osmifinále - 1. zápasy
24.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Juventus udolal Borussii o jednu branku

Repríza osmnáct let starého finále dopadla lépe pro domácí Juventus. Turínský celek poslal do vedení Carlos Tévez a druhou branku si připsal Alvaro Morata. Hosté z Německa ale vstřelili jednu branku, takže odveta bude ještě zajímavá.

Trenér Massimiliano Allegri spoléhal na zkušenosti legendárního brankáře Gianluigiho Buffona, před kterým měli prostor čistit Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci a Evra. Před obávanou záložní řadou působili Carlos Tévez - nejlepší střelec Serie A - vedle kterého se postavil Alvaro Morata. Německý trenér Jürgen Klopp vsadil na ofenzivní trojlístek v podání Aubameyang, Mchitarjan, Reus. Před nimi působil muž, který prostředí italského calcia a zvláště Turína velmi dobře zná - někdejší kmenový hráč Staré dámy Ciro Immobile.

Někdejší občan Turína chtěl hodně dokázat, že se ho Juventus s FC Turín neměl zbavovat a jeho první střela v utkání byla přinejmenším ambiciózní. Stejně tak pas Pogby na Téveze, ke kterému ale tvrdě přistoupil Marcel Schmelzer. Na argentinskou hvězdu si všeobecně dávali obránci hostí velký pozor, protože jeho renomé skýtá dostatečnou záruku inkasované branky.

A potvrdilo se to také dnes večer. Ačkoli Borussia rozhodně hrála aktivněji a lépe se pohybovala, stačil jeden rychlý protiútok, aby se domácí tribuny poprvé radovaly. Po rychlé kombinaci mezi Tévezem a Moratou se španělský útočník dostal s míčem až k vápnu Romana Weidenfellera a vypálil. Brankář německého celku míč vyrazil jen před sebe, kde však byl argentinský střelec a dopravil míč do sítě!

Hlavní postavou Borussen je především Marco Reus, který se dal dohromady po vleklých zraněních a navíc si naklonil fanoušky týmu také podpisem nové smlouvy. A dnes jim musel znovu udělat obrovskou radost. Hodně mu pomohl především Giorgio Chiellini, který uklouzl a míč ztratil jen kousek před vápnem. Přihlížející Leonardo Bonucci byl opravdu jen divákem a spíše vyklusával za prchajícím Reusem. Ten postupoval sám na bránu a prostřelení Buffona zvládl bez problémů - 1:1.

Stará dáma se dostala postupně před vápno soupeře a Pirlův centr našel Bonucciho. Ten se po nedávné nevydařené akci mohl vykoupit, ale jeho hlavička mířila nad břevno. Tou dobou to už ale vypadalo spíše jako exhibiční utkání ve prospěch německého celku. Aby toho nebylo málo, hra Juventusu Turín kromě rychlosti musela oželet také "mozek". Právě tuto úlohu plní u Bianconeri veterán Andrea Pirlo, který se ale zranil. Jeho místo zaujal mladý talent Roberto Pereyra.

Festival obraných chyb pokračoval a tentokrát to mrzelo opět hosty. Carlos Tévez obdržel míč u vápna, poslal jej do strany na Paula Pogbu a ten hledal před bránou nabíhající spoluhráče. Byl tam Alvaro Morata, kterého nechali obránci Borussie absolutně nehlídaného a mladý španělský střelec měl snadnou úlohu - 2:1.

Do druhého poločasu už nenastoupil Sokratis, v dresu hostí jej nahradil Oliver Kirch. Zkraje druhé půle se do zajímavé šance dostával Ciro Immobile, který pálil na brankáře Buffona z otočky, ale legendární italský reprezentant byl včas na svém místě. Spolupráce mezi Carlosem Tévezem a Alvarem Moratou na obránce Borussie fungovala, ale často jí scházela přesnější finální nahrávka.

Dvacet minut před koncem utkání se Juventus dostal do skvělé palebné pozice, když se po akci Paula Pogby Carlos Tévez proháčkoval v okolí vápna až ke střele. Zamířil ale těsně vedle. V následných deseti minutách se oba celky pokoušely vstřelit gól pomocí střel z dálky. Po Tévezovi to zkoušel na opačné straně také Immobile, ale ani jeden z nich neměl štěstí. S mnohem lepší náladou mohli domácí fandové odcházet, kdyby Tévez proměnil obrovskou šanci ze závěru zápasu. Jeho střela ale minula tyč!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (775)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele