základní skupiny - skupina B, 1. kolo
16.09.2014 20:45 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Ludogorec Razgrad 2:1

Fotbalisté Liverpoolu nakonec zvládli své první vystoupení v Lize mistrů a v domácím prostředí dokázali porazit papírově nejslabšího účastníka skupiny z Razgradu v poměru 2:1. Anglický favorit bulharského nováčka přehrával a měl jasně navrch, do vedení se ale dokázal dostat až deset minut před koncem. Ludogorec to ovšem nezabalil a v poslední minutě vyrovnal, nicméně o několik desítek vteřin později rozhodl Liverpool z pokutového kopu.

Utkání rozhodně nechyběl náboj a bulharský výběr předvedl opravdu velmi statečný výkon, k šokujícímu bodu měl vskutku blízko, nakonec na něj ale nedosáhl. V úvodní dvacetiminutovce se oba výběry spíše oťukávaly a k žádnému vážnějšímu ohrožení branky nedošlo. Přesně v polovině první půle se poprvé ozvali domácí a celou akci založil pozdější střelec úvodní branky LFC Mario Balotelli.

Ten se po efektivní otočce dostal ke střele z hranice pokutového území, jenže jeho pokus byl zablokován. Následně převzal balón Steven Gerrard a vypálil na zadní tyč, kde brankář Borjan vyrazil míč k volnému Sterlingovi. Ten však hostujícího strážce nepřekonal a navíc byl přistižen v ofsajdu. Po půl hodině hry vypálil tvrdě znovu aktivní Balotelli, nicméně Borjan byl u pravé tyče včas a jeho pokus zlikvidoval.

Do konce úvodního dějství ještě zahrozil Lallana, jeho dva pokusy z nadějné pozice byly zablokovány. Liverpool mohl jít do vedení ihned po změně stran, když po přihrávce Hendersona vypálil ze stoprocentní pozice Manquillo, jenže hostující svatyni přestřelil. Dvacet minut před koncem se vžil Manquillo do role nahrávače, po jeho centru z pravé strany hlavičkoval zblízka Borini, ale Borjan famózně vytlačil balón nad břevno.

Ihned na to se zrodila největší příležitost hostů. Po hezkém ťukesu adresoval Marcelinho kolmici volnému Bezjakovi a ten trefil tyč, poté z dobré pozic minul Minev. Domácí se dočkali vedoucí branky v 82. minutě a poprvé za svůj nový klub skóroval Balotelli. Po centru z levé strany od Morena převzal balón zády k brance, efektivně se otočil a střelou z první trefil přesně místečko u pravé tyče, Borjan byl bezmocný.

Ihned na to mohl stejný hráč zvýšit náskok favorita, jenže Borjan se tentokráte vytasil s parádním zákrokem a zachránil svůj celek. Domácí v závěrečných minutách podcenili ofenzivní choutky soupeře a museli skousnout hořkou pilulku v podání vyrovnávací trefy. Po chybě Sterlinga ve středu hřiště vysunul Hamza svou kolmicí Daniho Abala, ten se vyhnul skluzu Lovrena a následně obešel i Mignoleta, zakončení do prázdné branky bylo snadnou lahůdku - 1:1.

Bulharskému celku v tomto zápase body dopřány nebyly. Po špatném zpracování Borjana převzal balón Manquillo a byl podkopnut brankářem Ludogorce, následný pokutový kop s přehledem proměnil tradiční exekutor Gerrard a poslal gólmana na druhou stranu. Liverpool v příštím kole bude bojovat o další body ve skupině B na půdě Basileje, Razgrad přivítá favorizovaný Real Madrid.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (442)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele