základní skupiny - skupina A, 4. kolo
04.11.2014 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus otočil utkání s Olympiakosem

Juventus Turín nakonec dokázal porazit Olympiakos Pireus, i když měl velké problémy. Hosté se museli sklonit před uměním Pirla, který oslavil jubileum krásnou brankou. Na ni odpověděl Botía, navíc se Olympiakos dostal do vedení. Juventus po hodině hry ale dvěma brankami otočil!

Juventus nutně potřeboval bodovat a odpovídala tomu i sestava. V ní dostal příležitost mladík Alvaro Morata, kterého doplňoval Argentinec Carlos Tévez. Za nimi měl hru pod taktovkou Paul Pogba s veteránem Andreou Pirlem. Hvězdami nabitou záložní řadu dotvářeli ještě Claudio Marchisio a Arturo Vidal. V bráně Olympiakosu se znovu objevila stálice jménem Roberto, v útoku dostali důvěru Affelay a Mitroglou.

V prvních minutách hry se Juventus dostal pod menší tlak, ale většinou si jej způsoboval vlastní pasivitou a nepřesnými přihrávkami. Juventus začal získávat půdu pod nohama až s úderem první desetiminutovky, když se nejprve do míče opřel Paul Pogba a po něm kombinovala dvojice Alvaro Morata a Carlos Tévez. Prve jmenovaný míč uhlídal před dotírajícími obránci, zkušený kolega ale přestřelil.

Po patnácti minutách se prohnal kolem svého strážce Asamoah, ale ani jeho akce nevedla k brance. Té se dočkal až veterán Andrea Pirlo, který dnes nastoupil posté v Lize mistrů. A trefil se přesně tak, jak je to pro něj typické. Po Botíově faulu na Pogbu se maestro Pirlo chopil příležitosti, nakročil a nádhernou ranou poslal Starou dámu do kýženého vedení!

Problém byl, že se Juventus na chvíli přestal soustředit a hosté jej tvrdě potrestali. Olympiakos rozehrával dva rohové kopy v rychlém sledu a ten druhý mu vyšel parádně. Po centru Domíngueze se ve vápně osamostatnil Alberto Botía, přelstil špatně zasahujícího Giorgia Chielliniho a prosadil se hlavou k tyči - 1:1.

Po půlhodině hry se Juventus mohl dočkat další trefy. Stačilo, aby Alvaro Morata lépe zpracoval míč od Carlose Téveze. Střela španělského střelce ale zamířila těsně vedle vzdálenější tyče a do kabin se oba týmy rozešly za nerozhodného stavu. Do druhého poločasu vkráčela Stará dáma v lepším rozpoložení, což mohl demonstrovat Morata. Jeho rána ale mířila těsně vedle, neb byla tečována.

Poté ale převzali aktivitu hosté. Nejprve se zastřeloval Masuaku, který pálil do připraveného brankáře Buffona. Následný pas na Mitroglua zablokovala pozorná obrana. Tévez opět přesným pasem nachází na pravé straně, uvnitř vápna, Vidala, který místo střely přihrával a trefil jen před sebou bránícího Erica Abidala. Ačkoli se Stará dáma snažila kontrolovat hru, po hodině hry ji čekal nepříjemný zážitek.

Po faulu Lichtsteinera na Musuaku Olympiakos zahrával přímý volný kop a hostům se tato akce opravdu povedla. Po volném kopu vracel míč před branku Maniatis a nikým neobsazený Delvin N’Dinga!

Málokdo by asi v tuto chvíli čekal, že se o pět minut později bude radovat Juventus z výhry. Pouhé čtyři minuty po inkasované brance se k míči dostal vysoký španělský forvard Fernando Llorente, který brankáře zneklidnil natolik, že se míč od tyče odrazil do brankáře Roberta a od něj zpět do sítě - 2:2.

Stará dáma jako by dostala neskutečný impuls a její fanoušci cítili, že nyní je čas zatnout do soupeře další dráp. Před utkáním se hodně mluvilo o Paulu Pogbovi, kterého hodně chválil například Zinedine Zidane. A Pogba rozhodně nezklamal, protože talentovaný záložník proběhl do vápna, tam dostal míč a plánoval jej patičkou poslat vpřed. To mu sice nevyšlo, ale Pogba briskně zvolil jinou variantu - napálil míč skvěle k tyči a dokonal obrat!

Olympiakos se pokoušel o totéž, ale ani střela Affelaye se neujala. Spolupráce dvou špičkových útočníků Juventusu po ose Fernando Llorente a Carlos Tévez také nevedla ke gólu, protože druhý jmenovaný pálil těsně vedle. Juventus se mohl zapsat do utkání výraznějším stylem, když se Arturo Vidal dostal k zahrávání penalty po faulu na Carlose Téveze. Chilský záložník ale napálil jen padajícího Roberta.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (360)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele