semifinále - 1. zápasy
05.05.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real v Turíně padl, Tévez zařídil Juventusu výhodu do odvety

Juventus splnil svůj cíl na jedničku a v domácím utkání semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid uhrál velice nadějný výsledek. Stará dáma především díky Carlosu Tévezovi, který jeden gól dal a u druhého asistoval, porazila mírného favorita 2:1. Obhájce se zmohl na jediný gól, který vstřelil Cristiano Ronaldo.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji, zatlačili Real na vlastní polovině a už po osmi minutách hry byli zaslouženě odměněni vedoucí brankou. Sturarovu ránu k tyči ještě Casillas kryl, když ale po chvíli vypálil z lepší pozice Carlos Tévez, španělský gólman již kapituloval. Jeho střelu totiž vyrazil jen k nohám Álvara Moraty, jenž míč pohodlně sklepl do branky - 1:0.

Madriďané patrně podobnou facku potřebovali, hned po gólu se totiž hra vyrovnala a do nebezpečných pozic před turínskou brankou se dostávali naopak hosté. Z dálky zkoušel pozornost Buffona Kroos, ale stejně jako později Isco na zkušeného Itala nevyzrál.

Po dvaceti minutách hry se do šance dostal i nejlepší fotbalista roku 2014 Cristiano Ronaldo, ale na svoji střeleckou formu hned zkraje nenavázal. Křížnou ranou branku minul. Až v sedmadvacáté minutě si Portugalec vyčíhal Jamesův centr na zadní tyč, kde měl podobně snadnou pozici jako předtím Morata - 1:1.

Před odchodem do kabin už byl Bílý balet (tentokrát v černém) jasně lepší a Juventus měl velké štěstí, že nedostal gól do šatny. James Rodríguez se tentokrát převtělil do role zakončovatele, položil se do Iscova centru a hlavou z bezprostřední blízkosti div nepřelomil břevno. Jelikož s dorážkou neuspěl ani Marcelo, zůstal stav neměnný.

Po změně stran působily oba týmy klidněji. Jako by si uvědomovali vážnost situace. Není proto divu, že jediný další gól utkání padl po protiútoku do otevřené obrany. Po rohovém kopu se Marcelo opřel do odraženého míče, bohužel pro Real však trefil svého spoluhráče. Carlos Tévez od půlící čáry dovezl míč až do šestnáctky, kde jej fauloval Carvajal. Nařízenou penaltu sám poškozený s přehledem proměnil střelou doprostřed brány - 2:1.

Carlo Ancelotti reagoval prakticky okamžitě. Ze hry stáhl Isca a ofenzivní trio doplnil útočník Javier Hernández. Hned vzápětí se natahoval za vyrovnáním Ronaldo, míč ze závaru mu ale o kousek unikl a pouze proskotačil za pomezní čáru.

V závěrečných pětadvaceti, třiceti minutách se ale hra poněkud zadrhla, diváci se na Juventus Stadium chvílemi museli nudit. Stará dáma pečlivě bránila a Real se přes veškerou snahu nemohl dostat do vyložené šance.

Naopak Italové v posledních minutách zahrozili z protiútoku, který Llorente vyřešil nepřesnou zadovkou. V nastaveném čase pak Casillas zachránil hostům poměrně hratelný výsledek dobrým postavením při hlavičce překvapeného Llorenteho z bezprostřední blízkosti.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2069)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele