těžky zápas

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
F.Torres

docela přísná redka

Reagovat
smazaný uživatel

to byl teda zápas hrálo se hovno, po tý nesmyslný redce bych čekal, že razgrad bude tlačit jak svině a on hrál stejný hovno, jak hosti v 10 náhodnej gól v nastavení, 3body nezasloužený, mělo bejt 0:0

Reagovat
vanGomm

Tipoval jsem X2.Nemohl jsem samozřejmě předpokládat,že bude hrát Basilej skoro 80 minut o 10.No i tak to mohli hosté uhrát.Štěstí ale pomohlo domácím.

Reagovat
smazaný uživatel

super kluci , skoda prvnich dvou zapasu kde jsme mohli mit minimalne bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele